Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αιτήματα κτηνοτρόφων Λέσβου

Σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών της Λέσβου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (4 Φεβρουαρίου) το βράδυ στην Καλλονή, μετά από κάλεσμα του συντονιστή του Αγροτικού Γραφείου Σύριζα Λέσβου Στρατή Νικολάου, για να συζητηθούν οι αλλαγές του Προγράμματος Μικρών Νησιών Αιγαίου καθώς και τα γενικότερα προβλήματα της λεσβιακής κτηνοτροφίας.

acthnotrofoilesvouaithmata

55
0

Μετά από διαλογική συζήτηση οι θέσεις τους διατυπώθηκαν ως εξής:

« - H αύξηση του προϋπολογισμού του εφοδιασμού στις ζωοτροφές να δοθεί στην τιμή ενίσχυσης μεταφοράς και όχι στον όγκο μεταφοράς ενώ παράλληλα να γίνεται και διασταυρωτικός έλεγχος των ΑΦΜ των κτηνοτρόφων για μην δηλώνονται περισσότερο της μιας φοράς στις σχετικές καταστάσεις εφοδιασμού.

- Η τροποποίηση του προγράμματος ΜΝΑ σύμφωνα με την υπόσχεση του ΥΠΑΑΤ ώστε το ‘ποιοτικό παρακράτημα’ να δίνεται και στους συνεταιρισμούς που εξάγουν το γάλα τους εκτός Λέσβου. H αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο άρθρο 2 του καν.  (Ε.Ε.) αριθ. 178/2014 αφορά ενίσχυση στη μεταφορά προϊόντων και όχι ενίσχυση στην παραγωγή προϊόντων (γάλακτος) όπως αναφέρεται στο αίτημα μας. Για τούτο περιμένουμε από το ΥΠΑΑΤ να υλοποιήσει το σχετικό αίτημα που υπέβαλε για τον σκοπό αυτό στις 31/7/2018 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

- Οι απώλειες που έχει δημιουργήσει στους κτηνοτρόφους της Λέσβου η συνεχιζόμενη πλέον των δέκα ετών καραντίνα καταρροϊκού πυρετού να αναπληρωθούν με τη χορήγηση ενίσχυσης από το πρόγραμμα ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis).

- Να γίνει πράξη η εξαγγελία του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα για απόσυρση των αποθεμάτων των τυριών από τα συνεταιριστικά τυροκομεία και τις μικρές τυροκομικές μονάδες.

- Να προστεθούν στο συσσίτιο των προσφυγικών καταυλισμών της Λέσβου ντόπια τυροκομικά προϊόντα και κρέας.

- Να πραγματοποιηθούν έλεγχοι στις τυροκομικές μονάδες Λέσβου που εισάγουν γάλα στη Λέσβο.»

 

 

Πηγή: ert.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία