Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Προσπάθεια πιστοποίησης ρεβιθιού Γρεβενών

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προσπάθεια αναγνώρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του παραγόμενου ρεβιθιού Γρεβενών και γενικότερα στήριξης της τοπικής παραγωγής, τόσο προς όφελος των παραγωγών, όσο και των εμπόρων και τυποποιητών της περιοχής, ύστερα από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Ευάγγελος Σημανδράκος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και παραγωγικούς φορείς των Γρεβενών.

aprospatheiapistopoihshsrebithi

66
0

Την Τετάρτη 6/2 παρουσιάστηκε σε κοινή σύσκεψη υπηρεσιακών στελεχών της ΔΑΟΚ και του αγροτικού συνεταιρισμού Γρεβενών,  από την εταιρεία πιστοποίησης, ο φάκελος και η μελέτη που θα κατατεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τις ελληνικές αρχές, θα προωθηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση.

Στη συνάντηση τονίστηκε η σημασία κατοχύρωσης της επωνυμίας και της πιστοποίησης του ρεβιθιού, η οποία εκτιμάται ότι θα προσδώσει την ανάλογη υπεραξία στο προϊόν. Επίσης, διευκρινίσθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες και τα σημεία που χρήζουν προσοχής για την προστασία του προϊόντος.

Η τελική μορφή του φακέλου, όπως προέκυψε από μελέτη που εκπονήθηκε, θα παρουσιαστεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους, σε ανοιχτή διαδικασία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


Πηγή: ert.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία