Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Τέσσερις νικητές ανέδειξε ο Trophy -Τροφή Challenge 2022

Μετά από ένα μήνα εντατικής προετοιμασίας, που περιλάμβανε τη διαδικασία αξιολόγησης των συμμετοχών, ένα διήμερο bootcamp και τις τελικές παρουσιάσεις των προτάσεων, ο διαγωνισμός που υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά έκλεισε με μια μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, στο Μουσείο Μπενάκη.

1a8ca329de18c797efd0bf6e70b7ad36_L

182
0
Kατά τη διάρκεια της τελικής εκδήλωσης ανακοινώθηκαν οι τέσσερις νικητές του Trophy-Τροφή Challenge για το 2022, οι οποίοι ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ιδέες τους με άμεση εφαρμογή στον αγροδιατροφικό κλάδο, ενώ πραγματοποιήθηκαν τρία ενδιαφέροντα panel συζήτησης που παρουσίασαν τις νέες τάσεις στην αγροδιατροφή:
  • Το μέλλον του ελληνικού οικοσυστήματος αγροδιατροφικής καινοτομίας
  • Βιώσιμη γεωργία και έξυπνες λύσεις για το κλίμα
  • Ψηφιακή γεωργία – Η τεχνολογία και η καινοτομία στην ελληνική παραγωγή

Οι τέσσερις νικητές του Trophy-Τροφή Challenge 2022 είναι:

  • στην κατηγορία “Ideas” οι ομάδες ECOllections και 4D Mater, σε κάθε μία εκ των οποίων απονέμεται χρηματικό έπαθλο €5.000.
  • στην κατηγορία “Start-ups” οι εταιρείες It's Alive E.E. και Peacebypeas, κάθε μία εκ των οποίων θα λάβει χρηματικό έπαθλο €10.000.

Επίσης, στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο κ. Γεώργιος Στύλιος, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Μιχάλης Δρίτσας, Επικεφαλής Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξηςκαι Επενδύσεων Έρευνα – Τεχνολογία – Καινοτομία, ο Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, Dean Προπτυχιακών και ΜεταπτυχιακώνΣπουδών, Perrotis College και η κα. Κατερίνα Τριανταφύλλου, Διεύθυνση Δωρεών, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το Trophy-Τροφή Challenge υποστηρίζει το ελληνικό οικοσύστημα αγροδιατροφικής καινοτομίας και έχει καθιερωθεί μεταξύ της αγροδιατροφικής κοινότητας, καθώς από το 2019 μέχρι και σήμερα έχει υποστηρίξει συνολικά 120 start-ups και ομάδες στις οποίες συμμετείχαν φοιτητές και ερευνητές από 20 πανεπιστήμια, ερευνητικούς φορείς και ινστιτούτα. Οι 16 νικητές του προγράμματος έχουν κερδίσει χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 100.000€, ενώ συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά ταξίδια στα ερευνητικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Rutgers των ΗΠΑ, λαμβάνοντας παράλληλα υψηλού επιπέδου επιχειρηματική υποστήριξη και mentoring.

To Trophy-Τροφή Challenge υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του Perrotis College υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Χορηγοί είναι οι εταιρείες BAYER και BASF,καθώς και το SMART AGRO HUB.

Τα μη χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού προσφέρει ο εθελοντικός οργανισμός ΚΕΜΕΛ. Χορηγοί σε είδος είναι οι εταιρείες μπύρα ΝΗΣΟΣ, Οικογένεια Χριστοδούλου και eFOOD.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία