BACK TO
TOP
Profi

Σειρά ΜcCοrmick Χ6.4: Γνήσια all-rounder

Ευελιξία, απόδοση και τεχνολογία είναι οι τρεις λέξεις που ορίστηκαν ως γνώμονας από την McCormick για να αναπτύξει τη νέα σειρά X6.4 P6 Drive Stage V, σχεδιασμένη για εργασίες ανοιχτού πεδίου και περιβόλου.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-06-08__1_00_03_πμ

436
0

Η νέα προσθήκη στην οικογένεια τρακτέρ McCormick είναι η σειρά X6.4 P6-Drive Stage V, τρακτέρ τα οποία είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για εκείνους που αναζητούν την απόδοση, την ευελιξία και την άνεση. Τα τρακτέρ της σειράς είναι ιδανικά για ανοικτές καλλιέργειες αλλά και γενικές εργασίες όπως εργασίες χορτοκοπής, χαρτοδεσίας, εργασίες με φορτωτή κ.ά.



Σχεδιασμός, εργονομία, άνεση και τεχνολογία που εφαρμόζεται για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, είναι τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τα τρακτέρ της σειράς X6.4 P6-Drive μοντέλα που ξεχωρίζουν στην κατηγορία τους και αποτελούν τον ιδανικό συνεργάτη στο χωράφι και στο αγρόκτημα. Επίσης, είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη σειρά τρακτέρ κέρδισε το βραβείο Tractor of the Year 2023 (Τρακτέρ της Χρονιάς). Μια επιβράβευση της ποιότητας κατασκευής, της τεχνολογίας και της αξιοπιστίας.

Καμπίνα εξαιρετικής ορατότητας

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της καμπίνας υψηλής ορατότητας είναι η πανοραμική οροφή και η ηλιοροφή για φυσικό αερισμό, η οποία βελτιώνει την απόδοση του μηχανήματος κατά την εργασία με φορτωτή (εργοστασιακός φορτωτής κατάλληλος Μ40) για τον χειρισμό δεμάτων. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε τους προβολείς LED. Έως 14 προβολείς, 8 από τους οποίους είναι ενσωματωμένοι στην οροφή, για να παρέχουν εξαιρετική νυχτερινή όραση. Η καμπίνα διαθέτει μηχανική ανάρτηση, η οποία, σε συνδυασμό με τον αναρτώμενο εμπρόσθιο άξονα με ανεξάρτητες αναρτήσεις, βελτιώνει επιπρόσθετα την οδηγική απόδοση. Η καμπίνα είναι σχεδιασμένη με υψηλής ποιότητας υλικά, τύπου αυτοκινήτου.



Η ίδια προσοχή στον σχεδιασμό και στη λειτουργικότητα βρίσκεται στα όργανα ελέγχου, με τον πλήρως εργονομικό σχεδιασμό, οθόνη αφής 12’’ και χειριστήριο πολλών λειτουργιών. Οι συνθήκες οδήγησης βελτιώνονται περαιτέρω από τη μηχανική ανάρτηση καμπίνας σε συνδυασμό με τον μπροστινό άξονα αναρτημένο με ανεξάρτητους βραχίονες. Το νέο καπό -σε όλα τα μοντέλα του ομίλου- έχει άνοιγμα 90 μοιρών και τα ψυγεία καθιστούν δυνατή την πραγματοποίηση επεμβάσεων στο όχημα με απλό, γρήγορο και ασφαλή τρόπο. Το X6.4 P6-Drive προσφέρει το σύστημα PSM, «Precision Steering Management», για τον έλεγχο και τη διαχείριση της δορυφορικής καθοδήγησης. Μια τεχνολογία τελευταίας γενιάς που ενσωματώνεται με το σύστημα ελέγχου εφαρμογών ISObus και το σύστημα McCormick Fleet & Remote Diagnostic Management, το οποίο μειώνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος, αυξάνει την αποδοτικότητα και την κερδοφορία.

Κινητήρες FPT NEF 45

Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία καύσης χωρίς σύστημα EGR (επανακυκλοφορία καυσαερίων) και την αποκλειστική, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία μετεπεξεργασίας καυσαερίων HI-eSCR2, η σειρά κινητήρων NEF 45 αποτελεί σημείο αναφοράς παραγωγικότητας σε εφαρμογές μεσαίας εμβέλειας, με περαιτέρω βελτιώσεις στις επιδόσεις και στην απόδοση, με πρόσφατα σχεδιασμένους κινητήρες STAGE V. Χάρη στην αρχιτεκτονική χωρίς EGR, την τελευταία τεχνολογία έγχυσης καυσίμου Common Rail, τον υπερσυμπιεστή (turbo) και τον επανασχεδιασμένο εξοπλισμό, οι κινητήρες NEF εξασφαλίζουν βέλτιστη απόδοση καύσης. Αυτό σημαίνει χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και υψηλή πυκνότητα ισχύος.



Οι κινητήρες που εφοδιάζουν τη νέα σειρά τρακτέρ παρουσιάζουν αύξηση απόδοσης σε σχέση με τους προηγούμενους κινητήρες Stage IV / Tier 4 Final, με τον ίδιο κυβισμό και χωρίς αλλαγές διάταξης (15% μείωση στην κατανάλωση). Οι νέοι κινητήρες ικανοποιούν την προδιαγραφή καυσαερίων STAGE V, εφοδιάζουν τα 3 μοντέλα της σειράς X6.413, X6.414 και X6.415 και αποδίδουν μέγιστη ισχύ 135, 146 και 155 ίππους αντίστοιχα.

Κιβώτιο ταχυτήτων P6-Drive με έξι ταχύτητες Power Shift και τέσσερις βαθμίδες

Το κιβώτιο ταχυτήτων P6-Drive με 6 ταχύτητες Power Shift και 4 βαθμίδες προσφέρει 24+24 σχέσεις, οι οποίες μπορούν να αυξηθούν στις 40+40 όταν περιλαμβάνονται οι έρπουσες. Το κιβώτιο προσφέρει 2 προ- γράμματα λειτουργίας απόδοσης, το ECO και το Power, με το πρώτο να εξασφαλίζει την ελάχιστη κατανάλωση και το δεύτερο τη μέγιστη απόδοση. Η ισχύς και η ευελιξία βελτιώνεται επιπρόσθετα με της προσφερόμενες 4 ταχύτητες ΡΤΟ.

Υδραυλικό κύκλωμα κλειστού κέντρου

Το υδραυλικό σύστημα του τρακτέρ μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ακριβείς ανάγκες του χειριστή. Συγκεκριμένα, κατασκευασμένο με εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, το υδραυλικό σύστημα του X6.4 είναι εξαιρετικά διαμορφώσιμο και διαθέτει μια κύρια αντλία που παρέχει ταχύτητα ροής έως και 123 λίτρα/λεπτό. Το υδραυλικό σύστημα CCLS βελτιώνει την απόδοση του τρακτέρ και την οικονομία καυσίμου. Για βελτιστοποίηση της απόδοσης και διασφάλιση κορυφαίας απόδοσης, το X6.4 είναι εξοπλισμένο με υδραυλικό σύστημα ανίχνευσης φορτίου κλειστού κέντρου. Το υδραυλικό σύστημα CCLS έχει σχεδιαστεί για να παρέχει την απαιτούμενη ποσότητα λαδιού στις απομακρυσμένες βαλβίδες μόνο όταν απαιτείται από τον χειριστή. Αυτό μειώνει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου.



Η σειρά Χ6.4 διατίθεται και με εμπρόσθιο υδραυλικό κατά παραγγελία, το οποίο προσφέρει ανυψωτική ικανότητα 3.200 κιλών. Ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος πίσω κοτσαδόρος διαθέτει μέγιστη ικανότητα ανύψωσης 7200 κιλά. Και τα δύο συστήματα ελέγχονται από το SmartPilot Plus. Η ομαλή, διαμορφωμένη εμπλοκή του PTO διασφαλίζει την ομαλή εκκίνηση του παρελκόμενου. Το πίσω PTO του X6.4 προσφέρει τέσσερις ταχύτητες: 540, 540 Eco, 1000 και 1000 Eco rpm.

Ένα PTO ταχύτητας εδάφους είναι επίσης διαθέσιμο για να ταιριάζει την ταχύτητα του τρέιλερ με την ταχύτητα εδάφους του τρακτέρ. Όταν το PTO είναι σε λειτουργία, το σύστημα διαχείρισης ισχύος κινητήρα (EPM) προσαρμόζει αυτόματα την ισχύ του κινητήρα ώστε να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές συνθήκες φορτίου, ακόμη και όταν το τρακτέρ είναι ακίνητο.

Χειριστήριο SmartPilot Plus

Ενσωματωμένο στο υποβραχιόνιο πολλαπλών λειτουργιών, το πρωτοποριακό χειριστήριο SmartPilot Plus επιτρέπει στον χειριστή να αλλάζει όλες τις ταχύτητες και τις σειρές του κιβωτίου ταχυτήτων P6-Drive χωρίς να πατάει το πεντάλ του συμπλέκτη.



Το κιβώτιο ταχυτήτων εμπλέκεται αμέσως παρέχοντας βέλτιστη πρόσφυση τόσο στο πεδίο όσο και στο δρόμο. Το SmartPilot Plus είναι ένα joystick all-in-one που παρέχει στον χειριστή πλήρη διαισθητικό έλεγχο των βασικών λειτουργιών του τρακτέρ: κιβώτιο ταχυτήτων, ρεβέρσα, υδραυλικό σύστημα, πίσω κοτσαδόρος, μπροστινός φορτωτής, PTO, αυτόματη διαχείριση κεφαλαριού και μνήμες στροφών κινητήρα.

Τα μηχανήματα της McCormick διαθέτει στην ελληνική αγορά
η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ (210/3499200)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία