Η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.», γνωστοποιεί την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρείας «ΔΩΔΩΝΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».
Η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.», γνωστοποιεί την ολοκλήρωση της εξαγοράς της εταιρείας «ΔΩΔΩΝΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ».
Ήταν το 1956, όταν ο Βασίλειος Μπούµπας και τα αδέρφια του ξεκινούσαν από το Μέτσοβο για να ξεχειµωνιάσουν τα πρόβατά τους στα Τρίκαλα, ακολουθώντας τα βήµατα των γενιών που ήξεραν να ζουν σε αρµονία µε τη φύση.
Το Ταλαγάνι Αποστόλου, εμπλουτίζει τη γκάμα του με μια νέα πρόταση: το Ταλαγάνι Αποστόλου με μπούκοβο. Μια εκδοχή, που συνδυάζει την αυθεντική, ελληνική γεύση με πικάντικες νότες, προσφέροντας μια πιο έντονη και ξεχωριστή γευστική εμπειρία.
Η παραγωγή τυριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασε το 2024 σε ιστορικό υψηλό αγγίζοντας τους 10,85 εκατ. τόνους, με τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ να βρίσκονται σε περίοπτη θέση διατηρώντας ζωντανή την παράδοση και δίνοντας ώθηση στον τουρισμό της Γηραιάς Ηπείρου.
Η επίσηµη ιστορία του θεσσαλικού τυροκοµείου ξεκινά από τον Γιώργο Χώτο, ο οποίος µεταλαµπάδευσε µε θέρµη την τέχνη του στους δύο του γιους, τον Ιωάννη και τον Θανάση, που έστησαν µε προσωπικό µόχθο τη µονάδα στη Φαλάνη Λάρισας.
Στην ορεινή Ευρυτανία, εκεί όπου ο καθαρός αέρας και τα αγνά βοσκοτόπια των Αγράφων χαρίζουν γάλα εξαιρετικής ποιότητας, γεννήθηκε το 1981 το Τυροκοµείο Κουτροµάνος. Μια οικογενειακή επιχείρηση που παραµένει πιστή στην τέχνη της παραδοσιακής τυροκόµησης, συνδυάζοντας τη σοφία των προηγούµενων γενεών µε σύγχρονη τεχνογνωσία.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε ομόφωνα την εξαγορά της «ΔΩΔΩΝΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. – ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» από τον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία (απόφαση 894/2025) κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν.3959/2011.
Με βασικό σλόγκαν το «αλάτι, γάλα και µαγιά» το Τυροκοµείο Πάικο συνεχίζει ακάθεκτο την παραγωγή ποιοτικών τυροκοµικών προϊόντων.
Προς ρεκόρ οδεύουν οι εισαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κίνα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και την απόπειρα της χώρας να γίνει όσο το δυνατόν πιο αυτάρκης, σύμφωνα με στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Daily Dairy Report.
Οι αγρότες-μέτοχοι της Fonterra έδωσαν σε ποσοστό 88,47% το πράσινο φως για την πώληση των δραστηριοτήτων της στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων, Mainland Group, στη Lactalis έναντι περίπου 2 δισ. ευρώ σε ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Arla Foods Ελλάς είδε τον καθαρό κύκλο εργασιών της να ανέρχεται σε περίπου 68,933 εκατ. ευρώ το 2024 σημειώνοντας αύξηση ύψους 7,32% σε σχέση με το 2023, με το βούτυρο Lurpak να συνεχίζει να αποτελεί το σημαντικότερο προϊόν της εταιρείας και να σημειώνει περαιτέρω ανάπτυξη.
Η ΜΕΒΓΑΛ γνωστοποίησε ότι ολοκλήρωσε την τελευταία φάση της επένδυσης επέκτασης της δυναμικότητας του τυροκομείου της, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για φέτα ΠΟΠ.
Η 34η διοργάνωση της Sommet de l’Elévage επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τον ηγετικό ρόλο της στον κόσμο της βιώσιμης κτηνοτροφίας. Παρά τη φετινή δύσκολη συγκυρία – τα υγειονομικά μέτρα λόγω της Μεταδοτικής Οζώδους Δερματίτιδας (MOD) και την απουσία ζωντανών βοοειδών – η έκθεση κατάφερε να συγκεντρώσει 104.000 επαγγελματίες και θεσμικούς φορείς από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας τη σημασία της ως κορυφαίο διεθνές ραντεβού του κλάδου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου το πράσινο φως για τη συγχώνευση μεταξύ των FrieslandCampina και Milcobel.
Με ορµητήριο τις Κυνοπιάστες στην περιοχή Αχιλλείων της Κέρκυρας η Οικογένεια Λιναρά παράγει αυθεντικά γαλακτοκοµικά και τυροκοµικά προϊόντα µε γάλα που προέρχεται από δικά της ζώα σε µια ιδιόκτητη εκµετάλλευση που ξεπερνά σήµερα τα 200.000 τ.µ.
Ο συνεταιριστικός κολοσσός στον χώρο των γαλακτοκομικών Fonterra γνωστοποίησε την πρόθεση της να επενδύσει περίπου 37 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της στο Νότιο Κάτενμπερι, για να αυξήσει την παραγωγή βουτύρου της.
Σοβαρές ενέργειες και παραλείψεις που εκθέτουν τη χώρα και απειλούν τη διατήρηση της ελληνικής κτηνοτροφικής ταυτότητες καταγγέλλει ο ΣΕΚ, ισχυριζόμενος πως θανατώθηκαν σπάνια πρόβατα λόγω κρούσματος ευλογιάς, χωρίς διαδικασίες διατήρησης DNA, στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων στα Γιαννιτσά.
Eμφανή είναι πλέον τα σημάδια της ευλογιάς αιγοπροβάτων στην μεταποιητική βιομηχανία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων-ΣΕΒΓΑΠ να τονίζει τις σημαντικές ελλείψεις στην πρώτη ύλη εξαιτίας της εξάπλωσης της νόσου.