BACK TO
TOP
Profi

ProViu 360: Νέο σύστημα ασφαλείας με κάμερες της Continental για τα γεωργικά μηχανήματα

Το σύστημα, που παρουσιάστηκε στην Agritechnica, κέρδισε τη σφραγίδα «DLG-Approved», χάρη στα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Continental_proview_2

Βασίλης Σοφός

324
0

Μεταξύ της μεγάλης γκάμας ψηφιακών προϊόντων και λύσεων για τη γεωργία που παρουσίασε η Continental στην Agritechnica ήταν και το καινοτόμο σύστημα ProViu 360 Surround-view, το οποίο απέσπασε την επίσημη σφραγίδα «DLG-Approved» χάρη στα χαρακτηριστικά του, ειδικά σχεδιασμένα για απαιτητική χρήση στη γεωργία. Πρόκειται για ένα σύστημα κάμερας που αναπτύχθηκε από την Continental με βάση την πολυετή εμπειρία της στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο παρέχει στην οθόνη της καμπίνας του τρακτέρ ή του γεωργικού μηχανήματος θέαση 360 μοιρών του περιβάλλοντος χώρου.

Οι εικόνες που λαμβάνονται από τέσσερις κάμερες με τεχνολογία HDR (High Dynamic Range) και ανάλυση 1,3 megapixel, με γωνία θέασης έως 194 μοίρες, συνδυάζονται στη μονάδα ελέγχου χάρη σε έναν πολύπλοκο αλγόριθμο που δημιουργεί μια τέλεια εικόνα του οχήματος. Αυτό παρέχει καλύτερη επισκόπηση του περιβάλλοντος χώρου και εξαλείφει τα τυφλά σημεία.

Pro Viu: Τα νέα χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν στην Agritechnica

Το σύστημα ProViu 360 εμφανίζει τόσο τον πίσω όσο και τον μπροστινό σύνδεσμο κατά τη σύζευξη με τα εργαλεία, καθιστώντας την ευκολότερη και ασφαλέστερη την όλη διαδικασία.

Η τελευταία έκδοση του συστήματος περιμετρικής προβολής ProViu 360 που παρουσιάστηκε στην Agritechnica διαθέτει μάλιστα τρεις πρόσθετες λειτουργίες, που θέτουν νέα πρότυπα για τα συστήματα καμερών περιμετρικής προβολής.



Αναλυτικότερα, η «Ανίχνευση πεζών», η οποία προέρχεται από την ανάπτυξη επιβατικών αυτοκινήτων, βασίζεται στο σύστημα Emergency Brake Assist της πόλης. Το σύστημα εντοπίζει συγκεκριμένα άτομα που βρίσκονται στην περιοχή κοντά στο όχημα, για να προειδοποιεί για επικείμενες συγκρούσεις.

Δεύτερον, προστίθεται η λειτουργία «Camera Cleaning Assistance», η οποία ειδοποιεί τον οδηγό όταν μια κάμερα είναι βρώμικη ή παρεμποδισμένη και επομένως πρέπει να καθαριστεί, για να διατηρηθεί το σύστημα αποδοτικό.

Τέλος, το «Διαφανές πλαίσιο» προσφέρει καλύτερη εποπτεία και μεγαλύτερη ακρίβεια για ιδιαίτερα φαρδιές θεριζοαλωνιστικές μηχανές, καθώς και για μεγάλα τρακτέρ ή τρακτέρ με τοποθετημένα εργαλεία εμπρός. Αυτό το τελευταίο διαθέτει και μια μπροστινή κάμερα που μαγνητοσκοπεί την περιοχή μπροστά από το όχημα και στέλνει τις εικόνες στη μονάδα ελέγχου, η οποία τις εμφανίζει ανάλογα με τη γωνία διεύθυνσης και την ταχύτητα του οχήματος.

Στην πράξη, το «Διαφανές πλαίσιο» επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει «μέσα» από το όχημα παρά την έλλειψη ορατότητας μπροστά, σαν να υπήρχε ένα διαφανές πλαίσιο μπροστά του. Αυτό δίνει κατ΄επέκταση στον οδηγό τη δυνατότητα να βλέπει τυχόν αυλακώσεις ή βαθιές κοιλότητες στο έδαφος και να προσαρμόζει ανάλογα την οδήγησή του.

Trattoriweb

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία