BACK TO
TOP
Profi

Μεγάλη μελέτη για τα αγροτικά ελαστικά και οι επιλογές στην ελληνική αγορά

Μία έρευνα εις βάθος στη συµπίεση εδάφους έδειξε ότι τα ελαστικά χαµηλής πίεσης µπορούν να αυξήσουν τη σοδειά κατά 4% κάνοντας απόσβεση από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Στο profi Οκτωβρίου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της μελέτης μαζί με τις προτάσεις ελαστικών τριών Ελλήνων αντιπροσώπων.

mITAS_2

239
0

Το Πανεπιστήµιο Harper Adams ηγείται της έρευνας, χρησιµοποιώντας έναν xώρο στην πανεπιστηµιούπολη του στο Newport, Shropshire και έναν άλλο στις ΗΠΑ σε συνεργασία µε το Πανεπιστήµιο του Ιλινόις ως µέρος µιας µελέτης για τις επιπτώσεις της κυκλοφορίας και των συστηµάτων άροσης.

Περαιτέρω δοκιµές πραγµατοποιήθηκαν στη Ζάµπια και στη Σκωτία και υπάρχει µια µελέτη που συνεχίζεται στο Cambridgeshire, προκειµένου να εξεταστούν ποικίλες εδαφικές και κλιµατικές συνθήκες. Η Paula Misiewicz PhD AMIAgrE, ανώτερη λέκτορας διαχείρισης εδάφους και υδάτων στο Πανεπιστήµιο Harper Adams, λέει: «Τα αγροτικά οχήµατα γίνονται όλο και βαρύτερα τα τελευταία χρόνια και ο αντίκτυπος που έχουν στο έδαφος µπορεί να είναι σοβαρός. Ο σκοπός της έρευνάς µας ήταν να βρούµε τρόπους για να ανακουφίσουµε τη συµπίεση».

Η µελέτη στο Ιλινόις διεξήχθη σε διάστηµα τριών ετών, χρησιµοποιώντας τρακτέρ 290 ίππων µε ελαστικά χαµηλής πίεσης Michelin Ultraflex Technology και ελαστικά τυπικής πίεσης σε δύο εκµεταλλεύσεις. «Τα αποτελέσµατα που είδαµε στο Ιλινόις έδειξαν ξεκάθαρα ότι τα ελαστικά Michelin Ultraflex Technology µπορούν να βοηθήσουν τους αγρότες να µειώσουν σηµαντικά τη συµπίεση και, στην πορεία, να αυξήσουν τις αποδόσεις τους κατά 4,0% σε σύγκριση µε τα τυπικά ελαστικά της εταιρείας», λέει ο ∆ρ Misiewicz.

Mitas από την «Η Δήμητρα ΑΕ»

Η Mitas S.A (όµιλος Trelleborg) είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές αγροτικών και βιοµηχανικών ελαστικών και βασικός προµηθευτής ελαστικών (Συµβατικά και Radial) όλων των επώνυµων κατασκευαστών αγροτικών µηχανηµάτων στην Ευρώπη. Ενηµερωτικά κάθε 4ο τρακτέρ και κάθε 2η θεριζοαλωνιστική µηχανή που παράγονται στην Ευρώπη είναι εξοπλισµένα µε ελαστικά Mitas.

Αγροτικά ελαστικά FARMAX από Μαξίµ Καλτσίδης Ελαστικά Α.Ε.

Η σειρά αγροτικών ελαστικών FARMAX της CEAT βοηθούν στη μείωση της συμπύκνωσης του εδάφους, βελτιώνοντας την απόδοση των καλλιεργειών. Επιπλέον η σειρά συνοδεύεται από 7ετή εγγύηση, για τα Radial ελαστικά και 5ετή εγγύηση για τα συμβατικά.

Ανθεκτικά και αποδοτικά, τα αγροτικά ελαστικά της σειράς FARMAX έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν καλύτερη οδική συμπεριφορά, μεγαλύτερη πρόσφυση και διάρκεια ζωής, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα όχι μόνο του τρακτέρ σας, αλλά και της καλλιέργειάς σας.

∆οκιµασµένες λύσεις ελαστικών προηγµένης τεχνολογίας από την Theodoridis Ελαστικά

H εταιρεία Theodoridis Ελαστικά, διαθέτει δοκιµασµένες λύσεις και προϊόντα διεθνών προδιαγραφών για όλες τις καλλιεργητικές εργασίες, κάθε συνθήκη και έδαφος, φέρνοντας στην ελληνική αγορά τα ελαστικά των εταιρειών Continental, Galaxy και OZKA.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό profi που κυκλοφορεί στις 2 Οκτωβρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία