BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Μόνο να µην µείνουν στον πάγο οι αγρότες

Αυτά είδε ο Λυκουρέντζος και περιµένει να ξεπαγώσουν!

48_82

20
0

Αλήθεια σε ποιες αλλαγές και πιο νοικοκύρεµα στον ΕΛΓΑ, που δηµιουργούν ασφάλεια στους αγρότες αναφέρεται ο υπουργός της πλατείας; Γιατί οι πληγέντες από τον παγετό παραγωγοί βρίσκονται επί ποδός. Πάντως ο Σπήλιος, µιλά για καθολική µέριµνα κατόπιν οδηγιών του πρωθυπουργού, και µένει να φανεί πώς θα αποτυπωθεί σε ένα αποζηµιωτικό πακέτο, «µε όποια κρατική αρωγή χρειαστεί, µε νοµιµότητα και αποτελεσµατικότητα». Κατά τα λοιπά, περιµένει τη µελέτη της Παγκόσµιας Τράπεζας για τις συνέπειες της κλιµατικής αλλαγής, και την πρόταση της οµάδας εργασίας για τον εκσυγχρονισµό του οργανισµού που θα τεθεί σε διαβούλευση. Για πόσες, µέρες, µήνες, χρόνια µιλάµε;

Υβρίδια

  «Η εφαρµογή στρατηγικών αυξήσεων του κόστους των αγροτικών εφοδίων µόνο ωφέλιµη δεν είναι για τη χώρα µας. Πέρα από τα αρνητικά στην παραγωγή, θα προκαλέσει µείωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας και µείωση εθνικής οικονοµίας», λέει ο Σύνδεσµος Παραγωγών και Εµπόρων Λιπασµάτων.

 Αφορµή το έγγραφο εργασίας της Κοµισιόν για την πράσινη συµφωνία έως το 2030, περί αύξησης της φορολογίας για την οριζόντια µείωση της χρήσης λιπασµάτων.

  Σύµφωνα µε το «καµπανάκι» του ΣΠΕΛ, λόγω της φύσης της θρέψης των καλλιεργειών, αν χαθεί µια λιπασµατική περίοδος σε ορισµένες καλλιέργειες, η ζηµιά στην αγροδιατροφική αλυσίδα διορθώνεται µόνο µε εισαγωγές τροφίµων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία