BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Αύξηση των σημείων πώλησης αγροτικών προϊόντων αιτούνται οι αγρότες Ιεράπετρας

Την αύξηση των πάγκων στις λαϊκές και υπαίθριες αγορές, με μείωση των μεταξύ τους αποστάσεων στα 3 μέτρα, αιτούνται οι παραγωγοί του αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας, στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας στην διάθεση των προϊόντων και στα εισοδήματά τους.

laiki-agora_4

30
0

Το κλείσιμο των ανθαγορών και η μείωση των σημείων πώλησης των αγροτικών προϊόντων, έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους παραγωγούς Ιεράπετρας, που βλέπουν το εμπόρευμά τους να παραμένει αδιάθετο και τις τιμές να κατρακυλούν, ενώ παράλληλα η Πολιτεία παραμένει απούσα.

Αναλυτικά ακολουθεί η επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Σύλλογου Παραγωγών

εκτός Εποχής Κηπευτικών & Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Ιεράπετρας, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων  κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

 

Κε Υπουργέ

 

Καθώς η ελληνική κοινωνία ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω πανδημίας covid-19, η αγροτική οικονομία δεν διαδραματίζει το ρόλο που θα έπρεπε να έχει, δηλαδή τον κινητήριο μοχλό για να βγούμε από το αδιέξοδο αυτής της οικονομικής συγκυρίας.

Σε αυτό συνέβαλαν μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις που ΔΕΝ έγιναν έγκαιρα, με αποτέλεσμα ένα μέρος των αγροτικών κλάδων να βρίσκονται υπό καθεστώς κατάρρευσης.

Χαρακτηριστικό είναι ο διαφαινόμενος πλέον αφανισμός της Ελληνικής Ανθοκομίας , όπου τους τελευταίους δύο μήνες έχετε απαγορεύσει με κρατική εντολή την λιανική τους πώληση ακόμα και στις λαϊκές αγορές, με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για αυτό τον κλάδο.

Αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί και κλάδος των Κηπευτικών, όπου με την εστίαση κλειστή τους τελευταίους μήνες και μείωση κατά 50% των θέσεων πώλησης σε υπαίθριους πάγκους και λαϊκές, είχε σαν αποτέλεσμα (εκτός από την σύγχυση των λιγοστών καταναλωτών) να περιοριστεί ακόμα περισσότερο ζήτηση τους. Κατάληξη αυτής της απόφασης ήταν να συσσωρεύονται για μέρες τα προϊόντα, οι τιμές να κατρακυλούν σε ανυπόφορα επίπεδα και τελικά να πετιούνται η πλειονότητα αυτών των προϊόντων.

Από τα παραπάνω, σας καλούμε να τροποποιήσετε και να εγκρίνετε περισσότερες θέσεις στις υπαίθριες και λαϊκές αγορές. Αυτό θα επιτευχθεί με μείωση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων, από 5 μέτρα που ισχύει σήμερα, σε 3 μέτρα. Είναι μια πρόταση εφικτή, που δεν ελλοχεύει κανέναν επιπλέον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και βγάζει από το τέλμα χιλιάδες αγρότες που επηρεάζονται είτε ΑΜΕΣΑ είτε ΕΜΜΕΣΑ από αυτήν την τροποποίηση.

Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση.

                                                                                                                        Εκ του Δ.Σ.

 

                       Ο  Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

                   Γαϊτάνης Ιωάννης                                                           Βιαννιτάκης Μιχαήλ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία