BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Πορεία αγροτών με τρακτέρ στις Σέρρες την Παρασκευή 5 Φλεβάρη

Η έκτακτη ενίσχυση στο βαμβάκι και η άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες έπειτα από τις πρόσφατες ζημιές στην Βόρεια Ελλάδα, βρίσκονται υψηλά στην λίστα διεκδικήσεων αγροτών από τις Σέρρες, την Καρδίτσα, την Λάρισα, τον Έβρο και τα Πράσινα φανάρια, που την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα διαδηλώσουν στην πόλη των Σερρών.

mploko210129

12
0

Η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών, εκτός απροόπτου, θα κατευθυνθεί προς τη Νομαρχία Σερρών, με τα αιτήματα των παραγωγών να επεκτείνονται και στα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλει το τελευταίο διάστημα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πέραν του ζητήματος και της ειδικής ενίσχυσης στο βαμβάκι και των άμεσων αποζημιώσεων, οι αγρότες ζητούν την εξαίρεσή τους από το «πράσινο τέλος» που επιβαρύνει επιπλέον τα κόστη τους. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του έτους, ένας φόρος των 3 λεπτών ανά λίτρο προστέθηκε στην τιμή των καυσίμων, κάτι που σε συνδυασμό με τις ανοδικές προοπτικές της τιμής πετρελαίου στις διεθνής αγορές, διαμορφώνει μια μη αμελητέα επιβάρυνση για τους Έλληνες αγρότες.

Τέλος οι ομάδες αγροτών που θα συμμετάσχουν στην διαδήλωση ζητούν να δοθεί και μια λύση στο πρόβλημα των τευτλοπαραγωγών, που βρέθηκαν  εκτεθειμένοι από τον τρόπο με τον οποίο η διοίκηση της Royal Sugar και η κυβέρνηση διαχειρίστηκαν τις εκκρεμότητες της ΕΒΖ απέναντί τους.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία