BACK TO
TOP
Agrotica

Είκοσι χρόνια πρωτοπορίας από την Proactive Α.Ε.

Η Proactive Α.Ε. είναι εταιρεία συµβουλευτικών υπηρεσιών και µελετών µε έδρα την Κρήτη. Παρέχει ολοκληρωµένες υπηρεσίες στρατηγικού σχεδιασµού, ανάπτυξης και καινοτοµίας σε επιχειρήσεις και οργανισµούς, από το 2004.

Qproactive

67
0

Στα είκοσι χρόνια λειτουργίας της, η Proactive έχει χτίσει µακροχρόνιες σχέσεις εµπιστοσύνης µε τους πελάτες της, στους οποίους προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες στους τοµείς ένταξης επιχειρήσεων σε επιδοτούµενα χρηµατοδοτικά προγράµµατα, προγράµµατα Αγροτικής Ανάπτυξης, µελέτες καταχώρισης προϊόντων ως ΠΟΠ/ΠΓΕ και ανάπτυξης εξαγωγών. Τα στελέχη της Proactive µέσα από σύγχρονες πρακτικές, διασφαλίζουν την ολοκληρωµένη και αποτελεσµατική αντιµετώπιση των προκλήσεων της σηµερινής απαιτητικής οικονοµικής συγκυρίας.

Παράλληλα, η εταιρεία δραστηριοποιείται στις ολοκληρωµένες υπηρεσίες σε θέµατα ∆ιοίκησης Ολικής Ποιότητας & Περιβαλλοντικής ∆ιαχείρισης, Ολοκληρωµένης ∆ιαχείρισης Καλλιεργειών Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίµων και Συστηµάτων ∆ιαχείρισης εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης.

Η εταιρεία ξεκίνησε το ταξίδι της το 2004, αφού υποστήριξε συµβουλευτικά από τις πρώτες πιστοποιήσεις Globalgap (Eurepgap) στην Ελλάδα, καθιερώνοντας τον εαυτό της ως πρωτοπόρο στον τοµέα. Εκείνη την περίοδο, υποστήριξε επίσης πιστοποιήσεις HACCP/ISO 22000 και πιστοποιήσεις AGRO, ενώ 20 επιχειρήσεις τροφίµων εντάχθηκαν σε επιδοτούµενα προγράµµατα πιστοποίησης και προώθησης εξαγωγών. Η συνεχής ανάπτυξή της συνεχίστηκε, καθώς το επόµενο έτος δηµιουργήθηκε το Τµήµα Επιδοτούµενων Χρηµατοδοτικών Προγραµµάτων, ενώ το 2012 υποστήριξε πιστοποιήσεις TESCO. Το 2013, η Proactive Α.Ε προχώρησε σε µελέτη για την καταχώριση ονοµασίας στο µητρώο των προστατευόµενων ονοµασιών προέλευσης (Μεσσαρά ΠΟΠ), υποστήριξε πιστοποίηση στο σύστηµα διαχείρισης GRASP και έγινε µέλος του Συνδέσµου Εταιρειών Συµβούλων Μάνατζµεντ Ελλάδας (ΣΕΣΜΑ)  Το 2014, η εταιρεία δηµιούργησε νέα γραφεία και ανέπτυξε την καινοτόµα διαδικτυακή ηλεκτρονική εφαρµογή Proactive e-farming για την οποία βραβεύτηκε. Το 2015, η Proactive Α.Ε εγκατέστησε και έβαλε σε εφαρµογή συστήµατα γεωργίας ακριβείας και το µοντέλο κυκλικής οικονοµίας στον αγρο-διατροφικό τοµέα. Επίσης, υποστήριξε συµβουλευτικά τις πρώτες πιστοποιήσεις Carbon Footprint και FSSC 22000 για τα ελαιόλαδα Μεσσαράς & Μυλοποτάµου.

Ένα ακόµη σηµαντικό επίτευγµα του 2018 ήταν η πιστοποίηση του ελαιολάδου Κριτσάς ως «Κλιµατικά ουδέτερο ελαιόλαδο» και η υποστήριξη πιστοποιήσεων Συστήµατος Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίµων QS.

Στη συνέχεια, το 2019, η Proactive Α.Ε αφοσιώθηκε στη µελέτη για την καταχώριση ονοµασίας στο µητρώο των προστατευόµενων γεωγραφικών ενδείξεων (Κριτσά ΠΓΕ). ∆ύο χρόνια αργότερα, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , η µελέτη που ανέπτυξε η Proactive για την καταχώριση του ελαιόλαδου Κρήτης ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης ΠΓΕ «Κρήτη / Kriti». Ακολούθησε η σύνταξη των προδιαγραφών «κρητικές γεύσεις» και «κρητικό δεκατιανό» της Αγροδιατροφικής Σύµπραξης της Περιφέρειας Κρήτης, ενισχύοντας την τοπική αγροτική παραγωγή. Τέλος,υποστήριξε συµβουλευτικά οινοποιεία για την πιστοποιήση Vegan label, συνεχίζοντας την προσαρµογή της στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς.

Το 2024 αναµένεται να είναι ένα ακόµη έτος σηµαντικών επιτευγµάτων για την Proactive Α.Ε, καθώς συνεχίζει τη δέσµευση της στην καινοτοµία, τη βιωσιµότητα και την παροχή συµβουλευτικών υπηρεσιών και µελετών µε γνώµονα το σεβασµό προς το περιβάλλον και την κοινωνία.








Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία