Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γνώμες

Εν αναμονή νέων πωλήσεων το χρηματιστήριο βάμβακος

Έχει μικρύνει σημαντικά το εύρος διακύμανσης των τιμών ενδοσυνεδριακά, σχεδόν μεταξύ 82-83 σεντς ανά λίμπρα και η αγορά ακόμα δεν έχει δείξει προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί.

papadogianis_M

0
0

Οι προσφερόμενες τιμές στη φυσική αγορά έχουν μειωθεί, ως αποτέλεσμα των μεγάλων παραγωγών στη Βραζιλία. Παράλληλα, οι κλώστες βλέποντας κάπως αδύναμη την αγορά δεν βιάζονται για κλεισίματα, ευελπιστώντας σε περαιτέρω μείωση τιμών. Οι καιρικές συνθήκες (κυρίως στις ΗΠΑ) και η επιρροή τους στις παραγωγές θα αποτελέσουν βαρόμετρο για την πορεία της αγοράς μεσοπρόθεσμα. 

Η ελληνική αγορά

Η πίεση της βάσης (πριμ) επί των χρηματιστηριακών τιμών είναι πλέον ευρέως αποδεκτή. Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους έχει μειωθεί σημαντικά το πριμ είναι οι εξής: Πρώτον, η βραζιλιάνικη παραγωγή είναι σημαντικά αυξημένη και οι προσφορές τους ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.

Δεύτερον, οι προαγορές ελληνικού προϊόντος των εμπορικών οίκων δεν έχουν βρει ακόμα τελικούς αγοραστές, με αποτέλεσμα να μην έχουμε άμεσες φορτώσεις στην αρχή της σεζόν.

Τρίτον, η κατάσταση στην Τουρκία εξακολουθεί να είναι αβέβαιη και τέταρτον η παραγωγή μας φαίνεται ποσοτικά υποσχόμενη. Επομένως όλοι αναμένουμε το κλείσιμο ενός νέου συμβολαίου για να δούμε που τελικά θα ισορροπήσει η βάση.

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία