BACK TO
TOP
Γνώμες

Πίεση υπό του ισχυρού δολαρίου στο βαµβάκι

Το δολάριο έπιασε το υψηλότερο του σηµείο από τον Ιούνιο του ’17, πιέζοντας φυσικά σχεδόν όλα τα χρηµατιστηριακά εµπορεύµατα. Το εύρος των 75-79 σεντς ανά λίµπρα κρατιέται καλά προς το παρόν και οι αναλυτές αναµένουν να δουν ποιο από τα δύο άκρα θα σπάσει ώστε να επανεκτιµήσουν την αγορά.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

7
0

Η πλειονότητα των ειδικών θεωρεί πιο δίκαια επίπεδα για το βαµβάκι τις τιµές λίγο πάνω από τα 80 σεντς ανά λίµπρα. Στη φυσική αγορά κινούνται µόνο τα κλωστήρια, τα οποία αγοράζουν σε χαµηλές τιµές (επακόλουθα και χαµηλές ποιότητες), ενώ όσον αφορά την Κίνα εξακολουθεί να µην έχει κινηθεί σύµφωνα µε το µέγεθός της.

Σηµειώθηκαν πωλήσεις, αλλά σε ιδιαίτερα χαµηλές τιµές και κυρίως µε προορισµό το Πακιστάν. Οι ποιότητες του βαµβακιού ήταν µεταβροχικές, ενώ οι τιµές επί αυτοκινήτου κυµάνθηκαν σχεδόν στα ίδια επίπεδα µε τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘18, χωρίς δηλαδή κάποιο πριµ. Σαν χώρα µπορέσαµε και προσφέραµε ανταγωνιστικά, δεδοµένου ότι το δολάριο έχει ενισχυθεί έναντι του ευρώ. Στις πιο καλές ποιότητες οι τιµές µας βρίσκονται περί των 3 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ’18, αλλά οι αγοραστές δεν αντιδρούν. Η Κίνα προς το παρόν ναι µεν έχει αγοράσει ελληνικό βαµβάκι, αλλά όχι τις αναµενόµενες ποσότητες.

*ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία