BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κατάλληλη για τρακτέρ 120 ίππων και προσαρμόσιμη η συρόμενη Grimme EVO 260

Η νέα μηχανή συλλογής πατάτας της Grimme διαθέτει μηχανική ή υδραυλική κίνηση για όλες τις ζώνες διαλογής και τους διαχωριστές, ενώ εισάγεται στην αγορά μέσα στο 2024 ως μονάδα 2 σειρών.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2024-01-10__9_25_37_πμ_3

Βασίλης Σοφός

3497
0

Η νέα συρόμενη μονάδα της Grimme, η EVO 260, δύο σειρών, ακολουθεί το μοντέλο SE 260 και διαθέτει αμιγώς μηχανική ή πλήρως υδραυλική κίνηση για όλες τις ζώνες διαλογής και τους διαχωριστές. Με τους 2 διαχωριστές και το μεγάλο τραπέζι διαλογής, είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για εκμεταλλεύσεις που τσαπίζουν ιδιαίτερα απαλά και θέλουν να διαχωρίζουν τις πατάτες με το χέρι απευθείας στο χωράφι. Είναι εξοπλισμένο με αποθήκη 6 τόνων, κατάλληλο για τρακτέρ 120 ίππων και άνω και εισάγεται στην αγορά μέσα στο 2024.

Νέα γεωμετρία πλαισίου

Η EVO 260 διαθέτει νέα γεωμετρία πλαισίου ταλάντωσης για εξοικονόμηση βάρους και αποφυγή συσσώρευσης ζιζανίων.

Προαιρετικά, το μηχάνημα μπορεί να εξοπλιστεί με το σύστημα TerraTronic, το οποίο επιτρέπει την αυτόματη απόρριψη ή τη ρύθμιση της πίεσης της σειράς. Για ιδανικό αποτέλεσμα διαχωρισμού, οι ταχύτητες του πρώτου και του δεύτερου ιμάντα κόσκινου μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη, μας λέει η Grimme.



Εκτός από την αυτόματη μεταβολή της ταχύτητας των διαχωριστών (Speedtronic-Sep), με το Speedtronic-Web η ταχύτητα του ιμάντα κόσκινου μπορεί να ρυθμιστεί τελείως αυτόματα, ανάλογα με το φορτίο και την ταχύτητα κίνησης, διευκολύνοντας έτσι τον οδηγό και προστατεύοντας το προϊόν. Στο δρόμο, το πλάτος μεταφοράς μπορεί να μειωθεί σε λιγότερο από 3,30 μέτρα.

Προαιρετικά, το μηχάνημα μπορεί να εξοπλιστεί με ένα στέγαστρο για το προσωπικό της διαλογής και ένα NonstopBunker 6 τόνων. Προκειμένου να αυξηθεί η άνεση του προσωπικού διαλογής την ώρα που εργάζεται, η Grimme διαθέτει ρυθμιζόμενα καθ' ύψος σκαλοπάτια στο τραπέζι διαλογής, παρέχοντας στους ανθρώπους ένα άνετο και ευχάριστο ύψος εργασίας.

Υπάρχει επίσης αδιάβροχο κουτί αποθήκευσης, επένδυση για το τραπέζι διαλογής, θήκες και δοχείο πλύσης χεριών χωρητικότητας 15 λίτρων. Για μεγαλύτερη ευκολία, προσφέρεται και ένα νέο πακέτο αξεσουάρ που περιλαμβάνει μια συρόμενη σκάλα αλουμινίου, δύο μακριές σπάτουλες για τον καθαρισμό και μια εργαλειοθήκη που βρίσκεται στη ράβδο έλξης.

Σύστημα προστασίας εδάφους στη Grimme EVO 260

Χάρη στο χαμηλό του βάρος (10,5 έως 11,8 t) και τα ελαστικά 800/45R30.5, η EVO 260 είναι ιδιαίτερα εύκολη στη ρυμούλκηση και στη διατήρηση της υγείας (μειωμένη συμπίεση) του εδάφους. Για να μπορεί να ξεχορταριάσει ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες, ο δεξιός τροχός μπορεί προαιρετικά να λειτουργήσει ως κινητήριος τροχός. Αυτό επιτρέπει μέγιστη ροπή 10.500 Nm στον τροχό, με πρόσθετη δύναμη ώθησης 1,5 τόνου.

Σαφής και εύκολη λειτουργία

Το EVO 260 λειτουργεί με ευκολία μέσω του ISObus από το βασικό του εξοπλισμό.

Η ψηφιακή διεπαφή GRIMME (GDI) προσφέρει στον οδηγό μια ιδανική επισκόπηση των παραμέτρων του μηχανήματος που πρέπει να ρυθμιστούν. Με τη βοήθεια μιας μονάδας τηλεμετρίας, οι παράμετροι μπορούν να μεταδοθούν στην πύλη τελικών πελατών myGRIMME ή, μέσω του «agrirouter», στο σύστημα πληροφοριών διαχείρισης της γεωργικής εκμετάλλευσης.



Σε συνδυασμό με μια ζυγαριά ιμάντα, καθίσταται επίσης δυνατή η χαρτογράφηση της μάζας του υλικού με γεωαναφορά, τα δεδομένα της οποίας μπορούν να ανακληθούν εύκολα μέσω της πύλης myGRIMME. Χάρη στο σύστημα βίντεο SmartView, όλες οι σχετικές λειτουργίες παραμένουν διαρκώς σε οπτική επαφή. Χάρη στο νέο φωτισμό περιβάλλοντος LED, η ορατότητα παντού στο σκοτάδι βελτιώνεται επίσης σημαντικά, ενώ το προαιρετικό σύστημα κεντρικής λίπανσης για την αποθήκη, τον άξονα και τον κοτσαδόρο αυξάνει την άνεση και μειώνει τη φθορά.

omnitrattore

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία