Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Γνώμες

Επένδυση στο χρόνο

Πολύ συχνά στη ρητορική των πολιτικών ο τοµέας της αγροτικής παραγωγής και δη ο κλάδος της αγροδιατροφής δύναται να αποτελέσει κεντρικό πυλώνα για τη µετάβαση στο νέο παραγωγικό µοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα.

panagos_2

Γιάννης Πανάγος

135
0

Στην πράξη βέβαια, πολύ λίγα έχουν γίνει µέχρι σήµερα στη βάση ενός αξιόπιστου σχεδιασµού, παρά το γεγονός ότι οι δυνάµεις της αγοράς, έστω και αποσπασµατικά, έχουν κάνει βήµατα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ανάδειξη της σηµασίας που έχει ο κλάδος της αγροδιατροφής, από την πλευρά του πολιτικού προσωπικού έρχεται είτε ως καταφύγιο στα δύσκολα είτε ως ξεκάθαρη προεκλογική ρητορική µε ευρύ ακροατήριο. Σπάνια ωστόσο συνοδεύεται από κινήσεις οι οποίες θα µπορούσαν να βάλουν σε µια νέα βάση την ανάπτυξη στο συγκεκριµένο πεδίο οικονοµικής δράσης.

Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για κάτι εύκολο. Ένα αξιόπιστο σχέδιο δράσης επ’ αυτού για να δείξει τα αποτελέσµατά του, σίγουρα υπερβαίνει κατά πολύ το βάθος µιας τετραετίας, ίσως χρειάζεται δύο και τρεις. Μάλλον γι’ αυτό, κανένας πολιτικός φορέας δεν έχει την υποµονή να εργασθεί συστηµατικά πάνω σε ένα τέτοιο σχέδιο. Αντίθετα, όλοι ξέρουν πως όσο ανθεκτικός δείχνει στις κρίσεις ο κλάδος της αγροδιατροφής, τόσο µακρύς είναι και ο χρόνος που απαιτείται για την απόδοση των επενδύσεων επ’ αυτού.

Κάπως έτσι, τα πράγµατα αφήνονται στην τύχη τους και η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Αγροδιατροφικός κλάδος χωρίς σοβαρή επένδυση στην αγροτική παραγωγή δεν υφίσταται, εποµένως κάποια στιγµή, κάποια κυβέρνηση, θα πρέπει να ασχοληθεί επισταµένως µ’ αυτή την υπόθεση. Η συγκυρία είναι κατάλληλη, ώστε αυτό το τιτάνιο έργο να το αναλάβει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις αυριανές εκλογές.    


*Εκδότης-Διευθυντής εφημερίδα Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία