BACK TO
TOP
Profi

Με μεγάλες αλλαγές η σειρά τηλεσκοπικών φορτωτών Farmlift της Case IH του 2024

Η οικογένεια Farmlift θα διατίθεται σε επτά μοντέλα, με αντλία ροής 160 λ./λ., νέα έξυπνα υδραυλικά χαρακτηριστικά, ηλεκτροϋδραυλικό φορέα εργαλείων και πολλαπλές αναβαθμίσεις άνεσης και λειτουργίας εντός της καμπίνας.

CASE_IH_FARMLIFT_742_3_648944

306
0

Οι τηλεσκοπικοί φορτωτές Case IH Farmlift αναβαθμίστηκαν στις αρχές του 2024 και η Agritechnica (12-18 Νοεμβρίου) που διεξήχθη στο Ανόβερο αποτέλεσε την ευκαιρία παρουσίασή τους. Τα νέα μοντέλα διαθέτουν τώρα όλα το κιβώτιο τύπου powershift 6F/3R PowerDrive, που έχει ήδη καθιερωθεί σε ορισμένα Farmlift, καθώς και νέα αυτοκόλλητα στον ανανεωμένο σχεδιασμό του καπό. Το τελευταίο είναι μάλιστα ανασχεδιασμένο και βελτιώνει την ορατότητα προς τα δεξιά, που βοηθά στην ασφαλή λειτουργία και τους ελιγμούς.

Μεγαλύτερη ικανότητα χειρισμού

Ενώ τα μοντέλα Farmlift 633 (μέγιστη ανυψωτική ικανότητα/ύψος ανύψωσης 3,3 τ./6 μ.), 737 (3,7 τ./7 μ.) και 935 (3,5 τ./9 μ.) συνεχίζουν με το καθιερωμένο υδραυλικό σύστημα 140 λ./λ., μια νέα αντλία υψηλής ροής 160 λ./λ. προσφέρεται τώρα στα μοντέλα Farmlift 636 (3,6 τ//6 μ.) και 742 (4,2 τ./7 μ.). Αυτό επιφέρει μείωση κατά 25% στους χρόνους ανύψωσης/χαμηλώματος, με αποτέλεσμα ταχύτερους κύκλους εργασίας, ενώ περισσότερο υλικό μετακινείται ανά ώρα και ανά ημέρα.



Οι δυνατότητες χειρισμού βελτιώνονται επίσης με την ενσωμάτωση του βραβευμένου ηλεκτροϋδραυλικού συστήματος προσάρτησης. Αυτό αντικαθιστά τον συμβατικό κύλινδρο αντιστάθμισης με δύο αισθητήρες γωνίας που παρέχουν πληροφορίες θέσης σε πραγματικό χρόνο σε μια ECU. Στη συνέχεια, το λογισμικό του μηχανήματος υπολογίζει αμέσως την ακριβή απαίτηση ροής λαδιού του κυλίνδρου κλίσης, βελτιστοποιώντας την ακρίβεια της αυτοεξισορρόπησης. Συνεπώς, οι απώλειες υλικού και η συντήρηση ελαχιστοποιούνται και η πολυπλοκότητα μειώνεται.

Η νέα διάταξη ελέγχου απλοποιεί τη λειτουργία

Τα βελτιωμένα χειριστήρια ενισχύουν την παραγωγικότητα και την άνεση μέσω βελτιωμένης εργονομίας και ευκολίας χρήσης. Μια νέα έγχρωμη οθόνη LCD 7 ιντσών καθιστά τα βασικά δεδομένα του μηχανήματος ευανάγνωστα και, μέσω ενός συστήματος πλοήγησης, επιτρέπει την πραγματοποίηση βασικών ρυθμίσεων και προσαρμογών. Όλα τα μοντέλα είναι πλέον έτοιμα για AFS Connect και παρέχονται με συνδρομή τηλεματικής AFS Connect ενός έτους, για την παρακολούθηση των δεδομένων του μηχανήματος και την παροχή ειδοποιήσεων.



Στα μηχανήματα με τη νέα κάμερα οπισθοπορείας, η οθόνη LCD μπορεί επίσης να εμφανίζει τις εικόνες όταν ενεργοποιείται η όπισθεν. Δίπλα στην οθόνη, ένας νέος δείκτης ροπής φορτίου με LED προειδοποιεί όταν πλησιάζει η μέγιστη δυνατότητα φορτίου και επίκειται υδραυλικό κλείδωμα. Το νέο ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο χειρισμού στο κάθισμα ενσωματώνει ένα πληκτρολόγιο για εύκολη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες, καθώς και ένα νέο χειριστήριο με ενσωματωμένα χειριστήρια υδραυλικών συστημάτων, μετάδοσης κίνησης και μετακίνησης. Οι λειτουργίες περιλαμβάνουν ένα κουμπί «Active Bucket Shake/back to position».

Μέσω του τερματικού χειρισμού του Farmlift και του joystick, η ταχύτητα συλλογής/εκφόρτωσης και η συχνότητα κουνήματος μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με τις ανάγκες. Μια νέα ημιαυτόματη λειτουργία επιστροφής στη θέση επιτρέπει στους χειριστές να ορίσουν δύο προκαθορισμένες θέσεις-στόχους της μπούμας για τους κύκλους ανύψωσης/χαμηλώματος, απόρριψης/συμπύκνωσης και επέκτασης/ανάσυρσης της μπούμας.



Ένα νέο πληκτρολόγιο με μεμβράνη περιλαμβάνει κουμπιά οθόνης και τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια βελτιωμένη λειτουργία συνεχούς ροής που επιτρέπει την ακριβή ρύθμιση των στροφών του κινητήρα ή του βοηθητικού ρυθμού ροής, η οποία στη συνέχεια λειτουργεί μέσω ενός κουμπιού joystick για την τροφοδοσία ενός εξαρτήματος, όπως μια περιστροφική βούρτσα. Με το κουμπί ελέγχου των στροφών του κινητήρα μπορεί να αποθηκευτεί μια καθορισμένη ταχύτητα για τη λειτουργία ενός συγκεκριμένου εξαρτήματος, ενώ ένα κουμπί αλλαγής ισχύος επιτρέπει τη ρύθμιση της επιτάχυνσης μετά από αλλαγή κατεύθυνσης. Μπορούν να επιλεγούν περαιτέρω κουμπιά για τη διαχείριση των λειτουργιών διεύθυνσης, μετάδοσης και χειρισμού/φόρτωσης/δρόμου.

Μοτίβα λειτουργίας για διαφορετικές εργασίες

Οι τρόποι λειτουργίας μπορούν να επιλεγούν ανάλογα με τις εργασίες, ώστε να μεγιστοποιηθεί η παραγωγικότητα και η αποδοτικότητα. Στη λειτουργία μεταφοράς, τα υδραυλικά της μπούμας είναι απενεργοποιημένα, η ομαλή μετατόπιση με δύναμη ενεργοποιημένη και η οδήγηση με δύο τροχούς συνδεδεμένη, ενώ στη λειτουργία φόρτωσης δίνεται προτεραιότητα στη γρήγορη μετατόπιση και την ταχεία κίνηση της μπούμας. Στη λειτουργία χειρισμού -κατάλληλη για εφαρμογές χειρισμού ακριβείας, όπως η εκφόρτωση ή η στοίβαξη δεματιών- επανέρχονται οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, για ομαλή μετακίνηση και λειτουργία του βραχίονα, ενώ ο συνδυασμός της συγχρονισμένης αυτόματης επέκτασης/ανάσυρσης του βραχίονα μαζί με την κατακόρυφη ανύψωση παρέχει βελτιωμένους χρόνους κύκλου και διευκολύνει τη λειτουργία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία