BACK TO
TOP
Agrotica 2020

Κοινές αγροτικές εκθέσεις στα Βαλκάνια ΔΕΘ–Helexpo και Ιταλίας

Την από κοινού δημιουργία ενός δικτύου με εξειδικευμένες αγροτικές εκθέσεις στα Βαλκάνια, προβλέπει το επόμενο βήμα της συνεργασίας που έχει συνάψει η ΔΕΘ–Helexpo με την Ένωση Ιταλών Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων «FederUnacoma», που αποτελεί τον φορέα διοργάνωσης της αγροτικής έκθεσης ΕΙΜΑ, στη Μπολόνια της Ιταλίας.

eima

Λεωνίδας Λιάμης

74
0

Η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, άρχισε προ διετίας, αλλά πλέον όπως επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στελέχη των διοικήσεων της ΔΕΘ – Helexpo και της FederUnacoma, ωριμάζει και λαμβάνει μεγαλύτερο βάθος.

«Το εγχείρημα αυτό εντάσσεται στην πολιτική της ΔΕΘ για περαιτέρω διεθνοποίηση των εκθεσιακών της διοργανώσεων, αλλά εν προκειμένω και για την ανάπτυξη ενός παράλληλου γόνιμου διαλόγου για την προσέγγιση όλων των κρίσιμων ζητημάτων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και επηρεάζουν τον πρωτογενή τομέα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας, προσθέτοντας πως πρώτος στόχος είναι η λειτουργία μιας έκθεσης στα Βαλκάνια και πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλες κοινές, στοχευμένες δράσεις.

Εκ μέρους της FederUnacoma, ο γενικός διευθυντής της, Marco Acerbi τόνισε πως η Ένωση που εκπροσωπεί έχει μέλη 3.000 κατασκευαστές, οι οποίοι παράγουν περίπου το 80% των γεωργικών μηχανημάτων που κατασκευάζονται στην Ιταλία και εξάγουν περί το 70% της παραγωγής τους, που αφορά τρακτέρ, αλλά και παρελκόμενα. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, οι παραγωγοί γεωργικών μηχανημάτων της Ιταλίας κάνουν έναν ετήσιο τζίρο της τάξης των σχεδόν 9 δισ. ευρώ.

«Το 2019 ήταν μία καλή χρονιά για τον κλάδο. Οι πωλήσεις γεωργικών μηχανημάτων αυξήθηκαν παγκοσμίως σε ποσοστό 3,7%, σημειώνοντας ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης του 8,7% στην Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Acerbi, προσθέτοντας πως «στην Ρωσία υπήρξε επίσης αύξηση των πωλήσεων κατά 15%. Μικρή μείωση καταγράφηκε στην Ινδία, η οποία όμως είναι μία τεράστια αγορά για τον κλάδο αφού το 2019 πωλήθηκαν στη συγκεκριμένη χώρα 700.000 γεωργικοί ελκυστήρες».

Η FederUnacoma διοργανώνει αγροτική έκθεση στην Ινδία και στηρίζει τη δημιουργία αγροτικής έκθεσης στην Κίνα, ενώ στους στόχους της είναι να οργανώσει αγροτική έκθεση και στην Αργεντινή.

Όσον αφορά στην επόμενη ΕΙΜΑ στη Μπολόνια, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 11 και 15 Νοεμβρίου του 2020, με συμμετοχές οι οποίες, ήδη 10 μήνες πριν να ανοίξουν οι πύλτες της έκθεσης, ανέρχονται σε 1.600. Η εν λόγω έκθεση αναπτύσσεται σε 135.000 τ.μ. περιλαμβάνει 14 τομείς εξειδίκευσης και πολλά θεματικά σαλόνια όπως το Εima Components, το Eima Green, το Eima Energy που εστιάζει στη βιοενέργεια αλλά και τις Eima Idrotech και Eima Digital.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία