BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην έκθεση Fieragricola 2024 τα εξειδικευμένα τρακτέρ από την Antonio Carraro

Από τις 31 Ιανουαρίου, η Antonio Carraro θα βρίσκεται στη Βερόνα της Ιταλίας, εκεί όπου θα διεξαχθεί η έκθεση Fieragricola 2024. Η εστίαση της ιταλικής φίρμας θα γίνει στα μοντέλα τα εξειδικευμένα για αμπελώνες, οπωρώνες και καλλιέργειες σε σειρά.

19_34d_

1555
0

Τα τελευταία και αναβαθμισμένα μοντέλα τρακτέρ της Antonio Carraro παρουσιάζονται 31 Ιανουαρίου με 3 Φεβρουαρίου στην έκθεση Fieragricola 2024, με το κοινό να έχει τη δυνατότητα να δει σχεδόν όλη την γκάμα από τρακτέρ αμπελουργικά, οπωρώνων και άλλα εξειδικευμένα για καλλιέργειες σε σειρά. Παρακάτω η επισκόπηση όσων αναμένουμε σε λίγες ημέρες.

Τα Infinity

Η σειρά Infinity, που περιλαμβάνει τα TR 7600 Infinity, TR 5800 Infinity και SRG 7600 Infinity, διαθέτει υδροστατική μετάδοση κίνησης, αναστρέψιμh διεύθυνση και προηγμένες λειτουργίες όπως Cruise Control και ανάρτηση Uniflex για εργασίες ακριβείας στη γεωργία.



Το TR 5800 Infinity παρουσιάζεται ως νέο μοντέλο με κινητήρα Stage V και 52 ίππους, σχεδιασμένο για τη συντήρηση χώρων πρασίνου και την εξειδικευμένη γεωργία, προσφέροντας υψηλή ευελιξία, άνετο περιβάλλον για τον χειριστή και στιβαρό πλαίσιο για το χειρισμό βαρέων μηχανημάτων.



Το SRG 7600 Infinity είναι το πρώτο μοντέλο τρακτέρ που έχει σχεδιαστεί για καλλιέργειες σε υπερυψωμένα παρτέρια σε θερμοκήπια, με χαρακτηριστικά όπως χαμηλό κάθισμα οδηγού, μεταβλητό πλάτος μετατροχίου και υψηλή απόσταση από το έδαφος για την προσαρμογή σε διάφορους τύπους καλλιεργειών και τη διασφάλιση της άνεσης του χειριστή.

Τα TONY

Η σειρά TONY, συμπεριλαμβανομένων των TONY 8900 TRG «BASSO» και TONY 11700 V, αντιπροσωπεύει την κορυφή της παραγωγής της Antonio Carraro με υβριδικό μηχανικό-υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων, σύστημα ITAC για βελτιστοποιημένη λειτουργία και μοντέλα που διεκδικούν το βραβείο καινοτομίας στην Fieragricola 2024. Το Mach4 TONY, ένα αναστρέψιμο τετρακίνητο τρακτέρ με υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων και φιναλίστ στην κατηγορία «Tractor of the Year 2023 - Best of Specialized», προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια σε δύσκολες συνθήκες με ελάχιστη συμπίεση του εδάφους. Οι σειρές Tora και Major, συμπεριλαμβανομένων των SRX 6800 Tora και Tigrecar 6800, παρέχουν προηγμένα υδραυλικά συστήματα και υψηλού επιπέδου άνεση χειρισμού για εξειδικευμένη γεωργία, ενώ η σειρά Ergit R, όπως το TGF 8900 R, έχει σχεδιαστεί για ακραίες συνθήκες με έμφαση στην εργονομία και την πρόσφυση.

Νέο TONY 8900 TRG «BASSO»

Το TONY 8900 TRG LOW είναι ένας εξειδικευμένο αναστρέψιμο τρακτέρ με τροχούς διαφορετικού μεγέθους και υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων, που ειδικεύεται στην καλλιέργεια εσπεριδοειδών, ελαιώνων και οπωρώνων, καθώς και στην εργασία σε αμπελώνες σε απότομες πλαγιές.



Το μοντέλο διαθέτει, όπως αναφέρθηκε, τροχούς διαφορετικού μεγέθους, οι οποίοι παρέχουν εξαιρετική πρόσφυση στο έδαφος ακόμη και σε εξαιρετικά απότομες πλαγιές, ενώ οι μικρότεροι μπροστινοί τροχοί επιτρέπουν πολύ πιο ελεγχόμενη οδήγηση. Είναι εξοπλισμένο με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα Kubota, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, απόδοσης 74,2 ίππων και ροπής 305 Nm στις 1500 σ.α.λ. Πρόκειται για ένα συμπαγές, σταθερό τρακτέρ με εξαιρετική απόσταση από το έδαφος και βέλτιστη ισχύ σε χαμηλές στροφές, που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη άνεση χάρη στους μειωμένους κραδασμούς και τα πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου. Το πολύ χαμηλό κέντρο βάρους συνδυάζεται μάλιστα με το χαμηλό κάθισμα οδηγού, ίσως το χαμηλότερο στην αγορά.

Τα υδροστατικού κιβωτίου TONY 8700 V/11700 V

Φιναλίστ στα διάσημα βραβεία «Τρακτέρ της Χρονιάς 2021» με το μοντέλο 8700 και υποψήφιο ως «νέο προϊόν» στην έκθεση Sitevi (nnovation Award 2023) με το μοντέλο 11700, το Tony V αντιπροσωπεύει τον πρώτο συμβατικού πλαισίου τρακτέρ , με καμπίνα και έτσι διευρύνει την ήδη τεράστια επιλογή εξατομικευμένων μοντέλων για κάθε πελάτη της AC. Τα TONY V είναι ευέλικτα τρακτέρ, σχεδιασμένα για καλλιέργειες με σειρά και είναι ειδικά στην εκτέλεση εργασιών ακριβείας από χειριστές που πρέπει να εργάζονται με συνδυασμό διαφορετικού εξοπλισμού. Η άνεση χειρισμού είναι αποτέλεσμα της δημιουργίας ενός ευρύχωρου καθίσματος οδηγού με εργονομικά τοποθετημένα χειριστήρια και ψηφιακές λειτουργίες που απλοποιούν την εκάστοτε εργασία. Επιπλέον, η ευελιξία χρήσης του μηχανήματος εξασφαλίζεται από τη δυνατότητα τοποθέτησης ευέλικτου εξοπλισμού.



Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του το καθιστούν μάλιστα ιδιαίτερα ευέλικτο σε χώρους όπου η ακρίβεια της τροχιάς είναι ζωτικής σημασίας. Διατίθενται τώρα με δύο πετρελαιοκινητήρες Deutz, άμεσου ψεκασμού, Common Rail, τετρακύλινδρους, 16 βαλβίδων, 2924 κυβικών εκατοστών. Και για τις δύο εκδόσεις οι διαστάσεις παραμένουν συμπαγείς, με ελάχιστο πλάτος μόλις 980 χλστ.

Τα ερπυστριοφόρα Mach4 TONY

Άλλος ένας φιναλίστ για το έτος 2023, το Mach4 TONY, θα βρεθεί στην έκθεση Fieragricola 2024. Τα Mach4 TONY είναι διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις κινητήρων με 73,2 ίππους (Stage 5) και 96,7 ίππους (3Β για την ιταλική αγορά). Πρόκειται για ένα αναστρέψιμο ερπυστριοφόρο τρακτέρ, εξοπλισμένο με 4 ελαστικές ερπύστριες ελάχιστου πλάτους 1300 χλστ., το οποίο διαθέτει υδροστατικό κιβώτιο ταχυτήτων σε αρθρωτό πλαίσιο.



Διαθέτει καμπίνα AIR υπό πίεση και με ROPS - FOPS Cat. 4. Πρόκειται για ένα τρακτέρ με διασυνδεδεμένα ηλεκτρονικά συστήματα κατάλληλα για τη Γεωργία 4.0, που μπορεί να εγγυηθεί τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στον ψεκασμό των καλλιεργειών, ενώ παράλληλα σέβεται την εδαφοκάλυψη σε εξελιγμένες διαδικασίες βιολογικής γεωργίας. Το Mach4 TONY προσαρμόζεται καλά σε συνθήκες εργασίας προσφέροντας σταθερότητα και επιχειρησιακή ασφάλεια στο υψηλότερο επίπεδο.

Τα πλήρως συμπαγή Tora οι «μικροί» επαγγελματίες

Η σειρά Tora προσφέρει πρωτοφανείς τεχνικές λύσεις και υδραυλικές δυνατότητες για το εύρος ισχύος 50 έως 60 ίππων. Το κιβώτιο ταχυτήτων και το PTO είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στη ναυαρχίδα της σειράς AC. Το κάθισμα του οδηγού είναι τοποθετημένο σε μια πλατφόρμα αντικραδασμική για να διασφαλίζεται η μέγιστη άνεση λειτουργίας. Οι συνολικές διαστάσεις είναι εξαιρετικά συμπαγείς σε όλα τα μοντέλα με κινητήρες 52 και 66 ίππων, διαθέσιμα σε 6 διαφορετικές διαμορφώσεις με ταλαντευόμενο, αρθρωτό πλαίσιο ACTIOTM ή με τροχούς διεύθυνσης, μονοκατευθυντικό ή αντιστρεπτό σύστημα διεύθυνσης RGSTM. Αυτό που ξεχωρίζει ακόμη στη σειρά τρακτέρ Tora είναι τα προηγμένα υδραυλικά και η υψηλού επιπέδου άνεση χειρισμού.

Το μοντέλο που θα παρουσιαστεί στη Fieragricola είναι το SRX 6800 Tora, ένας αναστρέψιμο και αρθρωτό-ισοδιαμετρικό τρακτέρ με κινητήρα 66 ίππων (Stage V). Ευκίνητο και στενό με μήκος μόλις 98 εκ., είναι το ιδανικό τρακτέρ για καλλιέργειες σε σειρά. Εύκολα ελισσόμενο, χάρη στο αρθρωτό πλαίσιο και το κοντό μεταξόνιό του, είναι εξοπλισμένο με διπλά δισκόφρενα με λουτρό λαδιού και ενσωματωμένο μηχανικό σύστημα Superbrake. Επιπλέον, το ισχυρό υδραυλικό σύστημα με αισθητήρα φορτίου, με ροή πάνω από 50 λ./λ., επιτρέπει στο τρακτέρ να εξοπλιστεί με μια ποικιλία εξοπλισμού, είτε ρυμούλκησης είτε ώθησης. Η νέα συσκευή υδραυλικού τηλεχειρισμού επιτρέπει την πλήρη διαχείριση του εξοπλισμού του τρακτέρ, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί με τη νέα καμπίνα REDCab.

Tigrecat 6800 για τις μεταφορές

Το Tigrecar 6800 είναι το νέο μεταφορικό όχημα Antonio Carraro της σειράς Major, που προορίζεται για εξειδικευμένη γεωργία. Πρόκειται για ένα συμπαγές μεταφορικό όχημα 66 ίππων, τετρακύλινδρ, με καλό χειρισμό, σχεδιασμένο να προσφέρει στους χειριστές υψηλή άνεση. Το κάθισμα του οδηγού είναι ευρύχωρο και η κεντρική του σήραγγα, απαλλαγμένη από εμπόδια, εγγυάται εύκολη πρόσβαση στο όχημα. Κάθε τεχνική λύση σχεδιάστηκε για να προσφέρει μέγιστη λειτουργική άνεση. Διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων 12+12 ταχυτήτων με μετατροπέα και PTO ρυθμισμένο στις 540 σ.α.λ. Μαζί με τα δισκόφρενα μπορεί να διαθέτει Superbrake, ένα επιπλέον σύστημα πέδησης που χρησιμοποιείται για την ασφαλή στάση σε πλαγιές. Το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ένα νέο υδραυλικό σύστημα με συνεχώς ρυθμιζόμενη ροή, που αποτελείται από έναν ρυθμιζόμενο και έναν κανονικό διανομέα διπλής επίδρασης για συνολικά 4 ζεύξεις.

Η σειρά R

Τα τρακτέρ της σειράς Ergit R έχουν σχεδιαστεί για όσους εργάζονται σε ακραίες συνθήκες. Εργονομικά παρά το μικρό τους μέγεθος, αποτελούν πραγματική λύση για όσους εργάζονται ανάμεσα σε καλλιέργειες με σειρά. Στην έκθεση της Fieragricola παρουσιάζεται το TGF 8900 R, εξοπλισμένο με κινητήρα πετρελαίου της Kubota, Common Rail, Stage 5 με ισχύ 74,2 ίππους. Αυτό το μοντέλο μονής κατεύθυνσης με τους μεγαλύτερους πίσω τροχούς είναι το κατ' εξοχήν εξειδικευμένο τρακτέρ για τους αγρότες που εργάζονται κάτω από φυλλοβόλες καλλιέργειες σε ακραίες καταστάσεις: σε πλαγιές, σε ανώμαλο έδαφος, σε θερμοκήπια.

Σημειωτέον ότι, με το TGF ο χειριστής έχει τη χαμηλότερη θέση οδήγησης στην κατηγορία του: μόλις 1740 χλστ. από το έδαφος. Η άριστη πρόσφυση, που επιτυγχάνεται χάρη στην ισοκατανομή του βάρους του στο έδαφος, παρέχει σε αυτό το τρακτέρ πρόσφυση στο έδαφος και χαμηλή συμπίεση του εδάφους. Το TGF 8900 R διατίθεται με rollbar ή με καμπίνα Protector 100 με εξαιρετικά χαμηλό προφίλ, η οποία είναι υπό πίεση και πιστοποιημένη στην κατηγορία 4, εξασφαλίζοντας έτσι την απόλυτη προστασία του χειριστή από τη σκόνη και τα αερολύματα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία