BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Κάνει το καλύτερο BBQ

Με αφετηρία την «κυβέρνηση του βουνού» στη Νιρβάνα φέρνει αποτελέσματα

XATZHNIKOLAOY_PANAGIOTIS_761

Παναγιώτης χατζηνικολάου

79
0

Παναγιώτης Χατζηνικολάου 

Είναι Μικρασιάτης στην καταγωγή και γνωρίζει καλά ότι από τη µία µέρα στην άλλη µπορεί να βρεθείς στο πουθενά, αφού τίποτα δεν είναι δεδοµένο κι όλα αλλάζουν. Γι’ αυτό ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου δεν σταµατά ποτέ να διαβάζει, να µαθαίνει και να ενηµερώνεται. Η έρευνα είναι η πρώτη λέξη που τον χαρακτηρίζει στο λήµµα µε το όνοµά του. Έφυγε από την Αµαλιάδα για να σπουδάσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ηλεκτρολόγος µηχανικός και µηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αργότερα πήρε και master από το Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας. Όσοι τον ξέρουν, τον γνώρισαν από τη Γενική Γραµµατεία Έρευνας και Τεχνολογίας, όπου σταδιοδρόµησε για 23 χρόνια και σε πολλές θέσεις, ακόµα και ως προϊστάµενος. Οι γνώσεις και η εµπειρία του τον έκαναν και υπεύθυνο εκπόνησης πολιτικών σε θέµατα Έρευνας και Καινοτοµίας σε εθνικό επίπεδο και στον τοµέα της αγροδιατροφής.

Πρώτη του «στάση» η έρευνα στην ελιά και το ελαιόλαδο, αφού -όπως ο ίδιος λέει- στον τοµέα της ελιάς και της αλυσίδας αξίας της για τη χώρα, η έρευνα µπορεί να αποτελέσει το βασικό στοιχείο που θα προσδώσει προστιθέµενη αξία προκειµένου οι οικονοµικές δραστηριότητες γύρω από αυτή να είναι βιώσιµες. Στόχος του να συνδυάσει την έρευνα και την καινοτοµία, εξασφαλίζοντας µεγάλες δυνατότητες οικονοµικών µετασχηµατισµών, διαφοροποίηση στα προϊόντα, δηµιουργία τεχνολογιών που παράγουν νέα προϊόντα µε µεγάλη προστιθέµενη αξία.

Με γνώµονα, λοιπόν, ότι τα δύο µεγάλα ζητήµατα του ΕΛΓΟ ∆ήµητρα είναι η εκπαίδευση και η έρευνα, στην αναζήτηση των προσώπων που θα στελέχωναν τον φορέα τον Νοέµβριο του 2019, η επιλογή Χατζηνικολάου στη θέση του διευθύνοντος συµβούλου δείχνει να κινείται σε σωστό µονοπάτι. Άλλωστε, τα µονοπάτια του Ταϋγετου ήταν αυτά που του άνοιξαν το δρόµο για την... κυβέρνηση του βουνού. 

Επί του αντικειµένου ωστόσο, το έργο Χατζηνικολάου µένει να φανεί. Κι αυτό γιατί για αρκετό διάστηµα το βάρος του φορέα δόθηκε στους ελέγχους και τα πρόστιµα, µε εντολή της Βάθη. Εν τω µεταξύ αλλαγές στον τοµέα της εκπαίδευσης δεν φαίνονται, ούτε όσον αφορά τους ελεγκτές, αλλά ούτε και στα µαθήµατα των Νέων Αγροτών, που σέρνονται. Μπορεί βέβαια έως το τέλος της θητείας του να…. γράψει ιστορία. Για την ώρα, η ιστορία γράφεται στα πετυχηµένα ΒΒQ στο Πικέρµι, παρέα µε τον συναγωνιστή γενικό γραµµατέα του υπουργείου Γιώργο Στρατάκο.  

Εικάζεται ότι ο γενικός ήταν ο άνθρωπος που διευκόλυνε την τοποθέτησή του στη συγκεκριµένη θέση, όταν έτερος Λάκων, έβαζε λυτούς και δεµένους για να αναλάβει το συγκεκριµένο χαρτοφυλάκιο. Έκτοτε είναι αλληλέγγυοι. Ότι είναι δραστήριος και άοκνος πάντως πρέπει να σηµειωθεί. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει µε την οικογένειά του στη ∆ιώνη στο Πικέρµι και ασχολείται ενεργά µε τα κοινά, ως µέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου «Πήγασος», του Αθλητικού Οµίλου Πικερµίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ∆ΙΩΝΗ», στον οποίο µάλιστα πρόσφατα εκλέχθηκε και πρόεδρος.

Ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου γεννήθηκε στην Αµαλιάδα το 1958 και σπούδασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Από

το 1981 έως το 1986 εργάστηκε στον ιδιωτικό τοµέα των µελετών και κατασκευών ειδικών κτιριακών έργων. Από το 1986-1996 δραστηριοποιήθηκε στη θαλάσσια έρευνα στο ΕΚΘΕ και από το 1996 έως το 2019 διατέλεσε βασικό στέλεχος στη Γενική Γραµµατεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε θέµατα πολιτικής έρευνας και καινοτοµίας και χρηµατοδοτικών δράσεων, όπου υπηρέτησε ως προϊστάµενος τµήµατος και αργότερα ∆ιεύθυνσης.

Προσωπογραφία της Ελένης Δούσκα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία