BACK TO
TOP
Γνώμες

Η ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας πουσάρει το βαμβάκι

Στην πρόσφατη συνεδρίαση των G20 αποφασίστηκε η ανακωχή στον εµπορικό πόλεµο µεταξύ ΗΠΑ-Κίνας για 90 µέρες. Η είδηση ενίσχυσε αρχικά το χρηµατιστήριο, καθώς σηµαίνει πως µεγάλες ποσότητες αµερικανικού βάµβακος ξαναβρίσκουν έναν παραδοσιακό αγοραστή τους.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

8
0

∆εν θα υπάρξουν πλέον ακυρώσεις συµβολαίων, ενώ και οι κερδοσκόποι που ήταν τοποθετηµένοι στην πτώση βγαίνουν από τις θέσεις τους. Να σηµειωθεί πως η αγορά για την ώρα κάνει δοκιµές για να εδραιωθεί πάνω από τα 81 σεντς, αλλά δεν τα καταφέρνει, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα ως προς τη συµφωνία, αλλά και φιξαρίσµατα ανοιχτών συµβολαίων από παραγωγούς.

∆ιευρύνεται το άνοιγµα τιµής ποιοτικών και δεύτερων ποιοτήτων βάµβακος στην ελληνική αγορά. Η απουσία του Πακιστάν, το οποίο υποτίµησε πρόσφατα το τοπικό νόµισµά του, δυσκολεύει ακόµα περισσότερο τη διάθεση των ποσοτήτων µε υποδεέστερο χρώµα. Τα λευκά βαµβάκια πιάνουν µέχρι τα 2,5 σεντς πάνω από τις τιµές Μαρτίου και η πώληση τους είναι σχετικά εύκολη. Για τα χαµηλότερα χρώµατα δεν υπάρχει τιµή ή είναι χαµηλή, καθώς µπαίνει αυτόµατα σε άλλη κατηγορία ποιότητας, ακόµα κι αν τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά. Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι είναι πραγµατικά κρίµα να χάνουµε 3-6 σεντς ανά λίµπρα (5,8-11,7 λεπτά το κιλό).

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία