BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ανακαλύπτοντας τις ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας

Το διάστημα από τις αρχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε «ροζ θάλασσα» από χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές. Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας διοργανώνει και φέτος σειρά από δράσεις με στόχο την ανάδειξη και τη βιωματική εμπειρία του φαινομένου.

agkritsasanthismenes

48
0

φωτογραφία εξωφύλλου: Χρήστος Γκρίτσας (πρώτο βραβείο) 

Η ροδακινιά στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται «το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου» που χαρίζει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και κατά συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Van Gogh.



Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 – συνάντηση στο πάρκο Ελιάς, ώρα 10:30πμ

Μια βόλτα με ποδήλατα στην καρδιά του κάμπου. Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο πάρκο Ελιάς και θα ακολουθηθεί μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στις ανθισμένες ροδακινιές. Κατηφορικά προς τον οικισμό της Μέσης, θα ακολουθηθεί ο δρόμος για Κουλούρα, με κατεύθυνση το χωριό Άμμος. Θα γίνει στάση για νερό και κολατσιό πριν την επιστροφή στη Βέροια.

Η Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια εύκολη διαδρομή σε άσφαλτο που απευθύνεται σε όλους.
Συνολική διαδρομή: 17km. Υψομετρική διαφορά: 120m.

Προσοχή: Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε παιδιά κάτω των 13 ετών ενώ παιδιά άνω των 13 χρόνων μπορούν να λάβουν μέρος συνοδεία γονέα/κηδεμόνα


Πρέσια Βασιλική (δεύτερο βραβείο)

Απαραίτητος εξοπλισμός: κράνος

Προαιρετικός εξοπλισμός: γάντια, παγούρι με νερό

Η δήλωση συμμετοχής δεν είναι υποχρεωτική, όμως η συμπλήρωση της φόρμας διευκολύνει τη διοργάνωση εδώ: https://goo.gl/dXMUNB

Όλη η διαδρομή των 17 χλμ εδώ: https://goo.gl/XA3YHp

Και για τους πιο απαιτητικούς – ειδική διαδρομή 43 χλμ από τις ανθισμένες ροδακινιές, ψηλά στα στενά του Αλιάκμονα: https://goo.gl/9m696c

Με την υποστήριξη: Veria Cycling Club / Τμήμα Τροχαίας Βέροιας



Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές. Φέτος, τον διαγωνισμό υποστηρίζει και η FUJIFILM!

Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου να αποτυπώσει τις ανθισμένες ροδακινιές.

Μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα απαραίτητα εφόδια είναι μία φωτογραφική μηχανή και πολλή φαντασία.

Αναλυτική προκήρυξη του διαγωνισμού, έπαθλα, όροι συμμετοχής κλπ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.veriapeach.gr


Αλέξανδρος Μαλαπέτσας (πρώτο βραβείο)

Βραβεία και Διακρίσεις Κριτικής Επιτροπής

Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με τρεις ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες στη διεύθυνση veriapeach@gmail.com μέχρι τις 29 Απριλίου 2019. Η κάθε φωτογραφία θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg (with exif data απαραιτήτως) και το αρχείο να φέρει το επίθετο του διαγωνιζόμενου και  διαδοχική αρίθμηση 1, 2, 3.  (πχ Γιώργος Ιωάννου_1, Γιώργος Ιωάννου_2, Γιώργος Ιωάννου_3.) To email που θα σταλεί θα πρέπει να έχει θέμα «Διαγωνισμός φωτογραφίας».

Βραβείο Κοινού

Για συμμετοχή στην ειδική κατηγορία «Βραβείο Κοινού», η διαδικασία είναι απλή. Οι διαγωνιζόμενοι:

- Ανεβάζουν τη φωτογραφία τους στα social media (μόνο σε Facebook ή Instagram ή και τα δύο)

- Χρησιμομοποιούν αποκλειστικά και μόνο το hashtag #veriapeach

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 29 Απριλίου 2019, οπότε θα ελεγχθούν μέσω του hashtag οι ανεβασμένες φωτογραφίες. Εκείνη με τα περισσότερα Like κερδίζει.


Νώντας Τρομπούκης

Έπαθλα

1ο βραβείο: Fuji FinePix XP120

2ο βραβείο: Fuji Instax mini

3ο βραβείο: Fuji Instax mini

Βραβείο (κοινού): Fuji Instax mini

Θα απονεμηθούν επιπλέον τιμητικές διακρίσεις. Οι βραβευμένες φωτογραφίες καθώς και αυτές που θα διακριθούν, θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή απονομής και έκθεση κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ροδάκινου τον ερχόμενο Ιούνιο.


Ντίνος Βλαχόπουλος


Αναδρομική Έκθεση Φωτογραφίας - Bazaar


Από τις 15 έως τις 26 Μαρτίου 2019 ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας και η Γκαλερί Papatzikou, παρουσιάζουν έκθεση φωτογραφίας με τις διακρίσεις από τους διαγωνισμούς φωτογραφίας των προηγούμενων ετών. 

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 15 Μαρτίου, ώρα 20:00μμ
«Εκτός Χάρτη» - Ελ. Βενιζέλου 43, Βέροια

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία