BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Χαντακλής και 40 Αλέτρια

Για τους γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία στο θεσσαλικό κάµπο, ο Κώστας Τζέλλας ήταν πάντα κάτι παραπάνω από απλός «λοχαγός» στο... στρατόπεδο του Βαγγέλη Μπούτα. Είναι ο άνθρωπος που αγαπούν και εµπιστεύονται πολύ οι συµπατριώτες του στον Παλαµά και στην Καρδίτσα, είναι ο αγρότης που τιµά το επάγγελµα, είναι ο αγροτοσυνδικαλιστής που ξέρει πότε να πατάει το γκάζι και πότε το φρένο.

tzellas_kostas

Κώστας Τζέλλας

58
0

Το γεγονός ότι έχει διατελέσει δήµαρχος Παλαµά, σε έναν δήµο µε ενδιαφέρουσες πολιτισµικές αναφορές, του εξασφαλίζει µια ευρύτερη αποδοχή στην τοπική κοινωνία και τη δυνατότητα να επικοινωνεί µε τους συντοπίτες του σε µια γλώσσα που δεν είναι αποκλειστικά αγροτική. Βέβαια, τα καθήκοντά του ως αγροτοσυνδικαλιστή, αυτό τον καιρό είναι αυξηµένα. Λόγοι υγείας υποχρεώνουν τον Βαγγέλη Μπούτα να απέχει από την καθοδήγηση των µπλόκων και µοιραία, ο Κώστας Τζέλλας, επιφορτίζεται µε ηγετικά αξιώµατα. ∆εν είναι κάτι που το διεκδικεί, καθώς, σε όλη του τη ζωή, λειτουργεί σαν στρατιώτης. Ωστόσο, οι συνθήκες το επιβάλλουν, να είναι αυτός που θα δίνει, αυτή τη φορά, το γενικό πρόσταγµα. Βέβαια, οι εποχές αλλάζουν. Το κίνηµα των µπλόκων έχει φθαρεί, η εµπιστοσύνη του κόσµου στους «µπλοκατζήδες» έχει λυγίσει, η συσπείρωση των αγροτών σ’ αυτού του είδους τον... ακτιβισµό έχει... χαλαρώσει.

Ο Τζέλλας δεν είναι απ’ αυτούς που δεν καταλαβαίνουν πώς έχει το κλίµα. Την ίδια στιγµή όµως, αντιλαµβάνεται ότι δεν υπάρχει χρόνος για ριζική αναδιοργάνωση. Αυτός είναι ο στρατός, αυτά είναι τα... όπλα του, µ’ αυτά καλείται να πολεµήσει. Το κάνει και το κάνει µε θάρρος, χωρίς αναστολές. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, ο κόσµος για µια ακόµη φορά τον ακολουθεί.

Άλλοι γιατί παλεύουν για την επιβίωση, κι άλλοι γιατί δεν έχουν τίποτα να χάσουν, γύρω από τον Κώστα Τζέλλα και τους εναποµείναντες «λοχαγούς», που δείχνουν να συγκεντρώνουν κι αυτή τη φορά αρκετά τρακτέρ. Τόσα που κάνουν την κυβέρνηση να δυσκολεύεται στη διαχείριση της κατάστασης. Τόσα που υποχρεώνουν τον Σταύρο Αραχωβίτη να αναδιπλώνεται κι εκεί που έλεγε ότι τα περισσότερα από τα αιτήµατα των διαµαρτυρόµενων αγροτών έχουν επιλυθεί, να τους καλεί ασµένως σε συνάντηση. Άλλωστε, είναι τόσες οι αγωνίες που έχει αυτό τον καιρό η κυβέρνηση, που δεν θα ήθελε να αφήσει τον χρόνο να ανοίξει κι άλλες πληγές.

Από την άλλη πλευρά, οι συνοδοιπόροι του Τζέλλα αντιλαµβάνονται ότι ο... αντίπαλος στριµώχνεται. Από ‘κει που κανείς δεν πίστευε στην κάθοδο των τρακτέρ, ξαφνικά, τα τρακτέρ του κάµπου όχι µόνο συγκεντρώνονται, αλλά «εντέλλονται» να φράξουν, από την πρώτη µέρα, τη διέλευση των άλλων οχηµάτων. Τον λόγο παίρνουν οι εισαγγελείς και οι αποφάσεις τους ρίχνουν λάδι στη φωτιά, καθιστώντας ξανά άγνωστη την έκβαση της αναµέτρησης.  

 
Βιογραφικό

Ο Κώστας Τζέλλας γεννήθηκε το 1970 στον Παλαµά Καρδίτσας, είναι παντρεµένος και έχει τρεις κόρες. Σπούδασε ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων στο ΙΕΚ Ηλεκτρονικών Υπολογιστών αλλά δεν εξασκεί το επάγγελµα, αφού µετά τις σπουδές επέστρεψε στο χωράφι και τις καλλιέργειες. Σήµερα είναι κατά κύριο επάγγελµα αγρότης και καλλιεργεί βαµβάκι, σιτάρι, καλαµπόκι, ενώ τα παλαιότερα χρόνια ασχολιόταν και µε την τευτλοκαλλιέργεια.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία