Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Μέχρι 4 δράσεις στο νέο πρασίνισµα, ξεχωριστό πριμ ανά δέσµευση

Μέχρι τέσσερις δράσεις στα πλαίσια των οικο-συστηµάτων (νέο πρασίνισµα) θα µπορεί να επιλέξει ώστε να ακολουθήσει ο δικαιούχος βασικής ενίσχυσης στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ, σύμφωνα με την πρόταση για τον ελληνικό στρατηγικό σχεδιασμό, με την κάθε παρέμβαση να προβλέπει και ξεχωριστό πριμ.

6-7

Γιώργος Κοντονής

5246
1

Μέχρι τέσσερις δράσεις  ανά δικαιούχο το όριο  στο νέο πρασίνισµα,  ξεχωριστό στρεμματικό  πριµ για κάθε δέσµευση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, η κάθε δράση θα έχει το δικό της πριμ (δεν θα είναι οριζόντια η ενίσχυση) με στόχο να υπάρξει το κατάλληλο κίνητρο ώστε οι δικαιούχοι της βασικής ενίσχυσης να επιλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες (όριο οι τέσσερις) για να απορροφηθούν τα συνολικά 435.081.800 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το καθεστώς των οικο-συστημάτων θα αντικαταστήσει τις ενισχύσεις «πρασινίσματος» την περίοδο 2023-2027 με την ενίσχυση να υπολογίζεται στα επιλέξιμα στρέμματα και όχι βάσει δικαιωμάτων.

Αναλυτικότερα, οι δράσεις χωρισμένες ανά αγρονομική περιφέρεια σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν στην 9η συνδιάσκεψη για τη νέα ΚΑΠ στην Κοζάνη την περασμένη Παρασκευή, έχουν ως εξής:

Για αρόσιµες καλλιέργειες:

-Καλλιέργεια ποικιλιών χειµερινών σιτηρών και οσπρίων.

-Καλλιέργεια τοπικών ποικιλιών.

-Ενίσχυση καινοτόµων καλλιεργειών ποικιλιών ανθεκτικών στις ξηροθερµικές συνθήκες.

-Εφαρµογή περιοχών οικολογικής εστίασης σε µικρές εκµεταλλεύσεις (<10 εκταρίων).

-Αύξηση περιοχών οικολογικής εστίασης.

-Ενίσχυση παραγωγών για την εφαρµογή του εργαλείου/εφαρµογής διαχείρισης εισροών και παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραµέτρων.

-Επέκταση εφαρµογής της διαφοροποίησης καλλιεργειών.

-Εφαρµογή αµειψισποράς.

-Διατήρηση και προστασία καλλιεργειών σε εκτάσεις µε αναβαθµίδες.

-Ενίσχυση βιολογικής γεωργίας.

-Ενισχύσεις για την καλλιέργεια όµορων στα δάση ζωνών.

-Ενίσχυση προγραµµάτων εξυγίανσης εδαφών.

-Ειδικό πρόγραµµα για την καλλιέργεια παθογενών εδαφών µε στόχο την εξυγίανση.

Βοσκοτόπια:

-Ενίσχυση της ελεγχόµενης βόσκησης στις αντιπυρικές ζώνες.

-Ενίσχυση βιολογικής γεωργίας.

-∆ιαχείριση βοσκοτόπων.

-∆ιατήρηση αγροδασικών οικοσυστηµάτων πλούσιων σε στοιχεία του τοπίου.

-∆ιατήρηση δασοκτηνοτροφικών οικοσυστηµάτων πλούσιων σε στοιχεία του τοπίου.

Μόνιµες καλλιέργειες (δενδρώνες και αµπελώνες):

-Εφαρµογή ζωνών οικολογικής εστίασης στις δενδρώδεις.

-∆ιατήρηση αγροδασικών οικοσυστηµάτων πλούσιων σε στοιχεία του τοπίου.

-Ενίσχυση παραγωγών για την εφαρµογή του εργαλείου/εφαρµογής διαχείρισης εισροών και παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραµέτρων.

-∆ιατήρηση και προστασία καλλιεργειών σε εκτάσεις µε αναβαθµίδες

-Ενίσχυση βιολογικής γεωργίας.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

22-11-2021 19:40DAVINA CLAIRE

Καλημέρα κυρίες και κύριοι, Εάν χρειάζεστε δάνειο, κάντε αίτηση για δάνειο μέσω της Novelty Finance Inc. Σας λείπουν συνεχώς μετρητά επειδή σας έχουν αρνηθεί δάνειο από την τράπεζά σας ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω ανεπαρκών εξασφαλίσεων, αναλογίας χρέους προς εισόδημα, χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας, υψηλού επιτοκίου ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο; Έχετε κουραστεί από την τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση; Χρειάζεστε μια ώθηση στα οικονομικά σας; Κουραστήκατε να πληρώνετε περισσότερα από όσα θα έπρεπε για υψηλά επιτόκια; Σου αξίζει μια καλύτερη λύση. Η Novelty Finance Inc, είναι εδώ με ένα πιστωτικό όριο που μπορεί να σας βοηθήσει να επιδιώξετε τους γενικούς οικονομικούς σας στόχους. Με την προσφορά δανείου Novelty Finance, είστε σίγουροι για ποιοτικές υπηρεσίες δανείου όπως π. • Επιδοτούμενο επιτόκιο 3%, χωρίς κρυφές χρεώσεις. • Υποβάλετε αίτηση ηλεκτρονικά (Εύκολη εφαρμογή στο δικό σας κατάλληλο μέρος και ώρα) • Γρήγορη και εύκολη έγκριση εντός 24 ωρών. • Λάβετε έως και 5 εκατομμύρια ευρώ/δολάρια. • Ασφαλής και αξιόπιστη διαδικασία, 100% ασφαλής. Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο δάνειο, δάνειο με εξασφάλιση και χωρίς εξασφαλίσεις, προσωπικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο, δάνειο εξυγίανσης χρέους, επενδυτικό δάνειο ή δάνειο για την ολοκλήρωση του έργου σας κ.λπ. Για να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, στείλτε μια επαφή με την Novelty Finance Inc, μέσω Email: (noveltyfinances@gmail.com) WhatsApp/ Telegram: +447915601531 Τηλέφωνο: +447915601531 με εκτιμιση Η κυρία Davina Claire Διευθύνων Σύμβουλος, Novelty Finance Inc.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία