BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H Kramer στην Agritechnica με τα ηλεκτρικά τηλεσκοπικά της και τη νέα Σειρά 8

Ο τροχοφόρος φορτωτής KL25.5e και το συμπαγές τηλεσκοπικό KT144e ξεχώρισαν από το Γερμανό κατασκευαστή, ενώ στην έκθεση βρέθηκαν και τα μοντέλα της σειράς 8 αλλά και το KT276.

KramerWerke_KL37_8T_Neu_2

Βασίλης Σοφός

172
0

Δίπλα στα μοντέλα της John Deere, που βρέθηκαν στο Αννόβερο για τη μεγάλη έκθεση αγροτικών μηχανημάτων, ήταν και η Kramer, η οποία παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τα δύο νέα ηλεκτρικά μηχανήματα, ο τροχοφόρος φορτωτής KL25.5e και το συμπαγές τηλεσκοπικό KT144e πάνω απ' όλα. Και τα δύο μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες ιόντων λιθίου 96 βολτ, οι οποίες εγγυώνται αυτονομία έως και τέσσερις ώρες.



Αλλά η ηλεκτρική κίνηση δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Kramer σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές CO2 των οχημάτων της, αφού από το 2024 όλα τα σημερινά μοντέλα με πετρελαιοκινητήρα θα βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής με ένα πλήρες ρεζερβουάρ καυσίμου HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο καύσιμο HVO, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα μειωθούν έως και 90% κατά τη διάρκεια ζωής του καυσίμου σε σύγκριση με το ορυκτό καύσιμο.

Η Σειρά 8, η νέα γενιά τροχοφόρων φορτωτών της Kramer

Στο επίκεντρο των νέων τροχοφόρων φορτωτών και τηλεσκοπικών της σειράς 8 (KL36.8, KL38.8, KL41.8, KL43.8, KL33.8T και KL37.8T) βρίσκονται η αποδοτικότητα, η οικονομία καυσίμου και η τεχνολογία. Ανάλογα με το μοντέλο, τα φορτία ανατροπής κυμαίνονται από 3.650 έως 4.250 κιλά, ενώ όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με κινητήρα Deutz 55 kW / 75 ίππων. Να σημειωθεί ότι προαιρετικά διατίθεται και ένας κινητήρας 100 ίππων για τα μοντέλα KL41.8, KL43.8 και KL37.8T. Το πρόσφατα εξελιγμένο κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει τέσσερις λειτουργίες οδήγησης (Power, Eco, Road, CSD).



Είτε πρόκειται για συλλογή, είτε για καθαρισμό ή σκούπισμα, μπορεί να επιλεγεί η κατάλληλη ρύθμιση για κάθε εφαρμογή, ώστε να γίνεται η εργασία όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά και με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Η ανεξάρτητη από το φορτίο κατανομή ροής (LUDV) εξασφαλίζει την ομοιόμορφη κατανομή του υδραυλικού λαδιού στα επιμέρους κυκλώματα ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι πολλές λειτουργίες μπορούν να εκτελούνται ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το φορτίο, όπως η ανύψωση, τηλεσκοπική κίνηση και η εκφόρτωση.

Εργονομική καμπίνα σε όλα τα μοντέλα

Η καμπίνα έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, με δύο πλήρεις εισόδους και εξόδους σε κάθε πλευρά της. Το αναδιπλούμενο υποβραχιόνιο με χειριστήριο και πλήκτρα λειτουργιών είναι τοποθετημένο στο κάθισμα του οδηγού και μπορεί να ρυθμιστεί άνετα σε μήκος ανάλογα με τις ανάγκες του τελευταίου. Η προαιρετική οθόνη 7 ιντσών ανοίγει έναν νέο κόσμο ρυθμίσεων και συστημάτων υποβοήθησης. Για παράδειγμα, η ευαισθησία του joystick ή η ποσότητα λαδιού στο τρίτο κύκλωμα ελέγχου μπορούν να ρυθμιστούν με τον επιλογέα jog dial.



Με το Smart Steering, ο οδηγός μπορεί να μειώσει τον αριθμό των στροφών του τιμονιού που απαιτούνται για την επίτευξη της μέγιστης γωνίας διεύθυνσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη παραγωγικότητα και γρήγορους ελιγμούς στροφής. Η εταιρεία αναφέρει πως για όλα τα μηχανήματα της Σειράς 8 διατίθενται δύο εκδόσεις καμπίνας. Η τυπική καμπίνα προσφέρει ένα συνολικό ύψος 2,49 μέτρα στο όχημα (2,69 μέτρα για τα μοντέλα KL43.8 και KL37.8T). Με την πανοραμική καμπίνα, η θέα επεκτείνεται προς τα πάνω, πράγμα ιδιαίτερα πρακτικό κατά την εργασία με τηλεσκοπικούς φορτωτές.

KT276: Το best-seller

Το ύψος και το πλάτος του KT276 της Kramer είναι κάτω από το όριο των δύο μέτρων, καθιστώντας το το ιδανικό μηχάνημα για στενούς χώρους και χαμηλό ύψος απομάκρυνσης. Μπορεί όμως να επιλεγεί και το ύψος της καμπίνας: λίγο κάτω από τα δύο μέτρα για μέγιστη συμπαγή διάταξη του οχήματος ή 2,10 μέτρα για καλύτερη ορατότητα σε όλο το μήκος. Το μηχάνημα διαθέτει επίσης ωφέλιμο φορτίο 2,7 τόνων και κινητήρα Kohler 75 ίππων.

Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η προαιρετική ταχύτητα κίνησης 40 χλμ./ώρα, η οποία αυξάνει την παραγωγικότητα κατά την εργασία σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Για το μηχάνημα διατίθεται και έγκριση για χρήση ως τρακτέρ. Μια σημαντική καινοτομία είναι ο σχεδιασμός της καμπίνας, ο οποίος παρέχει μεγαλύτερη άνεση κατά τη χρήση. Μια προαιρετική έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών με επιλογέα jog dial είναι διαθέσιμη για το KT276, καθιστώντας το μοντέρνο και σύγχρονο. Εκτός από το αυξημένο περιεχόμενο πληροφοριών, η οθόνη προσφέρει πρόσθετες προαιρετικές λειτουργίες.



Για παράδειγμα, ο χειριστής μπορεί να ρυθμίσει την ευαισθησία του joystick και να ρυθμίσει και να αποθηκεύσει την ένδειξη γωνίας για δύο εξαρτήματα. Αυτό επιτρέπει στον χειριστή να προσαρμόσει το μηχάνημα στις απαιτήσεις της εκάστοτε εφαρμογής, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα. Το πλήρως υδραυλικό σύστημα ταχείας αλλαγής Smart Attach, το οποίο διατίθεται πλέον προαιρετικά για το KT276, έχει επίσης αποδειχθεί πολύ επιτυχημένο. Με το Smart Attach, ο εξοπλισμός με πρόσθετη υδραυλική λειτουργία, όπως ένα σάρωθρο ή ένας κάδος σιλό, μπορεί να συνδεθεί και να αποσπαστεί σε δευτερόλεπτα χωρίς να χρειάζεται να βγει ο οδηγός από την καμπίνα.

Trattoriweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία