BACK TO
TOP
Beer & Brunch

Σε βρασμό διαρκείας τα καζάνια της Alea

H Alea Brewing Co. είναι το ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο new entry της αθηναϊκής μικροζυθοποιίας. Μόλις τον περασμένο Ιούλιο στο πρώτο «Open Day» του μικροζυθοποιείου στη Μεταμόρφωση ξεκίνησαν οι πρώτες βρασιές μίας παρέας πέντε φίλων.

34_6

Μαρίνα Σκοπελίτου

833
1

«Σαν homebrewers πάντα είχαμε το όνειρο να ασχοληθούμε επαγγελματικά με τη ζυθοποίηση. Πριν δύο χρόνια μπήκαμε πια σοβαρά σε αυτό το εγχείρημα, ξεκινώντας από την αναζήτηση των εγκαταστάσεων και την προετοιμασία του business plan», αναφέρει ο Head Βrewer της Alea, Αυγουστίνος Ευριπιώτης και συνεχίζει: «Μπορεί να μην είχαμε εμπειρία, ωστόσο βοήθησε πολύ το πάθος μας για τη ζυθοποίηση και η τεχνική κατάρτιση των μελών της ομάδας. Ήταν πολύ σημαντικό ότι δύο από τα μέλη μας έχουν παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Brewing Science” του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η εταιρεία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018, ενώ οι εγκαταστάσεις μας ήταν πλέον έτοιμες στα τέλη του περασμένου Ιουνίου. Από τότε πήραν φωτιά τα καζάνια μας».

 Ο εξοπλισµός του ζυθοποιείου αποτελείται από ένα σύστηµα παραγωγής ζυθογλεύκους ενός τόνου ανά παρτίδα και τέσσερις δίτονες δεξαµενές ζύµωσης. Κατά συνέπεια, η παραγωγική δυναµική της Alea αγγίζει αυτήν τη στιγµή του οκτώ τόνους µηνιαίως.

Οι πρώτες μπύρες της Alea

Οι πρώτες συνταγές δείχνουν ότι η οµάδα της έχει επηρεαστεί από την αµερικανική και τη βρετανική σχολή. «Ήταν οι πρώτες ποιοτικές µπύρες που δοκιµάσαµε και µας συνεπήραν. Στην πορεία, βέβαια, ανακαλύψαµε και τη µεγάλη σχολή του Βελγίου. Με βάση την εµπειρία µας από την οικιακή παραγωγή αλλά και τις τεχνικές µας γνώσεις, επιλέγουµε να φτιάχνουµε µπύρες που µας αρέσουν, αποτελούν µια καλή εισαγωγή για το µη µυηµένο κοινό και εκτελούνται σωστά για να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς», επισηµαίνει ο κ. Ευριπιώτης.

Μια τόσο νέα επιχείρηση θα πρέπει φυσικά να παρουσιάσει και τα βασικά της προϊόντα. Υπάρχει µία core σειρά, η οποία αποτελείται από τρεις πολύ ιδιαίτερες µπύρες. Η πρώτη ανήκει στο είδος της Wit και για τον αρωµατισµό χρησιµοποιείται κόλιανδρος και φλούδες πορτοκαλιού και νεραντζιού. Ακολουθεί µια Pale Ale µε αµερικανικούς λυκίσκους, Simcoe και Mosaic, οι οποίοι προσδίδουν αρώµατα πυρηνόκαρπων και τη χαρακτηριστική ελαφρώς πικρή γεύση. Η core σειρά κλείνει µε την California Common, ένα υβρίδιο Lager και Ale µπύρας µε έντονα βυνώδη χαρακτήρα και νότες καραµέλας, ψηµένου ψωµιού και µπισκότου. Είναι ένα είδος, που γεννήθηκε στο San Francisco πριν τη Βιοµηχανική Επανάσταση.

Μόνο βαρέλι και κουτάκι

Οι µπύρες της Alea διατίθενται µόνο σε βαρέλι και κουτάκι και ο Head Brewer της Alea χαρακτηρίζει αυτή την επιλογή µονόδροµο, καθώς «το αλουµινένιο κουτάκι εξασφαλίζει ότι η µπύρα µας θα φτάσει αναλλοίωτη στο κοινό. Η µηδαµινή πρόσληψη οξυγόνου κατά την εµφιάλωση και η προστασία από το φως προστατεύουν τα εκλεπτυσµένα αρώµατα και αυξάνουν τη διατηρησιµότητα. Επιπλέον, το βάρος και το σχήµα του κουτιού διευκολύνουν τη µεταφορά και µειώνουν τα έξοδά της. Τέλος, στην επιλογή ρόλο έπαιξε το περιβαλλοντικό αποτύπωµα της συσκευασίας. Συγκεκριµένα, κάθε κουτάκι αποτελείται κατά 70% από ανακυκλωµένο αλουµίνιο, ενώ στη γυάλινη συσκευασία το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει µόλις το 30%».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το εικαστικό κοµµάτι των ετικετών της Alea. «Το ταλέντο του γραφίστα και φίλου µας, Κωνσταντίνου Ψύχα, έδωσε µορφή στις ιδέες µας. Επιλέξαµε να ακολουθήσουµε το νέο ρεύµα αισθητικής της craft σκηνής, έτσι πέρα από τις πληροφορίες για το προϊόν στις ετικέτες µας υπάρχουν σχέδια που αναδεικνύουν την αισθητική και τη φιλοσοφία µας. Πέρα από τη δοκιµαστική µας ετικέτα που ακολούθησε την nerd cult αισθητική, γιατί τέτοιοι είµαστε κι εµείς, στις ετικέτες µας επιλέγουµε εικόνες ζώων και συγκεκριµένα απειλούµενων µε εξαφάνιση ειδών».

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

19-01-2023 21:22Con Divis

Dear Sir/Madam Please let me know the prices of your different beers and the delivery cost to VOLOS. Thank you Con Divis Mob: 699 7650789

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία