Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Με όχημα τη ΜΑΓΜΑ το επιχειρηματικό ταξίδι του Β.Παϊσιου

Στην ΜΑΓΜΑ ΑΕΒΕ στρέφει το σύνολο των επιχειρηματικών του ενδιαφερόντων, μετά την πλήρη αποχώρησή του από την ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια, ο επιτυχημένος στον κλάδο των αγροτικών εφοδίων επιχειρηματίας, Βασίλης Παϊσιος.

paisios_2

Γιάννης Πανάγος

149
0

Η ΜΑΓΜΑ είναι μια καινούργια εταιρεία με εγκαταστάσεις έρευνας και παραγωγής, με προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις νέες τεχνολογίες η οποία απασχολεί ήδη περί τα 75 άτομα προσωπικό και αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον κλάδο των αγροτικών εφοδίων το επόμενο διάστημα.

 Σε επιστολή – ενημέρωση για τις νέες του δραστηριότητες ο καταξιωμένος επιχειρηματίας αναφέρει:

 

2021 Ξεκίνημα σ ένα χρόνο ιστορικής μνήμης και ελπίδας

Τις πρώτες αυτές μέρες ενός ελπιδοφόρου χρόνου στέλνω τις ευχές μου σε όλους για κάθε προσωπική ευτυχία  αποχαιρετώντας σας από την διοίκηση της ΑΛΦΑ Α.Ε. Επί τριάντα χρόνια όσοι, που με οποιοδήποτε τρόπο συνεργαστήκαμε με την εταιρεία δώσαμε έναν  αγώνα  που καρποφόρησε γρήγορα χάρη στη  συμμετοχή και τα θετικά αισθήματα αυτών που μας εμπιστεύτηκαν.  Σύντομα η ΑΛΦΑ μεγάλωσε και αυτό το μέγεθος με την αναπόφευκτη δυσκαμψία που φέρνει,  μου  στέρησε  από  καιρό την χαρά των ταξιδιών που με έφερναν κοντά στη φύση και τους συνεργάτες μου. Από τη Νέα Βήσα, ως την Ιεράπετρα. Από τις επισκέψεις μου  στα Πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα, τους συνεταιρισμούς και τα χωράφια. Σε τόσες πόλεις και χωριά που μετά την κούραση  της μέρας μοιραζόμουν το βραδινό τραπέζι με την ζεστή  συντροφιά  φίλων.  Τα σκέφτομαι όλ’ αυτά με αγάπη και με σεβασμό για την προσφορά των συναδέλφων στον γεωργικό κλάδο. ‘Ένα έργο διακριτικό, αθόρυβο.  Όμως μ' αυτό ανοίγουν τούς δρόμους απ’ τους οποίους η επιστήμη και η νεωτερικότητα φτάνουν στο χωράφι. Και που σε μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης κράτησαν την αγορά πλήρη με τ ’αγαθά του τόπου μας. 

Το τέλος του 2020, ήταν και το τέλος της παρουσίας μου στην ΑΛΦΑ Α.Ε. Η στιγμή είχε φτάσει και ο καθ' ένας από τους δύο μετόχους επανατοποθέτησε τους στόχους του, μετά από τις τόσες αλλαγές του κλάδου. Ήταν ένα αναμενόμενο τέλος σε μια μακρόχρονη έντιμη συνεργασία. Εγώ δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να δρω όπως γνώριζα, κάτω από διαφορετική σχέση που αναγκαστικά θα είχα σε μια τεράστια εταιρεία. Και ένιωσα ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνοντας ότι η αναχώρησή μου προκαλεί όχι χαρά και ανακούφιση αλλά συγκίνηση.                                                                               

Η δεκαετία που έφυγε ήταν βαριά, με τα παλιά γνωστά προβλήματα για την Ελλάδα, στα οποία προστέθηκαν αυτά της πανδημίας. Μια περίπου επανάληψη τους βρίσκεται στην πρόσφατη έκθεση Πισσαρίδη - αλλά οι μεγαλύτεροι έχουμε ακούσει περίπου τα ίδια πολλές φορές. Τα δέκα δύσκολα χρόνια πλήγωσαν πολλούς, μας έφεραν όμως πρόσωπο με πρόσωπο με τις αδυναμίες μας. Τις αντοχές και ανοχές στη σχέση με τον εαυτό μας και τον περίγυρό μας, αλλά και τις Εθνικές αδυναμίες. Στην  τάση να φορτώνουμε τα λάθη μας σ’ άλλους ή να εντοπίζουμε τα προβλήματά μας αλλά συνήθως ν’ αναβάλουμε τις προσπάθειες επίλυσής τους. Ελπίζω πως η  παρατεταμένη κρίση θα γίνει και αιτία να βελτιώσουμε τον ίδιο μας το εαυτό και την Ελλάδα.  Το 2020 ήταν δίσεκτο με κάθε ερμηνεία της λέξης αλλά δεν είναι δικό μας πιά, δεν μπορούμε ν' τ' αλλάξουμε, όμως.

 Το 2021 είναι το αύριο. Είναι αυτό που μπορούμε να σχεδιάσουμε με δικαιολογημένα αισιόδοξο πλάνο.  Η πανδημία φτάνει στο τέλος της. Η οικονομία θα πάει καλύτερα μετά από χρόνια καθίζησης. Η ψυχολογία μας τέλος θα αντιδράσει θετικά - θα είναι το επακόλουθο μιας μακροχρόνιας κατάθλιψης. Σ' ότι αφορά όλους εμάς με κύρια ενασχόληση την  αγροτική παραγωγή, οι οικονομικές συνέπειες μας έθιξαν λιγότερο, για προφανείς λόγους, όμως μας έθιξαν. Η Ελληνική Γεωργία έμεινε στάσιμη, ενώ οι δυνατότητες ανάπτυξής της είναι μεγάλες. Το επόμενο βήμα είναι αυτό της  συνεχούς βελτίωσης και της εξωστρέφειας. Με λελογισμένη χρήση και όχι απόρριψη των μέσων που μας τροφοδοτεί η επιστήμη για την φυτοπροστασία, την θρέψη, το πολλαπλασιαστικό υλικό. Με αξιοποίηση των ερευνητικών κέντρων και των νέων τεχνολογιών. Συνοπτικά με αυτά που απαιτούν σοβαρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια για να δώσουν καρπούς. Για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Σ' αυτή την προσπάθεια εγώ, η οικογένειά μου και πολλοί από τους παλιούς και άξιους συνεργάτες μου, αλλά και νέους θα είμαστε πάλι συναγωνιστές. Η ΜΑΓΜΑ Α.Ε.Β.Ε. μια καινούργια εταιρεία με εγκαταστάσεις έρευνας και παραγωγής, με προσήλωση στην βιώσιμη ανάπτυξη και τις νέες τεχνολογίες θα είναι δίπλα σας. Νέο ξεκίνημα για ένα αισιόδοξο Νέο Έτος και ένα ελπιδοφόρο άνοιγμα σε νέους ανθρώπους και ιδέες.

                                         

Καλή Χρονιά

Βασίλης Παΐσιος

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία