BACK TO
TOP
Profi

Χορτοδετικές και υλικά χορτοδεσίας για σφιχτό δεµάτιασµα

Τα ευέλικτα Cicoria, το καινοτόµο σύστηµα διπλού κόµπου της New Holland Loop Master™ και την ανανεωµένη σειρά της Claas Rollant 520RC παρουσιάζει το profi σε έναν χρηστικό οδηγό για τον εξοπλισµό χορτοδεσίας που ξεχωρίζει στην υλικά αγορά. Φυσικά τα υλικά που δένουν την µπάλα παίζουν επίσης µεγάλο ρόλο στην ποιότητα του τελικού προϊόντος, µε τη Hellagro να προσφέρει δοκιµασµένες λύσεις.

new_holland_8

340
0

Η New Holland παρουσιάζει τη νέα γενιά δετικών Loop Master™

Οι µεγάλες µπάλες έχουν όλες κάτι κοινό: πρέπει να είναι σφιχτά δεµένες για πιο αποτελεσµατική µεταφορά και αποθήκευση. Η ποιότητά τους εξαρτάται από την τέλεια δεµατοποίηση και η τεχνολογία του δετικού είναι το κλειδί για τη διατήρηση της πυκνότητας και της ακεραιότητας των δεµάτων, κατά την φόρτωση και τη µεταφορά.

Η New Holland πρωτοπορεί στην τεχνολογία διπλού κόµπου για πάνω από 30 χρόνια και µε βάση αυτή την εµπειρία τώρα παρουσιάζει το νέο πατενταρισµένο δετικό Loop Master™ που τοποθετείται σε όλα τα µοντέλα των µεγάλων χορτοδετικών.

Χωρίς κοµµάτια σπάγγου στις µπάλες ή στο χωράφι

Η νέα διαδικασία δεσίµατος εξαλείφει τα υπολείµµατα σπάγγου που έµειναν πάνω στην µπάλα (βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα του δέµατος) και στο χωράφι (µειώνοντας έτσι τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο): σε µία σεζόν στις 10.000 µπάλες που παράγονται, η New Holland υπολογίζει τη µείωση του σπάγγου σε σχεδόν 6 χιλιόµετρα ανά σεζόν, ο οποίος µένει και µολύνει το έδαφος.

Ακόµα δυνατότερο δέσιµο µε µεγαλύτερη αντοχή σε εφελκυσµό

Το δετικό Loop Master™ επιτρέπει στο σπάγγο να διατηρήσει 15% υψηλότερη αντοχή – και αυτό µεταφράζεται σε αποτελεσµατική δεµατοποίηση και σηµαντικό όφελος παραγωγικότητας. Επιπλέον µειώνει το κόστος του σπάγγου χρησιµοποιώντας χαµηλότερης αντοχής σπάγγο για το ίδιο σφιχτές µπάλες. «Ένα δυνατό, αξιόπιστο δετικό σε συνδυασµό µε καθαρό προϊόν: στην New Holland είµαστε ιδιαιτέρως ευχαριστηµένοι που καταφέραµε να εκπληρώσουµε αυτή την απαίτηση των πελατών µας» λέει ο Felix Ramuenke, γενικός διευθυντής παραγωγής, για τις µεγάλες χορτοδετικές τετράγωνης µπάλας στη New Holland Agriculture. «Το νέο δετικό LoopMaster™ ουσιαστικά µειώνει το ρίσκο του σκαλώµατος του σπάγγου ή το λύσιµο του κόµπου, που µπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήµατα στον χειριστή – ταυτόχρονα παραµένει ως το πιο σηµαντικό χαρακτηριστικό του πρωτοποριακού συστήµατος διπλού κόµπου, υψηλότερη πυκνότητα δεµάτων µε µειωµένη καταπόνηση στους κόµπους και απαράµιλλη απόδοση δεσίµατος.

Τα µηχανήµατα της New Holland διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ (τηλ. 210/3408800)

Η Claas ανανεώνει τις χορτοδετικές Rollant µε τη νέα 520 RC

H Claas εδώ και πάνω από 100 χρόνια επενδύει τα µέγιστα στην εξέλιξη των µηχανηµάτων διαχείρισης χόρτου έχοντας αφετηρία το 1913 µε τον περίφηµο κοµποδέτη: τον µηχανισµό που

δηµιουργεί τους κόµπους κατά την διάρκεια της χορτοδεσίας. Σήµερα, η Claas διαθέτει µία πολύ πλούσια γκάµα µοντέλων χορτοδετικών πρεσών µε πλήθος επιλογών εξοπλισµού που καλύπτει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών συνθηκών.

Η επί σειρά ετών best seller πρέσα σταθερού θαλάµου Rollant ανανεώνεται ολοκληρωτικά µε το ολοκαίνουργιο µοντέλο 520 RC ανεβάζοντας τον πήχη στον τοµέα της αντοχής και της ποιότητας κατασκευής.

Η Rollant 520RC διαθέτει σταθερό θάλαµο για µπάλες διαστάσεων 1,20Χ1,25µ. και εξ ολοκλήρου νέο σχεδιασµό µε καπάκια από fiberglass που προσδίδουν πιο αεροδυναµικό σχήµα και ελαφραίνουν το ολικό βάρος της µηχανής. Η νέα πρέσα εξοπλίζεται µε 16 ράουλα µε ρουλεµάν πάχους 4mm που εξασφαλίζουν οµαλή ροή προϊόντος και ταυτόχρονα µειώνουν το κόστος συντήρησης αφού τα νέα ρουλεµάν είναι µεγαλύτερης αντοχής. Η έκδοση RC περιλαµβάνει ρότορα συλλογής προϊόντος µε 14 ξεχωριστά µαχαίρια κοπής τα οποία ρυθµίζονται υδραυλικά και επιτρέπουν κοπή προϊόντος κοντά στα 70mm. Το pick up της 520 έχει πλάτος εργασίας 2,10 m ώστε να µπορεί να συλλέξει µε ευκολία ακόµη και πολύ µεγαλύτερα στελέχη του υλικού. Επίσης διαθέτει εύκαµπτα χαλύβδινα ελατήρια που έχουν αποδείξει την αξία τους ακόµη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες ενώ τα τζίνια είναι πυκνά τοποθετηµένα µεταξύ τους εξασφαλίζοντας τέλεια συλλογή.

Η λειτουργία Roto Reverse της νέας Rollant επιτρέπει την ανάποδη περιστροφή του ρότορα σε περιπτώσεις όπου ξένα σώµατα ή περίσσιο υλικό φράσουν την είσοδο του προϊόντος. Η διαδικασία αυτή γίνεται πανεύκολα µέσα από την καµπίνα εξασφαλίζοντας την αδίακοπτη και οµαλή λειτουργία της πρέσας.

Προαιρετικά η νέα πρέσα προσφέρεται και µε λειτουργία συµπίεσης πυρήνα Maximum pressure System (MPS). Με τη χρήση του MPS είναι εφικτή η παραγωγή µπάλας µε υψηλής πυκνότητας πυρήνα. Στα ατού της νέας πρέσας περιλαµβάνονται επίσης το αυτόµατο σύστηµα λίπανσης της καδένας αλλα και η δυνατότητα δετικού συστήµατος µε δίχτυ ή σπάγκο.

Όλα αυτά συνδυάζονται µε την πολύχρονη εµπειρία της εταιρείας Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ στον τοµέα της χορτοδεσίας αλλά και την άµεση διαθεσιµότητα σε γνήσια ετοιµοπαράδοτα ανταλλακτικά και αναλώσιµα στην ελληνική αγορά.

Τα µηχανήµατα της Claas διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ. (τηλ. 2310/780866)

Απόδοση στις πιο δύσκολες συνθήκες υπόσχονται οι χορτοδετικές Cicoria

Οι χορτοδετικές µηχανές Cicoria , διατίθενται σε 16 µοντέλα που ταιριάζουν σε οποιαδήποτε απαίτηση, καθώς 50 χρόνια συνεχίζουν να αντιµετωπίζουν τις πιο δύσκολες συνθήκες λειτουργίας µε ευκολία και αξιοπιστία µε την πάροδο του χρόνου. Άχυρο, σανό, µίσχοι καλαµποκιού, σόργο και όλα τα υπολείµµατα καλλιεργειών ζυγοσταθµίζονται σε κάθε ώρα της ηµέρας µε χαµηλή απαίτηση ισχύος του τρακτέρ. Αυτό αποδίδεται σε ένα λειτουργικό χαρακτηριστικό που αυξάνει την αποτελεσµατικότητα του εµβόλου, επιτρέποντας µια ισχυρή συµπίεση και καλύτερο έλεγχο της πίεσης του αχύρου στα σπάγγο, κάτι που οδηγεί στα πλεονεκτήµατα της αύξησης βάρους και της ιδανικής πρόσδεσης των δεµατιών.

Η σειρά Big Baler HD αντιπροσωπεύει σήµερα τη νέα τεχνολογική αναφορά για την

κερδοφορία χορτοδεσίας σε όλες τις συνθήκες. Επιβραβευµένη για την υψηλή ενεργειακή απόδοση, η Cicoria Big Baler φέρνει επανάσταση στην παραδοσιακή κίνηση του εµβόλου, τις λειτουργίες τροφοδοσίας και δέσµευσης. Κατασκευασµένη µε υλικά για την υψηλότερη κατασκευαστική αξιοπιστία, διαθέτει µια σειρά τεχνικών καινοτοµιών.

Μια νέα ιδέα των µηχανικών της Cicoria επιτρέπει συγκεκριµένα τη µείωση του κόστους για το µονό δέµα, χάρη στη δυνατότητα εργασίας µε τρακτέρ µέσης ισχύος µε τα χαµηλότερα λειτουργικά έξοδα.

Η σειρά HD είναι εξοπλισµένη µε µια τεχνολογία που επιτρέπει την υψηλή ισχύ συµπίεσης µε τη χαµηλότερη απαίτηση σε ενέργεια. Παράλληλα, ο καινοτόµος µηχανισµός του εµβόλου που βασίζεται σε σύστηµα µοχλών εξισορρόπησης, είναι ικανός να µεταδίδει µια εξαιρετική ώθηση 18 τόνων στο θάλαµο συµπίεσης µε µόλις 80 ίππους στο PTO του τρακτέρ.

Τα µηχανήµατα Cicoria διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Α&Φ Ιωαννίδης ΑΕ (τηλ. 24610/21000)

Υλικά χορτοδεσίας και ενσίρωσης από την εταιρεία Hellagro

Η διαµόρφωση δεµάτων για τη διατροφή των ζώων αποτελεί αναπόσπαστο κοµµάτι της πρωτογενούς παραγωγικής διαδικασίας. Περιλαµβάνει δέµατα χορτονοµής ξερών χόρτων ή ενσίρωµατος, που διαµορφώνονται από την άνοιξη µέχρι και το φθινόπωρο. Τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν τα σύγχρονα µηχανήµατα διαµόρφωσης µεγάλων δεµάτων, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να βελτιώσουν την ποιότητα τροφής που εξασφαλίζουν στα ζωντανά τους. Οι επαγγελµατίες του κλάδου αξιοποιούν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, ώστε να καλύπτουν πιο αποτελεσµατικά την δεµατοποίηση και να εξυπηρετούν αµεσότερα τους κτηνοτρόφους. Για την αποτελεσµατική παραγωγική διαδικασία, είναι απαραίτητο τα υλικά χορτοδεσίας και ενσίρωσης, να χαρακτηρίζονται από τεχνικές προδιαγραφές που ανταποκρίνονται στην αυξηµένη ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερµοκρασίες που χαρακτηρίζουν το Μεσογειακό κλίµα.

Καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν εµφανιστεί πολλές επιχειρήσεις και ιδίως ηλεκτρονικά καταστήµατα (e-shop) που απευθύνονται ακόµη και σε επαγγελµατίες αγρότες και κτηνοτρόφους, είναι επιτακτική ανάγκη οι επαγγελµατίες να µελετούν καλά τις χαρακτηριστικά και την προέλευση των συγκεκριµένων υλικών προτού αγοράσουν. Είναι σηµαντικό να προτιµώνται εταιρείες που βρίσκονται χρόνια στον κλάδο µε επώνυµα και καταξιωµένα υλικά και να αποφεύγονται υλικά µε αµφίβολη χώρα προέλευσης και ανεπαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία Hellagro εδώ και 20 χρόνια, βρίσκεται σταθερά δίπλα στον επαγγελµατία προσφέροντας υλικά υψηλών προδιαγραφών, πιστοποιηµένα από διεθνείς φορείς, ενώ διατηρεί σταθερές συνεργασίες µε συγκεκριµένα Ευρωπαϊκά εργοστάσια. Φηµισµένα Brands όπως οι σπάγκοι χορτοδεσίας Extra SD και Extra-HD, το δίχτυ χορτοδεσίας Atlas, τα φιλµ ενσίρωσης δεµάτων Silograss και Silograno, και το ασπρόµαυρο φιλµ ενσίρωσης Silomax, είναι καθιερωµένα στη συνείδηση των επαγγελµατιών για τα εξαιρετικά ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Το καταρτισµένο προσωπικό της εταιρείας µας, είναι σε θέση να προτείνει λύσεις ανάλογα µε τις απαιτήσεις της κάθε µηχανής δεµατοποίησης, ενώ τα υλικά µας είναι διαθέσιµα στις αποθήκες µας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ∆ράµα.

Για περισσότερες πληροφορίες www.hellagro.gr

Διαβάστε περισσότερα στο profi που κυκλοφορεί μαζί με την Agrenda στις 3 Απριλίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία