BACK TO
TOP
Agrotica 2020

Για πρώτη φορά τα 8R της John Deere έφερε στην Ελλάδα η Agrotech SA

Το μοντέλο 370 της Σειράς 8R δέσποζε στο περίπτερο της John Deere στην έκθεση Agrotica, το οποίο έφερε πρόσφατα στην Ελλάδα η Agrotech SA, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, Χριστόδουλο Μποζατζίδη.

KAR_8946

Γιώργος Κοντονής

582
0

Τα 8R, µε ακτίνα στροφής 6,4 µ. και εύρος µέγιστης ιπποδύναµης από 326 - 458 ίππους, είναι η ιδανική επιλογή για κάποιον που χρειάζεται ένα ευέλικτο µηχάνηµα που να έχει άριστη απόδοση στο χωράφι και να είναι εξαιρετικό στο δρόµο. ∆ιαθέτει ανάρτηση ανεξάρτητων συνδέσµων (ILS) για πρόσθετη έλξη δοκού και το µεγάλο µεταξόνιο για επιπλέον πρόσφυση και σταθερότητα. Τα τρία µικρότερα µοντέλα της Σειράς µπορούν να εξοπλιστούν µε κιβώτιο ταχυτήτων e23, AutoPowr και σύστηµα µετάδοσης Power Shift 16 ταχυτήτων, ενώ η ναυαρχίδα της Σειράς, το 8R410, είναι διαθέσιµο µόνο µε το e23. Η ανάρτηση ανεξάρτητων συνδέσµων (ILS) εξασφαλίζει πάντα πλήρη επαφή των εµπρός τροχών µε το έδαφος, και σε ανώµαλες επιφάνειες.

O διευθύνων σύμβουλος Agrotech SA, Χριστόδουλος Μποζατζίδης

Τρακτέρ 8RT µε δύο ερπύστριες

Τα τρακτέρ 8RT µε δύο ερπύστριες εξασφαλίζουν την πιο ισχυρή ευθύγραµµη έλξη, εξαιρετικά αποδοτική µεταφορά ισχύος και υψηλή πλεύση. Είναι φτιαγµένα για επίπεδο, ξηρό και µη συµπαγές έδαφος. Αποτελείται από τέσσερα µοντέλα που ξεκινούν από τους 310 ίππους (8RT310) και φτάνουν τους 410 ίππους (8RT410) µε το εύρος της µέγιστης ιπποδύναµης να είναι 357 - 458 ίππους αντίστοιχα. Το µεγαλύτερο µοντέλο, εξοπλίζεται µε κιβώτιο e23 και για τα υπόλοιπα ο αγοραστής έχει την επιλογή να επιλέξει και κιβώτιο AutoPowr.

Εκτός όµως από την ισχύ, η Σειρά διαθέτει 88% συνολική αποδοτικότητα τρακτέρ, που είναι επίσης εξαιρετική και εντυπωσιακή για τα ερπυστριοφόρα τρακτέρ. Όλα τα 8RT διαθέτουν ρύθµιση του αισθητήρα διεύθυνσης στην καµπίνα, πράγµα που επιτρέπει στον χειριστή να προσαρµόζει την απόκριση του συστήµατος διεύθυνσης. Ο βραχίονας τάνυσης και ο µηχανισµός ευθυγράµµισης σχεδόν αποκλείουν τον κίνδυνο «πετάγµατος» της ερπύστριας.

Για δύσκολα εδάφη το 8RX

Τα 8R X είναι ιδανική επιλογή για όσους έχουν ως προτεραιότητα την ελάχιστη ανατάραξη του εδάφους. Είναι ιδανικό για δύσκολους τύπους εδάφους µε κλίση και επίσης, ο χειριστής µπορεί να επωφεληθεί από τα µεγαλύτερα παράθυρα χειρισµού. Η Σειρά αυτή είναι διαθέσιµη µε τέσσερα µοντέλα ισχύος 310-410 ίππων και µε µέγιστη ισχύ 357-458 ίππους. Το µεγαλύτερο µοντέλο εξοπλίζεται µε κιβώτιο e23 και για τα υπόλοιπα ο αγοραστής έχει την επιλογή να επιλέξει και κιβώτιο AutoPowr.

Σε σύγκριση µε τους σχεδιασµούς των δύο ερπυστριών, το 8RX είναι πολύ λιγότερο ευπαθές σε ορισµένους τύπους εδάφους, εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση και σταθερότητα στις πλαγιές και δεν δηµιουργεί «βουναλάκια» στις στροφές. Η επιφάνεια επαφής εδάφους των 4,57 τ.µ. αποτελεί σηµείο αναφοράς σε αυτή την κατηγορία ιπποδύναµης. Ακόµη και µε πλήρες αντίβαρο, η στατική πίεση εδάφους στο πίσω µέρος είναι µόνο 36 kPa. ∆εν δηµιουργεί «βουναλάκια» στις άκρες του χωραφιού, αν και η ακτίνα στροφής είναι ακόµη µικρότερη από αυτή των 8R µε τροχούς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία