BACK TO
TOP
Agrotica 2020

Η τεχνολογία της AgXtend της CNH έφτασε στην Ελλάδα

Τη νέα γκάμα μηχανημάτων γεωργίας ακριβείας με τη φίρμα «AgXtend» του ομίλου CNH, παρουασίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η εταιρεία Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ στο περίπτερό της στην έκθεση Agrotica.

KAR_9042_2

Γιώργος Κοντονής

29
0

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ, είχε φέρει το SoilExplorer, ένα ένα µηχάνηµα που εκτελεί πραγµατικού χρόνου ανάλυση εδάφους µέσω ηλεκτροµαγνητισµού, ώστε ο αγρότης να έχει στη διάθεσή του χάρτες εδάφους και χώµατος που θα λειτουργήσουν για το σκοπό της προετοιµασίας εδάφους πριν τη σπορά.

Σύµφωνα µε τον όµιλο CNH το SoilExplorer βοηθά τον αγρότη να αποκτήσει επακριβή γνώση για το έδαφός του και το βάθος που πρέπει να προχωρήσει στην σπορά. Εντατικές δοκιµές που έγιναν, λέει ο όµιλος, παρέχουν σαφείς αποδείξεις ότι η µείωση του βάθους εργασίας από 18 έως 10 εκατοστά κατά τη διάρκεια της προετοιµασίας εδάφους θα έχει ως αποτέλεσµα περίπου 45% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Ταυτόχρονα, η ολίσθηση µπορεί να µειωθεί κατά 53% περίπου και η παραγωγή να αυξηθεί κατά περίπου 20%. ∆εδοµένου ότι τα εδάφη συχνά διαφέρουν µεταξύ των αγροτεµαχίων, η χρήση ενός τυπικού βάθους καλλιέργειας σηµαίνει είτε εργασία πολύ ρηχή είτε πολύ βαθιά. Να σηµειωθεί εδώ πως οι µετρήσεις γίνονται σε τέσσερα διαφορετικά βάθη 0-25 εκ., 15-60 εκ., 55-95 εκ., 85-115 εκ.

Παράλληλα, στο περίπτερο της Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ, ξεχώριζαν επίσης τα τρακτέρ Case IH Versum και Optum, αλλά και το Τρακτέρ της Χρονιάς 2020, New Holland T4.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία