BACK TO
TOP
Γνώμες

Η αγορά φρενάρει την ανόδο στο βαµβάκι

Η αγορά ψάχνει να δει συνεχιζόµενες φορτώσεις αµερικανικής σοδειάς στην Κίνα για να πειστεί πως ο εµπορικός πόλεµος οδεύει προς τη λήξη του. Μέχρι να φανεί κάτι τέτοιο οι τιµές Μαρτίου διαπραγµατεύονται κοντά στα 80 σεντς, αδυνατώντας να βρουν κατεύθυνση.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

10
0

Το κλίµα µεταξύ ΗΠΑ-Κίνας έχει βελτιωθεί για την ώρα στα λόγια όχι όµως στα έργα κι αυτό προκαλεί το µούδιασµα του χρηµατιστηρίου. Παράλληλα, στην τελευταία έκθεση προσφοράς- ζήτησης αν και δεν υπήρξε σηµαντικός αντίκτυπος στις τιµές βάµβακος, ανακοινώθηκε χαµηλότερη παγκόσµια παραγωγή και κατανάλωση, ενώ τα τελικά αποθέµατα αυξήθηκαν.

Κολληµένη πάλι δείχνει η αγορά του εκκοκκισµένου. Εν µέρει αυτό είναι φυσιολογικό καθώς πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα, όλοι προσπαθούν να κλείσουν τις ανοιχτές τους υποχρεώσεις (φορτώσεις, πληρωµές κτλ) παρά να προβούν σε νέες αγορές. Εντούτοις φαίνεται τα κλωστήρια να αναµένουν κάποια χρηµατιστηριακή κίνηση, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, προκειµένου να προβούν σε νέες αγορές. Οι τελευταίες τιµές-πωλήσεις για λευκές ποιότητες βάµβακος κυµάνθηκαν στο 1 σεντς ανά λίµπρα πριµ επί των τιµών του Μαρτίου ‘19. Αυτό σηµαίνει ότι πιάνουν  81 σεντς ανά λίµπρα, που αντιστοιχεί σε 1,57 ευρώ το κιλό.   

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία