BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Εισβολικά είδη, φορολογία, πλωτά αλιευτικά πάρκα στην 1η συνάντηση του Συμβουλίου Αλιείας Κρήτης

Τα προβλήματα και οι προοπτικές του αλιευτικού κλάδου στην Κρήτη βρέθηκαν στο επίκεντρο της 1ης Συνάντηση του Συμβουλίου Αλιείας της Περιφέρειας Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, & Φεβρουαρίου.

kriti_alieia_2

25
0

Τα κυρίαρχα προβλήματα του κλάδου, όπως ειπώθηκε στην συνάντηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σταύρου Τζεδάκη είναι τα εισβολικά είδη, θέματα φορολογίας, ζητήματα με τους νέους αλιείς όπως επίσης η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, της ερασιτεχνικής αλιείας αλλά και τα πλωτά αλιευτικά πάρκα.

Όπως ανέφερε, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τζεδάκης «μετά από τη σημερινή διαβούλευση, θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο για τα προβλήματα της αλιείας στη Κρήτη. Συζητήσαμε εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αλιέων και δίνουμε σήμερα το μήνυμα από την Περιφέρεια, ότι, η αλιεία είναι εξίσου δυναμικό επάγγελμα, το οποίο πρέπει να δούμε ποιες προτάσεις και διεκδικήσεις θα μπορεί να είναι βιώσιμο και οι νέοι αλιείς να μπορούν να εισέλθουν στο επάγγελμα. Τα κυρίαρχα προβλήματα του κλάδου είναι τα εισβολικά είδη, θέματα φορολογίας, ζητήματα με τους νέους αλιείς όπως επίσης η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, της ερασιτεχνικής αλιείας αλλά και τα πλωτά αλιευτικά πάρκα. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο διεκδικούμε από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία».

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Επαγγελματιών Αλιέων από όλες της Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, εκπρόσωποι από τα Λιμενικά Σώματα και Λιμενικά Ταμεία της Κρήτης, εκπρόσωπος από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), η Γραμματέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Παραρτήματος Κρήτης (ΓΕΩΤΕΕ ΠΚ) ενώ από την Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη και από τα τέσσερα τμήματα αλιείας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία