BACK TO
TOP
Θεσμικά

Απρίλιο η Κάρτα του Αγρότη με όριο πίστωσης αντίστοιχο βασικής 2023

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η Κάρτα του Αγρότη για το 2024, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης στο ΕΡΤΝews στην εκπομπή Update, επισημαίνοντας ότι η πρώτη φόρτιση θα αφορά την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης που καταβλήθηκε έως τέλη Δεκεμβρίου, ενώ θα συμπληρωθεί με ένα ακόμα ποσό μετά την πληρωμή των οικολογικών σχημάτων.

24381097_karta_agroti_Α_contactless-01__1__2

2218
6

Εντός Απριλίου η Κάρτα του Αγρότη με όριο πίστωσης αντίστοιχο της βασικής 2023

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι το ποσό που θα τεθεί ως όριο πίστωσης στον κάθε αγρότη θα υπολογιστεί βάσει δήλωσης ΟΣΔΕ και ανέφερε πως θα χρησιμοποιηθεί η δήλωση του 2023 για να πάρει προκαταβολή επί του ποσού που πήρε για την καλλιέργεια για το 2023.

Ουσιαστικά ως βάση προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2023 (σ.σ. αντί της δήλωσης ΟΣΔΕ 2024) μιας και έχει υπάρξει καθυστέρηση με τα «Οικολογικά Σχήματα».

Υπενθυμίζεται πως η Κάρτα του Αγρότη το 2023 ενεργοποιήθηκε επίσης μήνα Απρίλιο, το 2022 ήταν διαθέσιµη από τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ τα έτη 2021 και 2020 οι φορτίσεις ξεκίνησαν στα µέσα Μαρτίου.

Ο υπουργός τόνισε πως η Κάρτα του Αγρότη είναι ένα εξαιρετικό χρηματοδοτικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα προκαταβολής επί των επιδοτήσεων που πρόκειται να λάβει ο παραγωγός τη χρονιά από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, από την ΚΑΠ. Τα χρήματα αυτά, όπως τόνισε, ο αγρότης μπορεί να τα διαθέσει για παραγωγικές επενδύσεις, για αγορά πετρελαίου, λιπασμάτων, εργατικών, πληρωμή ΕΛΓΑ ή πληρωμή ΕΦΚΑ έναντι του ποσού που θα λάβει από τον πρώτο πυλώνα, δηλαδή τη βασική ενίσχυση στα οικολογικά σχήματα και τις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Αυτό δίνει στον παραγωγό τη δυνατότητα να έχει μια ρευστότητα, να αντιμετωπίσει τα έξοδα μέχρι να λάβει τα έσοδα από την παραγωγή από τη συγκομιδή της σοδειάς τους.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 960 της Agrenda


Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

08-04-2024 18:23Ζωή

Όταν ένας μικρός αγρότης χρειάζεται ετησίως από 10.000€ έως 15.000€ έξοδα για καλλιεργητικές δαπάνες τι θα του κάνει η κάρτα του αγρότη, η οποία του δίνει προκαταβολικά χρήματα που ούτως ή άλλως θα τα πάρει από την Ε.Ε.. Επίσης ο αρθρογράφος ας γνωρίζει ότι η βασική ενίσχυση που παίρνει ο αγρότης αντιστοιχεί ούτε στο 5% των ετήσιων δαπανών του, επομένως για ποια ρευστότητα μιλάμε? Στάχτη στα μάτια των αγροτών και στα λόγια να βρισκόμαστε. Αιδώς Αργείοι!

Απάντηση

08-04-2024 14:48Stavraetos

860εκατομ είναι τα οικολογ οι φυτικές συνδεδεμένες κ τα αδιάθετα της ενιαίας όλα μαζι. Τα ζωικ που είναι χαθηκαν τα πηρε το ποταμι πειτε επιτέλους ποσα είναι. Μουτεψατε κάνετε το κορόιδο θα τα δώσετε παραμονες εκλογών τον Ιουνιο. Οι βουλευτές σε αγροτικές περιοχες τι κάνουν; Τον αδιάφορο φαγοποτι τσέπες γεματες παραδες ασε τους φουκαράδες να περιμενουν. Βουρδουλο κ φτυσιμο που θέλετε Αληταρια του κερατά. Γεια σου περδικα. Χάθηκες;;

Απάντηση

08-04-2024 14:05George

ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΛΕΣΑ. ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ (ΒΑΣΙΚΗ.ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ.ΔΑΣΩΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ.

Απάντηση

08-04-2024 13:54Κτηνοτροφος

Ο κύριος σταμενιτης πριν μέρες επισκέφθηκε την περιοχή του πηγε στα σπαράγγια και καλά έκανε αλλά στην περιοχή του υπάρχουν κτηνοτρόφοι που δεν νοιάζεται καθόλου κανένας τους είναι δυνατόν να μην λένε κουβέντα για συνδεδεμένη στα ζωικά καλοκαίρι ήρθε θέλουν και ψήφο μην πω τι θα πάρουν

Απάντηση

08-04-2024 11:48τελειωμενος αγροτης

Προκαταβολη λεει , αφεριμ πολυχρονεμενε φτανουν για 2 τσουβαλια σπορο και 2 τσουβαλια λιπασμα αντε και κανα φαρμακο . Η διαδικασια για επικαιροποιηση στοιχειων στην τραπεζα , επειδη εν τω μεταξυ εχει εκδοθει διεθνες ενταλμα συλληψης απο την interpol γιατι σαν βλακας μετεφερα τα εσοδα της περασμενης καλλιεργητικης περιοδου σε βαλιτσες στην ελβετια για να τις μετατρεψω σε χρυσο και να μπουν στις εκει θυριδες μου , πρεπει και το πιστωτικο ιδρυμα να διασφαλιστει , ασχετα αν το ανακαιφαλαιωσαμε με 40 δις , και να βλεπω τα ξινισμενα προσωπα των υπαλληλων που δεν μπορουν να συνναναστρεφονται πληβειους , αφου οι ιδιοι περασαν στην κατηγορια των αυτοπαραγωγων ρευματος και ειναι και επιχειρηματιες . ξερετε ποσα φωτοβολταικα ανηκουν σε τραπεζικους στον καμπο; ξεχωρα τα πριμ απο τις πωλησεις προσωπικων δεδομενων και τα δωρακια απο τις εταιρειες , οταν σκαμε στους υπερχρεωμενους αγροτες οτι μπορεις να ρεφαρεις αν πουλησεις , ξερω εταιρεια που ενδιαφερεται . Personal banking κυριοι ,Νεοι Καιροι Νεα Ηθη. Εν τω μεταξυ ολα τα εφοδια εχουν παρθει εναντι συμβολαιου βεβαιως βεβαιως απο τους Εργοστασιαρχες . Διαβαστε για περισσσοτερα στο λημμα φεουδαρχια .

Απάντηση

08-04-2024 10:54Έλλην

Να γελάς η να κλαις την προκαταβολή της βασικής λέει αυτής που δεν πήραμε κύριε σταμενιτη εννοείται μάλλον ότι απέμεινε σπο την βασική

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές