BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Αποζηµιώσεις µε στάγδην άρδευση

Το «λεφτά υπάρχουν»… σε άλλη όµως βερσιόν, επανέλαβε ο Φάνης του ΕΛΓΑ, για να την… πει στην Αραµπατζή, η οποία απέδωσε στην έλλεψη ρευστότητας του Οργανισµού τις καθυστερήσεις στο εκτιµητικό έργο, ελέω και περικοπών στα οδοιπορικά, και στη γενικότερη απουσία ανταποδοτικότητας σε σχέση µε τις εισφορές που πληρώνουν οι αγρότες. Κατά τον ίδιο, όχι µόνο δεν υφίστανται τα περί µη ρευστότητας αλλά αποτελούν όπως λέει «επαναλαµβανόµενο ψέµα µε σκοπό να πλήξει τον ΕΛΓΑ, τους εργαζόµενους και τους αγρότες, εξυπηρετώντας πιθανά άλλα σκοτεινά σχέδια νεοφιλελεύθερης αντίληψης». Αυτό πάλι, κολλάει σε όλες τις απανταχού δηλώσεις…

agrosxolos-709

8
0

Υβρίδια
-Με οδηγίες Φάµελλου προς στις ∆ασικές Υπηρεσίες και το Ελληνικό Κτηµατολόγιο ξεκινούν οι διορθώσεις… τακτοποιήσεις στους δασικούς χάρτες εκτάσεων µε φρυγανική βλάστηση.

-Η Επιτροπή ∆ασολογίου, εφόσον διαπιστώνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις  και δεν µπορεί να κατατάξει την έκταση στα δάση ή στις δασικές εκτάσεις, θα την κατατάσσει αυτόµατα στις χορτολιβαδικές εκτάσεις κι ο κυρωµένος δασικός χάρτης θα διορθώνεται στη συγκεκριµένη επιφάνεια.

-Toν πρώτο λόγο, επί των αιτήσεων των πολιτών θα έχει ο ∆ασάρχης!Από ‘κει και πέρα, οι ερµηνείες πολλές, για το τι είναι ή δεν είναι δάσος και δασική έκταση!


Θέλει σκέψη
Ενισχύσεις µόνο σε κατ’ επάγγελµα αγρότες θα έχουν οικονοµικο-κοινωνικές συνέπειες λέει ο γενικός Χάρι, που δηλώνει προβληµατισµένος για τον ορισµό που πρέπει να επιλεγεί. Ως τώρα εφαρµόζουµε τον «ενεργό» για τις άµεσες και τον «κατ’ επάγγελµα» για τα Σχέδια. Αντίστοιχοι οι προβληµατισµοί για συνδεδεµένες, ενισχύσεις χωρίς περιφερειακό µοντέλο.
           

Φρούριο
∆εκαοκτώ λέει, τυροκοµικές επιχειρήσεις από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, συµµετείχαν στη Β2Β συνάντηση στη Λάρισα, µε ξένους αγοραστές από Βόρεια Αµερική, Καναδά, Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Αραβικό κόσµο, την Κίνα και την Κορέα. Ηταν, λέει, υπό την αιγίδα του υφυπουργού της πλατείας. Του ίδιου; Φυσικά και το τραπέζι στο Φρούριο.
           

Χάµιλτον
Α, όλα κι όλα οι προσλήψεις στη Βάθη γίνονται µέσω ΑΣΕΠ. Οι 180, βέβαια, πριν τις εκλογές έρχονται να αναβαθµίσουν (λέµε τώρα) το έργο του υπουργείου που είναι κατ’ εξοχήν ελεγκτικό, παραγωγικό, αναπτυξιακό. «Με τις προσλήψεις αυτές αρχίζουµε την αντίστροφη πορεία από την εφαρµογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών», λέει ο Σταύρος. Τώρα την αρχίζει;

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία