BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Τα 'χει πει ο Σοφοκλής «ενός κακού, μύρια έπονται»

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε...οικονομία!

48_10

355
0
Στη δίνη ενός ακατανόητου πολέµου κινδυνεύει να εµπλακεί ο κόσµος µε τις παρενέργειες της ρωσοουκρανικής κρίσης να γίνονται εµφανείς σε όλες τις µορφές της οικονοµικο-κοινωνικής ζωής. Πέραν της ανθρωπιστικής κρίσης, οι εκρήξεις στα κόστη λόγω της ενέργειας διαταράσσουν τις ισορροπίες, ενώ η επισιτιστική ανασφάλεια βρίσκεται προ των πυλών για χώρες ιδιαίτερα εξαρτηµένες από τους σιτοβολώνες Ρωσίας και Ουκρανίας. Η χώρας µας πάντως, διαβεβαιώνει ο υπουργός της πλατείας δεν έχει να φοβάται καθώς για τις εισαγωγές σε µαλακό σίτο υπάρχουν εναλλακτικές αγορές, ενώ στο σκληρό ευτυχώς είµαστε επαρκείς και δεν κάνουµε εισαγωγές.
  • Έµπειρος επικεφαλής οργανισµού εγγείων βελτιώσεων έλεγε πως «το 2021, λόγω παρατεταµένης ανοµβρίας πληρώσαµε 230.000 ευρώ, αντί για 135.000 – 145.000 που πληρώναµε συνήθως. Και χωρίς τις αυξήσεις στο ρεύµα και τη ρήτρα αναπροσαρµογής.
  • Φέτος µε προϋπολογισµό 250.000 και µε αύξηση 5 ευρώ ανά στρέµµα στην εισφορά των αγροτών, δεν θα βγούµε, εκτός αν µας λυπηθεί ο Θεός κι έχουµε βροχές που θα µειώσουν τα ποτίσµατα».   
  • Φίλος της Αgrenda σηµείωσε πως για τη λειτουργία των αντλιοστασίων επί επτά ηµέρες, ώστε να αντληθούν νερά από πληµµυρισµένες περιοχές, στον Οργανισµό του ήρθε να πληρώσει 30.000 ευρώ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία