BACK TO
TOP
Τεχνολογία

«Χάλκινο» στην έκθεση SITEVI για το καινοτόμο σύστημα Ais της Kubota

Το σύστημα AIs της Kubota βασίζεται στην όραση υπολογιστή και την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), που επιτρέπει τη τρισδιάστατη προβολή των καλλιεργειών με κάμερες ισορροπημένου βαθμό λεπτομέρειας και ανάλυσης.

Kubota_Als_1_3

Βασίλης Σοφός

1292
0

Το ολοκληρωμένο γεωργικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Kubota τιμήθηκε με το χάλκινο μετάλλιο στα βραβεία καινοτομίας SITEVI. Τα βραβεία αυτά απονεμήθηκαν στην πρόσφατη εμπορική έκθεση SITEVI στο Μονπελιέ της Γαλλίας, εκεί όπου η ιαπωνική φίρμα ξεχώρισε.

Το σύστημα παρέχει στον χρήστη ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις διαστάσεις της καλλιέργειας, οι οποίες βοηθούν στην προσαρμογή του ψεκαστικού σε πραγματικό χρόνο ανά δέντρο για προϊόντα φυτοπροστασίας (PPP) και φυλλοδιαλυτική λίπανση υψηλής ακρίβειας. Αυτό, όπως αναφέρει η Kubota, μειώνει τη χρήση φυτοφαρμάκων έως και 40%, τη χρήση λιπασμάτων έως και 20% και παρέχει σημαντική εξοικονόμηση γεωργικών εισροών.



Η καινοτομία Τεχνητής Νοημοσύνης πλαισιώνει το λογισμικό, προσφέρει όμως και ένα εργαλείο ψηφιακής διαχείρισης με βάση το cloud, με ενσωμάτωση λογισμικού ανοικτού κώδικα, ώστε η λύση αυτή να είναι περιεκτική και επεκτάσιμη σε τρίτους παρόχους ψηφιακών υπηρεσιών στον τομέα των ειδικών καλλιεργειών. Το σύστημα εγκαθίσταται εύκολα στο τρακτέρ ( φιλοσοφία plug and play, PnP) και περιλαμβάνει κάμερες τρισδιάστατης όρασης, μονάδα επεξεργασίας ακμών AI, καθώς και προσαρτήματα. Όλα αυτά είναι ανθεκτικά για χρήση σε δύσκολες συνθήκες αγρού που απαιτούν υψηλές επιδόσεις.

Το λογισμικό AIs αποτελείται από μια ψηφιακή πλατφόρμα και μια μονάδα ενσωμάτωσης. Το ενδιαφέρον είναι πως τα δεδομένα που συλλέγονται, σε συνδυασμό με μοντέλα πρόβλεψης τρίτων, επιτρέπουν την έγκαιρη ανίχνευση παρασίτων και ασθενειών, τις φυτοϋγειονομικές θεραπείες με βάση χάρτες εφαρμογής μεταβλητών δόσεων και την πρόβλεψη της απόδοσης.



Παραδείγματα χρήσης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον προγραμματισμό εργασιών αραίωσης, την άρδευση και τη θρεπτική κατάσταση των δέντρων, το επίπεδο ανάπτυξης της καλλιέργειας και τον έλεγχο της δυναμικότητας.

world-agritech

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία