BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Άνοιξαν τα σύνορα όχι όµως για αγρεργάτες

Η εθνική στρατηγική είναι εδώ πριν από τον Λιβανό!

56_7

11
0

Ξέµειναν για µία ακόµη χρονιά από εργατικά χέρια οι αγρότες, που «καίγονται» καθώς βρίσκονται σε φάση συγκοµιδής. Η ∆ιεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης ενηµερώνει πως από 13 Μαΐου έχουν εξαντληθεί οι θέσεις για τρίµηνη εποχική απασχόληση εργατών γης, εντούτοις ο υπουργός Χατζηδάκης, ενηµερώνει τον βουλευτή Κέλλα, ότι θα τρέξει άµεσα την έκδοση της ΚΥΑ για µετάκληση επιπλέον εργατικού δυναµικού. Πάντως ο Μαρούδας (ΕΟΑΣΝΛ) τονίζει πως «ενώ ανοίγουν τα σύνορα για τουρίστες εξυπηρετώντας αεροπορικές εταιρείες, εφοπλιστές και ξενοδόχους, µένουν κλειστά για τους αλλοδαπούς εργάτες γης που χρειάζονται στον πρωτογενή».

Υβρίδια

  Λίγες ηµέρες, όπως και τα… θαύµατα, κράτησε το εντυπωσιακό άνοιγµα της φετινής εµπορικής σεζόν για το κεράσι. Τα 8 ευρώ στον παραγωγό, που έφτασαν ακόµη και σε διπλάσια τιµή στο ράφι για τον καταναλωτή, ήταν βούτυρο στο ψωµί κυρίως για τα τηλεοπτικά κανάλια που διψούν για οτιδήποτε θα τους εξασφαλίσει λίγη τηλεθέαση.

  Μέχρι εκεί όµως. Πίσω από την αχλή των εντυπώσεων η πραγµατικότητα είναι ότι οι τιµές αυτές αφορούσαν κάποιες µικροποσότητες και ουδόλως θα κάνουν διαφορά. Ήδη µετά τις πρώτες 3-4 ηµέρες, οι εµπορικές πράξεις γίνονται στα 3-5 ευρώ, που δεν το λες λίγο, αλλά ακόµη είναι αρχή. Σηµασία έχει η εκκαθάριση. Με εντυπώσεις δεν… γεµίζουν τσέπες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία