BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Πανελλαδική κινητοποίηση μελισσοκόμων 1η Φεβρουαρίου

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των μελισσοκόμων της χώρας, οι οποίοι στοιχίζονται με τους αγρότες-κτηνοτρόφους και προχωρούν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις πρωτεύουσες της κάθε περιφέρειας από την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2024, ενώ οι παραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 30ης Agrotica.

melisokomoi

43
0

Mαζί με τους μελισσοκόμους στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και την Χαλκιδική, οι οποίοι σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα παρατάξουν 300 τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη, επί 4 συνεχόμενες ημέρες.

Σε ψήφισμα της, Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Μελισσοκόμων που υπογράφουν περί τους 30 Μελισσοκομικούς Συλλόγους και η Ομοσπονδία, αναφέρονται τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα τα οποία τους κατεβάζουν στο δρόμο: «Χωρίς πίεση δεν αλλάζει τίποτα και το μόνο που μας έχει μείνει είναι να κατέβουμε στον δρόμο», αναφέρουν χαρακτηριστικά. «Χωρίς πίεση δεν αλλάζει τίποτα και το μόνο που μας έχει μείνει είναι να κατέβουμε στον δρόμο», αναφέρουν οι μελισσοκόμοι

Aιτήματα αιχμής

Στα αιτήματα αιχμής των μελισσοκόμων, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

  • Άμεση ενίσχυση για την σοβαρή απώλεια εισοδήματος λόγω μειωμένης παραγωγής, συνέπεια κλιματικής κρίσης.
  • Την μείωση του κόστους παραγωγή
  • Ίσες ευκαιρίες στην χρηματοδότηση, στα σχέδια βελτίωσης, καθώς και ανταποδοτική της επικονίασης ενίσχυσης.
  • Ειδικό πρόγραμμα στήριξης των μελισσοκόμων στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές – πλημμύρες) του 2023 περιοχές.
  • Εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, μέτρα για τα προϊόντα κυψέλης με την επικαιροποίηση των χαρακτηριστικών των αμιγών ελληνικών μελιών.
  • Μέτρα για τις ελληνοποιήσεις με πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού, ισοζυγίου μελιού για τους εμπόρους/τυποποιητές αλλά κατά της νοθείας και των παραπλανητικών ετικετών κ.ά.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία