BACK TO
TOP
Profi

Nέα στενά τρακτέρ της Kubota µε ισχύ από 74 έως 115 ίππους

Με ισχύ που κυµαίνεται από 74 έως 115 ίππους και συνολικό βάρος λειτουργίας 4.350 κιλά, η νέα σειρά εξειδικευµένων τρακτέρ της ιαπωνικής φίρµας M5002 Narrow απευθύνεται σε στενές καλλιέργειες υψηλού επιπέδου, µε το σχεδιασµό του καπό να είναι επίσης νέος, που διευκολύνει την απεµπλοκή ακόµα και από τις πιο στενές σειρές.

5_80

5236
0

Ο σχεδιασµός – εξαιρετικά συµπαγής και ιδανικός για ελιγµούς σε στενές σειρές – και το pto έχουν ανανεωθεί, ενώ χαρακτηριστικά που συνοδεύονται από τεχνολογίες ικανές να εξοικονοµήσουν σηµαντικές ποσότητες καυσίµου βρίσκονται στα νέα µοντέλα του 2023. Τα πέντε µοντέλα της νέας σειράς είναι τα M5-072N, M5-082N, M5-092M, M5-102N και M5-112N.

Η σειρά M5002 Narrow Series είναι εξοπλισµένη µε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα Kubota που πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκποµπών Stage V και διατίθεται µε πέντε επίπεδα ισχύος που κυµαίνονται από 74 έως 115 ίππους, ενώ αξίζει να σηµειωθεί ότι τα νέα Kubota M5002 Narrow Series προσφέρονται σε δύο διαφορετικά σχέδια καπό για κάθε τύπο εφαρµογής.

Συγκεκριµένα, ενα καπό, ειδικά σχεδιασµένο για τα µοντέλα Cabina, επιτρέπει εξαιρετική ορατότητα στον µπροστινό άξονα, καθιστώντας το κατάλληλο για εργασίες σε αµπελώνες και οπωρώνες. Ένα δεύτερο καπό, ειδικά σχεδιασµένο για τα µοντέλα Arco, µε σχεδιασµό χαµηλού προφίλ, είναι ιδανικό για εργασία σε θερµοκήπια και εξειδικευµένα χωράφια.

Η σειρά Kubota M5002 Narrow προσφέρεται και µε δύο διαφορετικούς τύπους κιβωτίων ταχυτήτων, το πρώτο µε 18 ταχύτητες εµπρός και 18 όπισθεν, το άλλο ακόµη πιο ευέλικτο και άνετο, µε το τελευταίο να µπορεί µάλιστα να διπλασιάσει κάθε ταχύτητα µε το πάτηµα ενός κουµπιού και εγγυάται 36 ταχύτητες εµπρός και 36 όπισθεν.

Αµφότερα τα κιβώτια είναι εξοπλισµένα µε ηλεκτροϋδραυλικό µοχλό και περιλαµβάνουν ταχύ σύστηµα διεύθυνσης διπλής ταχύτητας. Με γωνία κεφαλής περίπου 35º, η τεχνολογία bi-speed της Kubota αυξάνει την αναλογία του τιµονιού του µπροστινού άξονα των µπροστινών τροχών, µε αποτέλεσµα έναν εξαιρετικά µικρό κύκλο στροφής.

Ενισχυµένα υδραυλικά

Για να ανυψώνει βαριά φορτία µε ευκολία και να λειτουργεί µε ασφάλεια, η νέα σειρά Kubota M5002 Narrow Series είναι εξοπλισµένη µε ένα ισχυρό υδραυλικό σύστηµα, που παρέχει απόδοση έως και 69 λ./λ., απαραίτητη για την αύξηση της παραγωγικότητας και της απόδοσης. Επιπλέον, χάρη στη σύνδεση τριών σηµείων κατηγορίας II, η σειρά M5002 Narrow µπορεί να ανυψώσει βαριά φορτία έως και 2.300 κιλά. Το υδραυλικό σύστηµα του Kubota M5002 Narrow διατίθεται στάνταρντ µε δύο βαλβίδες µε ανεξάρτητο έλεγχο ροής. Αυτό µπορεί να επεκταθεί σε έως και επτά βαλβίδες εµπρός και πίσω (τέσσερις µηχανικές και τρεις ηλεκτροϋδραυλικές). Η λύση αυτή επιτρέπει την εκτέλεση πολλών εργασιών ταυτόχρονα µε µπροστινά, κεντρικά και πίσω εργαλεία.

Ευκινησία σε νέα υψηλότερα επίπεδα

Η ευελιξία της σειράς M5002 Narrow, µαζί µε τη µεγάλη σταθερότητα και ασφάλεια -χάρη στην υδραυλική ανάρτηση του µπροστινού άξονα- καθιστούν το τρακτέρ αρκετά ανταγωνιστικό στην κατηγορία του. Τα νέα χαρακτηριστικά αυτής της σειράς περιλαµβάνουν την ανάρτηση του µπροστινού άξονα, η οποία µπορεί να ρυθµιστεί µε διαφορετικούς τρόπους µε ρυθµίσεις που προσαρµόζονται στις προτιµήσεις και τις ανάγκες του αγρότη. Αυτή η λειτουργία µπορεί να γίνει εύκολα µε δύο συγκεκριµένα κουµπιά. Ένα από αυτά τα κουµπιά διαχειρίζεται την ανάρτηση του µπροστινού άξονα και σας επιτρέπει να επιλέξετε µεταξύ των τρόπων λειτουργίας (Off/On/Automatic).

Τα µηχανήµατα της Κubota
προσφέρει στην ελληνική αγορά 

η Επιχειρηµατική µονάδα Elxis Πετρόπουλος (τηλ. 210/3499333)

Διαβάστε περισσότερα στο profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 1 Απριλίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία