BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στην Εύβοια ο πρώτος συνεταιρισμός κάνναβης

Ο συνεταιρισμός δημιουργήθηκε στις αρχές του μήνα, ενώ ήδη ενδιαφέρον έχουν δηλώσει 60 αγρότες.

Άνοιξε ο δρόμος για σπορά κλωστικής κάνναβης

4
0

Πέντε άνεργοι, οι περισσότεροι με παρελθόν σε αγροτικές εργασίες, ένωσαν πρόσφατα τις δυνάμεις τους και στράφηκαν στην καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης φτιάχνοντας την πρώτη «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Kannabio», που στοχεύει σε πρώτη φάση στην παρασκευή συμπληρωμάτων διατροφής.

Ο συνεταιρισμός, με έδρα την Εύβοια, δημιουργήθηκε στις αρχές του μήνα, αλλά όπως ανέφερε μιλώντας στο «Northpress.gr», ένα από τα μέλη του ο Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, τουλάχιστον 60 αγρότες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί τους εκδηλώνοντας ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Φέτος, αναμένεται να γίνουν οι πρώτες πιλοτικές βιολογικές καλλιέργειες βιομηχανικής κάνναβης (περιέχει την ψυχοδραστική ουσία THC σε ποσοστό μικρότερο του 0,2%), αφού πρώτα βγει η σχετική προέγκριση των απαιτούμενων αδειών.

«Στρεφόμαστε στη βιολογική καλλιέργεια. Στόχος μας αρχικά είναι να παράγουμε έλαια και διατροφικά συμπληρώματα», προσθέτει ο ίδιος. Άλλωστε, όπως εξηγεί το κανναβέλαιο και οι σπόροι από κλωστική κάνναβη έχουν πολύ υψηλή θρεπτική αξία, καθώς περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, Ω3 λιπαρά οξέα, αμινοξέα, μέταλλα και βιταμίνες.

Σε δεύτερο στάδιο θέλουν να ξεκινήσουν την παραγωγή οικολογικών μονωτικών υλικών για σπίτια και οικοδομικών υλικών.

Αφού ξεκινήσουν οι καλλιέργειες από την επόμενη πλέον χρονιά ο συνεταιρισμός θα είναι έτοιμος να δεχτεί και νέα μέλη. «Είναι πραγματικά απίστευτο το ενδιαφέρον που έδειξαν άλλοι αγρότες. Έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί μας δεκάδες άτομα, που θα ήθελαν να συνεργαστούμε, ωστόσο νομίζω ότι αρχικά θα το περιορίσουμε γεωγραφικά σε περιοχές σχετικά κοντά στην έδρα του συνεταιρισμού, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι δεσμευτικό. Εμείς στοχεύουμε σε βιολογικούς παραγωγούς και εάν κάποιος μπορεί να δημιουργήσει ένα πραγματικά καλό προϊόν τότε σίγουρα θα θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί του», λέει ο Μιχάλης Θεοδωρόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες για την «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Kannabio – HEMP HELLAS» με τον τίτλο «Kannabio ΚΟΙΝΣΕΠ» μπορεί κάποιος να βρει στην ιστοσελίδα kannabio.wordpress.com.

Πηγή: northpress.gr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία