BACK TO
TOP
Branding

Σχέδιο Pernod Ricard για γίγα αποστακτήριο βύνης στην Ινδία

O ινδικός βραχίονας της Pernod Ricard σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα αποστακτήρια αλκοολούχων ποτών βύνης στη χώρα, στην πόλη Nagpur, στοχεύοντας σε συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού έως 50.000 τόνων ετησίως.

Sxedio-Pernod-Ricard-gia-giga-apostkthrio-sthn-India

40
0

Η Pernod Ricard India σχεδιάζει να επενδύσει έως και 200 εκατ. ευρώ (217 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) τα επόμενα 10 χρόνια. Το αποστακτήριο θα απασχολεί περίπου 700 έως 800 άτομα προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των φάσεων κατασκευής και λειτουργίας, και θα είναι σε θέση να παράγει 60.000 λίτρα αλκοόλ την ημέρα. Στοχεύει επίσης να προμηθεύεται έως και 50.000 τόνους κριθαριού ετησίως και θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Μαχαράστρα για την ανάπτυξη τοπικής καλλιέργειας κριθαριού. Η εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος 24 εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ινδία και απασχολεί 1.650 άτομα προσωπικό.

Ο Shri Devendra Fadnavis, αναπληρωτής επικεφαλής υπουργός της Μαχαράστρα, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη των υποδομών είναι το πρώτο βήμα προς την ενίσχυση της προόδου για κάθε κράτος και είμαστε χαρούμενοι που η Pernod Ricard India μοιράζεται το όραμά μας να επενδύσουμε στην οικονομική ανάπτυξη και ανάπτυξη δεξιοτήτων της περιοχής και της χώρας. Η ίδρυση αυτού του αποστακτηρίου θα βοηθήσει στη δημιουργία ισχυρών οδών απασχόλησης και στην ενίσχυση της ανάπτυξης των βοηθητικών βιομηχανιών και υπηρεσιών. Το πιο σημαντικό, αυτό θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα ευκαιριών για χιλιάδες αγρότες της περιοχής να επιτύχουν σταθερό εισόδημα».

Η Pernod Ricard India έχει συνεργαστεί με την Maharashtra Industrial Development Corporation (MIDC) για τον εντοπισμό μιας τοποθεσίας, με την MIDC να παρέχει τις ρυθμιστικές άδειες για το έργο.

Ο Jean Touboul, Διευθύνων Σύμβουλος της Pernod Ricard India, πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την έναρξη ενός από τα μεγαλύτερα αποστακτήρια βύνης της Ινδίας, που θα δημιουργηθεί στο Nagpur, στη Μαχαράστρα. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια των επίμονων προσπαθειών μας να καινοτομούμε στην Ινδία και είμαστε βέβαιοι ότι θα αναδείξει τη θέση της χώρας στον παγκόσμιο χάρτη, ως βασικό παράγοντα στην παραγωγή βύνης υψηλής ποιότητας. Η ίδρυση αυτού του αποστακτηρίου θα δώσει ώθηση σε διάφορους τομείς μέσα και γύρω από το Nagpur και την πολιτεία της Μαχαράστρα. Επιπλέον, η ίδρυση του εργοστασίου θα έχει ως στόχο να προσφέρει στους τοπικούς επιχειρηματίες και στην αγροτική κοινότητα νέους δρόμους ανάπτυξης.

«Ως κορυφαίος παίκτης στο τμήμα alco-bev για περισσότερα από 30 χρόνια, η χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την Ινδία. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση της Μαχαράστρα, η οποία μοιράζεται ένα παρόμοιο όραμα». Η Pernod Ricard India είπε ότι θα ενσωματώσει βιώσιμες πρακτικές και τεχνολογίες στο αποστακτήριο από την έναρξή του.

Να σημειωθεί ότι οι ινδικές επωνυμίες ουίσκι της εταιρείας περιλαμβάνουν τα Imperial Blue, Royal Stag, Blenders Pride και Longitude 77, που κυκλοφόρησαν το 2023. Γενικότερα, η Ινδία ήταν ένα φωτεινό σημείο στα οικονομικά αποτελέσματα της Pernod Ricard για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2024, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 4%.

Πηγή:Τhespiritsbusiness

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία