BACK TO
TOP
Profi

Τη νέα γενιά των μηχανών συγκομιδής RH 20, RH 24, RH 28 λανσάρει η Grimme

Η νέα γενιά μηχανημάτων διαθέτει πολυάριθμες εξελίξεις όσον αφορά τη χωρητικότητα, την προστασία των καλλιεργειών, την ευκολία και την ποικιλία των εξοπλισμού, οι οποίες είναι ορατές μέσω του νέου σχεδιασμού του μηχανήματος.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2024-02-29__11_15_41_πμ

Βασίλης Σοφός

217
0

Τις αναβαθμισμένες μηχανές συγκομιδής RH 20, RH 24, RH 28 εισάγει στην γκάμα της η Grimme, μια εταιρεία με ιστορία από τα μέσα του 19ου αιώνα. Το πρώτο στο οποίο εστίασε η εταιρεία αναπτύσσοντας τα νέα μηχανήματα ήταν οι τις νέες χοάνες παραλαβής, με τη ταχύτητα του δαπέδου της χοάνης να μπορεί να ρυθμιστεί σε ένα ευρύ φάσμα από 0,2 έως 6,0 μ./λ.



Η σημαντικά βαθύτερη επιφάνεια του δαπέδου της χοάνης οδηγεί σε βελτιστοποιημένο αποτέλεσμα μεταφοράς και επιτρέπει τη γρήγορη και πλήρη εκκένωση της χοάνης. Η αναθεωρημένη μονάδα «Capacity Control» επιτρέπει τώρα την ταχύτητα του δαπέδου της χοάνης να ρυθμίζεται με τον προσδιορισμό του ρυθμού διέλευσης σε τόνους ανά ώρα. Για να αυξηθεί η απόδοση και να βελτιωθεί η ροή της σοδειάς, η γωνία κλίσης του ιμάντα της χοάνης μειώθηκε.



Το φαρδύτερο κατά 10 εκ. μπροστινό τμήμα παρέχει αυξημένο όγκο εισαγωγής και διευκολύνει τους ελιγμούς των ρυμουλκούμενων προς τη χοάνη. Η προσέγγιση απλοποιείται επίσης από το νέο βοήθημα ελιγμών με «έλεγχο φωτεινών σηματοδοτών». Τα νέα φώτα εργασίας LED επιτρέπουν την άνετη εργασία -ακόμη και στο σκοτάδι.

Άνετος χειρισμός

Ο χειρισμός της χοάνης είναι απλός και διαισθητικός με τη βοήθεια της νέας μονάδας χειρισμού IBX 300 ISOBUS. Η λειτουργία μπορεί να επεκταθεί χρησιμοποιώντας το τερματικό χειριστή CCI 800 ISOBUS.



Διάφορα συστήματα υποβοήθησης αποφορτίζουν τον χρήστη κατά τον χειρισμό του μηχανήματος, ενώ όλες οι σχετικές ρυθμίσεις, όπως η ταχύτητα των κυλίνδρων, η απόσταση μεταξύ των κυλίνδρων και η γωνία κλίσης, απεικονίζονται τώρα με ακόμη πιο φιλικό προς το χρήστη τρόπο και μπορούν να αναπαραχθούν εύκολα. Η νέα λειτουργία «Remain Control» μετράει το εναπομείναν στρώμα καλλιέργειας στη χοάνη.



Κατά την επαναπλήρωση της χοάνης, η σοδειά δεν πέφτει απευθείας στο δάπεδο της χοάνης, αλλά σε μια καθορισμένη, μικρή ποσότητα σοδειάς. Αυτό βελτιώνει σημαντικά την προστασία της καλλιέργειας.

Βελτιστοποιημένος καθαρισμός του εδάφους και προ-διαλογή

Χάρη στον αναβαθμισμένο σχεδιασμό της ρύθμισης της απόστασης μεταξύ των κυλίνδρων, οι κύλινδροι καθαρισμού και προ-διαλογής μπορούν να προσαρμοστούν ακόμη καλύτερα στις εκάστοτε συνθήκες λειτουργίας. Η λειτουργία «VarioClean» επιτρέπει υψηλές επιδόσεις καθαρισμού, ιδίως σε βαριές και κολλώδεις συνθήκες συγκομιδής/χειρισμού.



Για την απομάκρυνση του χώματος έχει τοποθετηθεί ένα πρόσθετο μεταβατικό βήμα στο πακέτο κυλίνδρων, το οποίο επίσης χαλαρώνει τη ροή της καλλιέργειας. Επιπλέον, οι κύλινδροι μπροστά από και πίσω από τη βαθμίδα μπορούν να ευθυγραμμιστούν ελαφρώς προς τα πάνω, γεγονός που παρατείνει το χρόνο παραμονής της καλλιέργειας στους κυλίνδρους και αυξάνει έτσι την καθαριότητα.

Χρόνος καθαρισμού

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι ότι οι σπειροειδείς κύλινδροι PU μπορούν να περιστρέφονται απέναντι στη ροή της σοδειάς στη λειτουργία «Turbo-Clean». Η πλειονότητα του καθαρισμένου χώματος οδηγείται προς τους εγκάρσιους μεταφορείς χώματος και το δοχείο αλλά όχι στον εγκάρσιο μεταφορέα καλλιέργειας. Αυτό αποτρέπει τη συσσώρευση χώματος στην αποθήκη πατάτας.

Νέα ποικιλία χαρακτηριστικών και επιλογών

Το RH 28 σκοράρει με υψηλό ρυθμό απόδοσης χάρη στους κυλίνδρους καθαρισμού χώματος πλάτους 2,80 μ. Η νέα έκδοση RH 24 XT διατίθεται επίσης ως μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση για την αποθήκευση πατάτας. Σε αυτό το μοντέλο υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι διαλογής πίσω από τους κυλίνδρους καθαρισμού, το οποίο μπορεί προαιρετικά να συνδυαστεί με μια οπτικοηλεκτρονική μονάδα διαλογής.



Ένα άλλο νέο μηχάνημα είναι η χοάνη παραλαβής, τύπου RH 24-60 S, η οποία ανεβαίνει σε ευθεία γραμμή. Το μηχάνημα μπορεί να εξοπλιστεί με έναν διανομέα κρεμμυδιού, έναν πρόσθετο ιμάντα παρουσίασης (δηλαδή έναν ιμάντα μεταφοράς μεταξύ του δαπέδου της χοάνης και της εγκατάστασης κυλίνδρων) και απλούς κυλίνδρους, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι από χάλυβα. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για ευαίσθητες καλλιέργειες όπως τα κρεμμύδια και τα καρότα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία