BACK TO
TOP
Βιοκαύσιμα

Θεσμική ανωμαλία η εκπροσώπηση συνεταιρισμών στην Cogeca από ιδιώτες

Σε µείζον θέµα ανάγουν συνεταιρισµοί και υποστηρικτές της συνεταιριστικής ιδέας την άρση της θεσµικής ανωµαλίας µε την υποκατάσταση της εκπροσώπησης των αγροτών στις COPA COGECA από ιδιωτική κατά βάση εταιρεία, εκτιµώντας ότι ζηµιώνει εξακολουθητικά τα αγροτικά συµφέροντα της χώρας.

Θεσμική ανωμαλία η εκπροσώπηση συνεταιρισμών στην Cogeca από ιδιώτες

1
0

Η εκτίµησή τους αυτή, που βασίζεται στο απόλυτο κενό πληροφόρησης που υπήρξε ακόµη και για συνεδριάσεις όπου στην ατζέντα περιλαµβάνονταν θέµατα άµεσου ελληνικού ενδιαφέροντος, δραµατοποιείται εκ των πραγµάτων ενόψει της νέας ΚΑΠ που θα ισχύσει µετά το 2020, καθώς το νυν καθεστώς «εκπροσώπησης» στερεί σε απόλυτο βαθµό στους Έλληνες αγρότες τη δυνατότητα να µετέχουν στις διαπραγµατεύσεις και να επηρεάσουν, σε όποιο βαθµό, τις αποφάσεις.

Από τις κινήσεις που σχεδιάζονται για την αποκατάσταση της νοµιµότητας στην εκπροσώπηση, έγινε ήδη το πρώτο βήµα µε την αποστολή, τον περασµένο Ιούλιο, από φορέα που απολαµβάνει της εµπιστοσύνης πολλών υγιών συνεταιρισµών, επιστολής στην COGECA, µε την οποία, κατά πληροφορίες, η οργάνωση εγκαλείται για την απόφασή της να εγγράψει στα µέλη της µία ανώνυµη εµπορική εταιρεία, η οποία εκ του νόµου είναι κερδοσκοπική. Η µοµφή, ουσιαστικά, στην ευρωπαϊκή γεωργική συνοµοσπονδία γεωργικών συνεταιρισµών είναι ότι προέβη στην εγγραφή της εν λόγω εταιρείας κατά παράβαση του καταστατικού της. Η απάντηση της COGECA αναµένεται εντός των ηµερών, ωστόσο όποια κι αν είναι αυτή, από πλευράς συνεταιρισµών θα δοθεί συνέχεια, πιθανότατα νοµική µε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό ∆ικαστήριο.

Βρείτε εδώ ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία