BACK TO
TOP
Γνώμες

Ελληνοποιήσεις, μια ζωή τα ίδια

Στο αγροτικό site Αgronews.gr δηµοσιεύτηκε τον περασµένο µήνα Ερώτηση 2 πρώην υπουργών και 44 βουλευτών του Σύριζα σχετικά µε τις ελληνοποιήσεις και τη νοθεία του µελιού· φαινόµενα που δε λένε να τελειώσουν από χρόνια γιατί οι πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει ότι το σχετικό σύστηµα ελέγχων παρουσιάζει χρόνιες εγγενείς αδυναµίες.

emanouilidis_Megalo

Ηλίας Εμμανουηλίδης

57
1

Τι θα γίνει επί τέλους µε σας, βουλευτές και πρώην υπουργούς του Σύριζα τώρα, αλλά και της Ν∆ και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα µε  τις ερωτήσεις σας για τις ελληνοποιήσεις και τις νοθείες; Μια ζωή τα ίδια, δεν βαρεθήκατε να ρωτάτε και να αναµασάτε τα ίδια;

Από τον καιρό της αστακοµακαρονάδας, δηλαδή πριν της εποχής των µνηµονίων, κάθε τόσο ξεφυτρώνουν διαµαρτυρίες και ερωτήσεις για τις ελληνοποιήσεις και τις νοθείες. Θα έχουν γίνει δεκάδες όπως η παραπάνω. [...] Και αποτελέσµατα; Άστα να πάνε. Και τώρα τι ζητάτε; Όχι µια ευκαιρία για τον παράδεισο, αλλά όπως πάντα, προσλήψεις και εντατικοποίηση των ελέγχων. Προσλήψεις για ακόµη µεγαλύτερο δηµοσιοϋπαλληλικό κράτος. Ελέγχους από ποιους; Όπως γράφετε αυτό-συγχαιρόµενοι, από συρφετό ασυντόνιστων υπηρεσιών: «..Η εντατικοποίηση των ελέγχων επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δροµολογήθηκε µε τη συνεργασία των διάφορων ελεγκτικών µηχανισµών όπως το ΣΥΚΕΑΑΠ, Σ∆ΟΕ, ΥΕ∆∆Ε, ΕΦΕΤ κλπ…». Για ποια συνεργασία; Εδώ λαλούν πολλοί κοκόροι. Και τι κοκόροι, ∆ηµόσιοι Υπάλληλοι! Η κασέτα µε την ερώτηση γίνεται από την αντιπολίτευση. Το Αγροτικό υπουργείο θα απαντήσει βάζοντας την άλλη, την απαντητική κασέτα, που θα γράφει ότι οι έλεγχοι γίνονται κανονικά και αποτελεσµατικά, αναφέροντας ενδεχοµένως και µερικές περιπτώσεις όπου ανακάλυψαν κάποια νοθεία και επέβαλαν τις προβλεπόµενες κυρώσεις. Και η ζωή συνεχίζεται as usual.

Αν ο φρέσκος αγροτικός υπουργός δεν θέλει να συνεχιστεί το παιχνίδι µε τις κουµπάρες σχετικά µε τους ελέγχους για τις ςλληνοποιήσεις και τις νοθείες, θα πρέπει να δει το θέµα εκ βάθρων. Να συστήσει ένα Συντονιστικό Επιτελικό Κέντρο Ελέγχων, να τοποθετήσει άξιους που θα εκπονήσουν ένα στρατηγικό πλάνο ελέγχων, µε πρωτοβάθµιους και δευτεροβάθµιους ελέγχους, έλεγχο Ελεγκτών και Αποτελεσµατικότητας. [...].Οι καιροί µε την οικονοµική κρίση και τις εξωτερικές επιβουλές απαιτούν να ασχοληθούµε πολύ σοβαρά µε τα προβλήµατα. Είναι πατριωτικό καθήκον. Κύριε υπουργέ, σας βλέπουµε και περιµένουµε.

 

* Πρώην διευθυντή Υ.Γ. και πρώην FAO expert

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

12-05-2021 14:01ANTONIOS STROUMPOULIS

Γιατί μιλάμε ΜΟΝΟΝ για το μέλι;;;;εεεε;; Τα άλλα τα προϊόντα "καίνε';;;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία