Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γνώμες

Μείωση του πριμ στο βαμβάκι επί των χρηματιστηριακών τιμών

Οι τιμές Δεκεμβρίου ‘18 εξακολουθούν να κινούνται επίμονα εντός του γνωστού εύρους 80-84 σεντς ανά λίμπρα, αδυνατώντας να σπάσουν κάποιο από τα δύο άκρα. Όποτε η αγορά πιέζεται προς τα 80 σεντς τα κλωστήρια φιξάρουν τιμές ανοιχτών συμβολαίων, το οποίο για τεχνικούς λόγους υποστηρίζει την αγορά και γενικότερα αυξάνεται η ζήτηση.

papadogianis_M

0
0

Παράλληλα όμως υπάρχουν λόγοι, οι οποίοι θα μπορούσαν πρόσκαιρα να πιέσουν τις τιμές όπως το ενισχυμένο δολάριο, εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο, αλλά και ρευστοποιήσεις κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

Η ελληνική αγορά

Ολοένα και εντονότερη γίνεται η απουσία ζήτησης για προαγορές της νέας σοδειάς. Οι εμπορικοί οίκοι τονίζουν πως η βάση (το πριμ) επί των χρηματιστηριακών τιμών έχει μειωθεί για όλες τις σοδειές οπότε είναι αδύνατο σήμερα να αγοράζουν 5 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιμές Δεκεμβρίου ‘18 για το ελληνικό βαμβάκι.

Παράλληλα, η Τουρκία αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω των γνωστών προβλημάτων, επομένως θα πρέπει να εναρμονιστούμε σε λίγο πιο ανταγωνιστικά επίπεδα, ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Η νέα σοδειά φαίνεται για την ώρα πρώιμη, όπως και στην Τουρκία, και υποσχόμενη σε αποδόσεις.

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία