BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Παρά τρίχα Δον Κιχώτης

Όσο επεισοδιακά ανέλαβε µέλος του ΕΛΓΟ ∆ήµητρα τον Μάιο του 2018, άλλο τόσο ηχηρά παραιτήθηκε στις 7 Ιουνίου, και τις δύο φορές µε φόντο… τη φέτα. Ο Αθανάσιος Μπαντής, γεωπόνος, ειδικός σύµβουλος και αναµφίβολα πολυµαθής στο αντικείµενό του, διάλεξε µάλλον πολύ αργοπορηµένα ώρα να τα βροντήξει και να σηκώσει παντιέρα κατά του διευθύνοντα συµβούλου του ΕΛΓΟ ∆ήµητρα. Πολιτογραφηµένος φιλελεύθερος, άλλωστε ένα φεγγάρι υπήρξε και υπεύθυνος αγροτικού της Ν∆, ένα µήνα πριν τις εκλογές σαν να θέλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του από τα κακώς κείµενα! Ορθό, δεν λέµε, βρήκε µάλιστα και µια ενδιαφέρουσα αφορµή, αλλά του πήρε πάνω από ένα χρόνο για να το διαπιστώσει και ακόµη περισσότερο να το εκφράσει (πριν την 7η Ιουλίου).

badis

Αθανάσιος Μπαντής

135
0

 Ο Σερραίος γεωπόνος στην επιστολή παραίτησής του, που αναρτήθηκε και στο blog του συλλόγου εργαζοµένων του ΕΛΓΟ, τα λέει τσεκουράτα. Το θέµα έχει ως εξής, σύµφωνα µε τον ίδιο: «Στην «τάδε» εταιρεία είχε επιβληθεί από τον ΕΛΓΟ ποινή προσωρινής ανάκλησης της πιστοποίησης για την παραγωγή Φέτας. Ο διευθύνων του ΕΛΓΟ εισηγήθηκε την άρση της ανάκλησης, µε το επιχείρηµα ότι η εταιρεία είχε συµµορφωθεί. Κι ενώ το ∆Σ του Οργανισµού αποφάσισε να γίνει πρώτα εξονυχιστικός έλεγχος στην τυροκοµική επιχείρηση και µετά να συζητηθεί το αν θα γίνει ή όχι άρση της ανάκλησης, ο διευθύνων επανήλθε µε νέα εισήγηση προς το ∆Σ που θα συνερχόταν στις 6 Ιουνίου, να άρει την ανάκληση, µε το επιχείρηµα ότι είχε γίνει έλεγχος.

Όµως ούτε µικτό κλιµάκιο συνεστήθη, ούτε επιτόπιος έλεγχος από µικτό κλιµάκιο διεξήχθη, ούτε ουσιαστικός έλεγχος αποθεµάτων έγινε ποτέ.

Εν τω µεταξύ, η συνεδρίαση του ∆Σ που θα αποφάσιζε µαταιώθηκε, αλλά µε τηλεφωνικές επικοινωνίες ο διευθύνων του Οργανισµού υφάρπαξε τη σύµφωνη γνώµη της πλειοψηφίας των µελών του ∆Σ και έχοντας την πλειοψηφία, άρει την ανάκληση της άδειας».

Και κάπου εκεί, µάλιστα την ηµέρα που έληξε και η θητεία της κυβέρνησης Τσίπρα, ο Αθανάσιος Μπαντής ξεσπαθώνει µε καταγγελίες κατά του διευθύνοντος του ΕΛΓΟ, κάνοντας λόγο για σκανδαλώδεις χειρισµούς. Στην επιστολή παραίτησής του δηλώνει λυπηµένος όχι µόνο γιατί προτάσεις του για τους ελέγχους στην αγορά των γαλακτοκοµικών και για τα προγράµµατα του ΕΛΓΟ δεν συζητήθηκαν καν από το ∆Σ του Οργανισµού, αλλά και επειδή οι ενέργειες του διευθύνοντος απαξίωσαν συνολικά τη ∆ιοίκηση του Φορέα, καταρράκωσαν την υπόστασή του, ενώ έδωσαν και το σύνθηµα ξεσαλώµατος στους ελεγχόµενους µεταποιητές γάλακτος, αφήνοντας απροστάτευτους τους κτηνοτρόφους της χώρας.

Οι αλλαγές προσώπων θα γίνουν, αυτό είναι βέβαιο. Άλλωστε οι ανησυχίες έχουν ήδη φτάσει και στον 6ο όροφο της πλατείας Βάθη. Το ζητούµενο είναι αν όλο αυτό το «ξεκατίνιασµα», που φαίνεται να συµβαίνει συχνά πυκνά τώρα τελευταία στον εν λόγω Οργανισµό θα έχει κάποιο όφελος για την αγροτική κοινωνία. Προς το παρόν εγγράφεται µόνο κόστος!


Βιογραφικό

Ο Αθανάσιος Μπαντής γεννήθηκε στις Σέρρες το 1968 είναι πτυχιούχος του Τµήµατος Γεωπονίας (ΑΠΘ-1990). Εργάστηκε και εργάζεται, από το 1992 µέχρι σήµερα, σε διάφορες επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τοµέα (συνεταιριστικές και ιδιωτικές), στη µεταποίηση και εµπορία αγροτικών προϊόντων και αγροτικών εφοδίων. Είναι ενταγµένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ, του ΛΑΕΚ (ΟΑΕ∆), του ΕΟΠΠΕΠ. Έχει διατελέσει πρόεδρος στο Σύλλογο Γεωπόνων Ν. Σερρών (1995), πρόεδρος στο ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας (1998-2000), µέλος στο ∆Σ του ΤΕΑΓΕ (2017). Στις 22 Μαΐου 2018 ορίστηκε ως τακτικό µέλος στον ΕΛΓΟ ∆ήµητρα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία