BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Kubota ενισχύει τη συνεργασία με την Chouette για την αυτοματοποίηση των αμπελώνων

Η Kubota Corporation ανακοινώνει ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία της με την Chouette, μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα τη Γαλλία που ειδικεύεται στην τεχνολογία διαχείρισης αμπελώνων για την αμπελουργική βιομηχανία. Σκοπός η ανάπτυξη μιας κοινής λύσης για την αυτοματοποίηση στους αμπελώνες.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2024-01-09__10_04_42_πμ_5

247
0

Kubota και Chouette συνεργάζονται ακόμα πιο στενά και εστιάζουν σε πρακτικά εργαλεία που αξιοποιούν τις συνέργειες μεταξύ του προηγμένου εξοπλισμού και της τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) και υποστηρίζουν τους αμπελουργούς για να ξεπεράσουν τις τρέχουσες προκλήσεις του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και των ζητημάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη της βιώσιμης γεωργίας.

Αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη για την ανίχνευση ασθενειών και προβλημάτων

Η Chouette χρησιμοποιεί προηγμένους αισθητήρες και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την ανάλυση των εικόνων που καταγράφονται από κάμερες για την ανίχνευση ασθενειών, της ζωτικότητας των δέντρων και ειδικών προβλημάτων των δέντρων, όπως ζημιές από παγετό ή υδατικό στρες. Με βάση την ανάλυση των δεδομένων, οι μοναδικοί αλγόριθμοι της Chouette είναι σε θέση να δημιουργήσουν τους βέλτιστους χάρτες για την εφαρμογή μεταβλητού ρυθμού (VRA) και τις συστάσεις όγκου ψεκασμού για την εφαρμογή χημικών ή άλλες απαραίτητες συστάσεις θεραπείας.

Λύσεις γεωργίας ακριβείας από την Kubota

Η Kubota με τη σειρά της επιταχύνει την ανοικτή καινοτομία μέσω των Κέντρων Καινοτομίας της σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Ο στόχος είναι η δημιουργία νέων εμπορικών καινοτομιών σε λύσεις συστημάτων καλλιέργειας οπωρώνων και αμπελώνων μέσω αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως η ψηφιοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και ο αυτόνομος εξοπλισμός μαζί με τις προηγμένες τεχνολογίες αισθητήρων. Ο βασικός παράγοντας επιτυχίας είναι η δημιουργία μιας σύνδεσης μεταξύ του εξοπλισμού πεδίου και του ψηφιακού κόσμου.

Μετά την επένδυση, η Kubota δοκίμασε την τεχνολογία της Chouette με συνεργάτες και καλλιεργητές στην Ιταλία και τη Γαλλία και τώρα στοχεύει στην εμπορική αξιοποίηση. Οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν για να παρουσιάσουν λύσεις γεωργίας ακριβείας για αμπελώνες μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της Kubota.

Με στόχο την κατάκτηση της Ευρώπης

Η Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός οίνου στον κόσμο. Υπάρχουν περίπου 2,5 εκατομμύρια αμπελουργοί και 3,2 εκατομμύρια εκτάρια αμπελώνων στην Ευρώπη. Με το μεταβαλλόμενο περιβάλλον και τη μείωση της προσφοράς εργατικού δυναμικού, η διαχείριση της υγείας των αμπελιών και των αποδόσεων σταφυλιών γίνεται όλο και πιο δαπανηρή, απαιτητική και χρονοβόρα.



Επιπλέον, η επίτευξη μιας καλύτερης γευστικής εμπειρίας κρασιού ξεκινάει από τη διαδικασία καλλιέργειας του αμπελώνα, όπου η ποιότητα και η απόδοση αποτελούν το κλειδί για τη διατήρηση της παραγωγής και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζήτησης των πελατών. «Με αυτή τη συνεργασία στοχεύουμε να παρέχουμε αποτελεσματικές λύσεις στους αμπελώνες, όπως η ανίχνευση της έντασης των ασθενειών και η υιοθέτηση βιώσιμων καλλιεργητικών πρακτικών», δήλωσε ο Hervé Gérard- Biard, VP Business Development της Kubota Holdings Europe.

«Η προσέγγισή μας συνδυάζει ενσωματωμένους, τοποθετημένους στο τρακτέρ αισθητήρες, χαρτογράφηση και ανάλυση αμπελιού με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, προσφέροντας ακριβή φροντίδα και συνταγογραφούμενες επιλογές θεραπείας στους αμπελουργούς της Ε.Ε.», δήλωσε ο ίδιος.

«Η παγκόσμια οικονομία υφίσταται σημαντικές αλλαγές, ιδίως στους τομείς των τροφίμων, του νερού και του περιβάλλοντος, ακριβώς αυτούς στους οποίους δραστηριοποιείται η Kubota. Τα επόμενα 10 χρόνια θα δούμε μεγάλες αλλαγές σε αυτόν τον τομέα και πρέπει οπωσδήποτε να συμβαδίσουμε με την αγορά όσον αφορά τις πωλήσεις και τις υπηρεσίες», δηλώνει χαρακτηριστικά η ίδια η ιαπωνική φίρμα.

Στόχος το κέρδος για τον παραγωγό και η προστασία του περιβάλλοντος

«Ο κύριος στόχος μας είναι να κατανοήσουμε πώς να αυξήσουμε την κερδοφορία στην αμπελουργία προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και καλύπτοντας τις ανάγκες ανάπτυξης της αμπέλου», πρόσθεσε η Daria Batukhtina, Strategic Business Development Manager στο Κέντρο Καινοτομίας της Kubota στην Ευρώπη.

«Συνεργαζόμαστε με διάφορους δοκιμαστικούς αμπελώνες σε όλη την Ευρώπη για την επίτευξη αυτού του στόχου. Και αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία συλλέγει σήματα δεδομένων από τους αμπελώνες μέσω συστημάτων που είναι ενσωματωμένα στο τρακτέρ της Kubota κάθε φορά που εκτελείται είσοδος στο έδαφος με το μηχάνημα, λαμβάνοντας στη συνέχεια έγκαιρη ανίχνευση ασθενειών και συνταγογραφούμενους χάρτες από την πλατφόρμα Chouette. Φιλική προς το περιβάλλον, η τεχνολογία αυτή δίνει στον αμπελουργός τη δυνατότητα να αναλαμβάνει τον έλεγχο του ψεκασμού.



Η ενσωματωμένη ανίχνευση επιτρέπει τη χαρτογράφηση, τη διάγνωση των ασθενειών και τη συνταγογραφούμενη θεραπεία καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το όραμα της Kubota για υγιείς αμπελώνες περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από τομείς εφαρμογών που θα αναπτυχθούν στο μέλλον, όπως η χαρτογράφηση της ζωηρότητας, η πρόβλεψη της απόδοσης κ.λπ.

«Η καινοτομία στα εργαλεία γεωργίας ακριβείας είναι απαραίτητη για τους αμπελώνες, καθώς αυξάνει την παραγωγικότητα, βελτιστοποιεί τη χρήση των πόρων και βελτιώνει την ποιότητα των σταφυλιών. Με την έξυπνη λύση μας που συνεργάζεται με τα τρακτέρ και τα μηχανήματα Kubota, ανυπομονούμε να συμβάλουμε στις βιώσιμες πρακτικές αμπελοκαλλιέργειας και στην εξοικονόμηση κόστους στις εργασίες του αμπελώνα», δήλωσε ο Charles Nespoulous, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Chouette.

meccagri

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία