BACK TO
TOP
Branding

Νέες ποικιλίες μύρτιλων έρχονται στην Ευρωπαϊκή αγορά από την Onubafruit

Στην Fruit Logistica, μια από τις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις φρούτων και λαχανικών που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας, επέλεξε να παρουσιάσει η εταιρεία Onubafruit για πρώτη φορά πέντε νέες ποικιλίες μύρτιλων.

Expositor-Onubafruit-Fruit-Attraction-Madrid_1434466832_116474134_1200x675

27
0

Ο Francisco Sánchez, CEO της εταιρείας, δήλωσε στην εφημερίδα Almería ότι αυτές οι ποικιλίες βρίσκονται σε πλήρη παραγωγή, δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα, και παρουσιάζονται στον κόσμο στη σημαντικότερη έκθεση φρούτων και λαχανικών. Οι συγκεκριμένες ποικιλίες είναι οι Demba, Sana, Selma, Aila και FV1905.

Η Οnubafruit εξάγει μούρα σε πολλές από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ηπειρωτική αγορά να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 99% του διεθνούς της τζίρου, ενώ το υπόλοιπο μερίδιο απευθύνεται σε χώρες της Ασίας.

Αν και η εταιρεία μεταφέρει τα προϊόντα της κυρίως με φορτηγά στην Ευρώπη, ο Sánchez δήλωσε ότι δεν έχουν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα λόγω των διαμαρτυριών των Γάλλων αγροτών. «Νομίζω ότι συμμεριζόμαστε τη θέση των Γάλλων αγροτών, αν και με μια διαφορά: υποστηρίζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρούμε όλους τους αγρότες ίσους.»

Όσον αφορά την εξέλιξη της τρέχουσας εκστρατείας, ο Sánchez δήλωσε ότι εξαρτάται από τη βροχή και λυπάται που «οι κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτα, επειδή στην Huelva είμαστε χρόνια χωρίς αρδευτικές υποδομές.»  

Ανοδική τιμή

Η Onubafruit παράγει περίπου 25 εκατομμύρια κιλά φράουλες, άλλα 25 εκατομμύρια κιλά μύρτιλα και περίπου 8 εκατομμύρια κιλά βατόμουρα. «Οι τιμές φέτος είναι καλές, γιατί υπάρχει περιορισμένη παραγωγή και μεγάλη ζήτηση.»

Η παραγωγή πέφτει και θα πέσει περισσότερο λόγω των υφιστάμενων περιορισμών, για παράδειγμα, για τη χρήση χημικών για την απολύμανση της γης ή τη καταπολέμηση ορισμένων ασθενειών των καλλιεργειών», σχολίασε το στέλεχος.

Η onubafruit είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που εμπορεύεται χωρίς ρύπανση από νιτρικά, χάρη στην τεχνολογία παρακολούθησης και έλεγχου της αποδοτικότητας της άρδευσης και των αζωτούχων λιπασμάτων στο υπέδαφος μέσω της συνεργασίας της με την SCA Costa Huelva.

Πηγή: blueberriesconsulting.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία