BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Μετάκληση οικιακών βοηθών στο χωράφι

Μέχρι να τους βάλουµε στη θερµοκοιτίδα!

48_209

152
0

Πολλή κουβέντα για το µεταναστευτικό και τους εργάτες γης και πάλι χωρίς χέρια θα βρεθεί ο πρωτογενής, αφού εν τέλει η πολυθρύλητη ρύθµιση Καιρίδη επί της ουσίας περιορίζεται µόνο στην παροχή άδειας εργασίας σε όσους ήδη βρίσκονται στη χώρα µας και δη σε οικιακούς βοηθούς ή καθαρίστριες σε ξενοδοχεία, όπως λέει ο Άδωνις. Μάλιστα κατά τον υπουργό Βορίδη, λύση στα κενά των εργατικών χεριών δίνουν µόνο οι διακρατικές συµφωνίες. Τουτέστιν, αναµείνατε στο ακουστικό σας. Κατά τα λοιπά και ο υπουργός της πλατείας θυµίζει, µε ανάρτησή του στα σόσιαλ, ότι για αγροτικές εργασίες χρειάζονται τουλάχιστον 180.000 χέρια. Πούντα όµως;

  • Στην Ιταλία, της Τζόρτζια Μελόνι που λέει και ο Καιρίδης, αυξήθηκε κατά 2,1%  η εργασία στη γεωργία, δηλαδή πέντε φορές υψηλότερα από τον µέσο όρο για όλες τις οικονοµικές δραστηριότητες, σύµφωνα µε ανάλυση του αγροτοσυνεταιριστικού βραχίονα της χώρας Coldiretti.
  • Ένας αριθµός που επιβεβαιώνει τη ζωτικότητα του κλάδου µε σχεδόν 568 εκατοµµύρια ώρες εργασίας το τρίµηνο. Σηµειωτέων, πέρυσι, πάνω από 1 εκατοµµύριο άνθρωποι βρήκαν ευκαιρίες απασχόλησης στην Ιταλία.
  • Στην ύπαιθρο λέει η Coldiretti χρειάζονται εξειδικευµένοι εργάτες, ως εκ τούτου και η διαρροή από χώρες όπως η Ελλάδα…που ως φαίνεται δίνει χαρτιά µόνο για Φιλιππινέζες.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία