BACK TO
TOP
Θεσμικά

Έως 31 Νοεμβρίου αιτήματα για άρση επικάλυψης έτους 2020

Περιθώριο έναν επιπλέον μήνα και μέχρι τις 31 Νοεμβρίου, δίνει τροποποιητική εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ στους παραγωγούς προκειμένου να προχωρήσουν σε υποβολή αιτημάτων άρσης επικάλυψης για το έτος αιτήσεων 2020. 

agreotistamblet

12
0

Στις αλλαγές που φέρει η εν λόγω απόφαση, όσον αφορά τα αιτήματα ένταξης σε περιφέρεια, προστίθεται το εξής: «Αιτήματα τα οποία οδηγούν σε διαφοροποίηση του χαρακτηρισμού της περιφέρειας αγρονομικών κριτηρίων μεταξύ όμορων αγροτεμαχίων θα απορρίπτονται».

Πιο αναλυτικά, η σχετική απόφαση με θέμα: «Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 49825/07-08-2020 Εγκυκλίου –εγχειριδίου διαδικασιών υποβολής και ελέγχου αιτημάτων άρσης επικάλυψης, επιλεξιμότητας, ένταξης σε περιφέρεια έτους αιτήσεων 2020» έχει ως εξής:

Η υπ’ αριθ. 49825/07-08-2020 Εγκύκλιος –εγχειρίδιο διαδικασιών υποβολής και ελέγχου αιτημάτων άρσης επικάλυψης, επιλεξιμότητας, ένταξης σε περιφέρεια έτους αιτήσεων 2020, τροποποιείται ως εξής:

1.Η πρώτη παράγραφος του σημείου 3 «Προθεσμία υποβολής αιτημάτων» τροποποιείται ως εξής: «Για το έτος αιτήσεων 2020, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων επιλεξιμότητας και ένταξης σε περιφέρεια ορίζεται η 31/10/2020, ενώ των αιτημάτων άρσης επικάλυψης ορίζεται η 30/11/2020.»

2.Η έκτη παράγραφος του σημείου 4 «Έλεγχοι αιτημάτων» τροποποιείται ως εξής: «Εξ άλλου και προς διευκόλυνση των ελεγκτών που διενεργούν τους εκάστοτε ελέγχους αιτημάτων επιλεξιμότητας, θα βρίσκονται διαθέσιμα στο WEB GIS του ΟΠΣΕΑΕ τα επίπεδα πληροφορίας (layer) των επιτόπιων ελέγχων του προηγούμενου καθώς και του τρέχοντος έτους (για τα αιτήματα έτους 2020, ΕΠΙΤΟΠΙΟΙ_2019, ΕΠΙΤΟΠΙΟΙ_2020), προκειμένου να το συμβουλεύονται κατά περίπτωση και να συνεκτιμούν για το πόρισμά τους τυχόν αποτέλεσμα επιτόπιου ελέγχου.
3. Η πρώτη παράγραφος του σημείου «Ι. Αιτήματα Επιλεξιμότητας» τροποποιείται ως εξής: «Γεωργοί, οι οποίοι διαφωνούν με τον καθορισμό της επιλεξιμότητας του αγροτεμαχίου τους, έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης επιλεξιμότητας ηλεκτρονικά, και μετά τις 23-7-2020 σε έντυπη μορφή, προς τις αρμόδιες Περιφερειακές Δ/νσεις και Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι εν λόγω Δ/νσεις μπορούν να τις καταχωρούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό (https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/gaee2020/→Ενστάσεις→Ενστάσειςεπιλεξιμότητας) και  σύμφωνα με το αντίστοιχο εγχειρίδιο που είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή (Εγχειρίδια→ Εγχειρίδια - Έντυπα Εφαρμογής).

 

4.Το σημείο «ΙΙΙ. Αιτήματα ένταξης σε περιφέρεια», τροποποιείται ως εξής: «Γεωργοί, οι οποίοι δηλώνουν νεοεισερχόμενα στο ΟΣΔΕ αγροτεμάχια, που εμπίπτουν σε Ενότητες Αναφοράς με μηδενική περιφέρεια αγρονομικών κριτηρίων, επανελέγχονται και εξετάζονται από τις κατά τόπους αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις και Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ βάσει των κριτηρίων ένταξης σε περιφέρεια αγρονομικών κριτηρίων ένταξης που έχουν καθοριστεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. στο έτος αναφοράς για το ΣΑΑ 2013. Περιπτώσεις αγροτεμαχίων που ελέγχθηκαν τα προηγούμενα έτη και απορρίφθηκαν δεν επανεξετάζονται.Τα αιτήματα Ένταξης σε Περιφέρεια υποβάλλονται έως 31/10/2020, ενώ ο έλεγχός τους από τις Περιφερειακές Δ/νσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/01/2021.Επισημαίνεται ότι αιτήματα τα οποία οδηγούν σε διαφοροποίηση του χαρακτηρισμού της περιφέρειας αγρονομικών κριτηρίων μεταξύ όμορων αγροτεμαχίων θα απορρίπτονται».

Βρείτε εδώ τη σχετική τροποποιητική απόφαση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές