BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Η Yara υπογράφει δεσμευτική συμφωνία για την προμήθεια πράσινης αμμωνίας από την ινδική Acme Group

Η Yara, κορυφαία νορβηγική εταιρεία για τη γεωργική καλλιέργεια και παγκόσμιος ηγέτης στο εμπόριο και τη ναυτιλία αμμωνίας, υπέγραψε την Παρασκευή 1 Μαρτίου δεσμευτική συμφωνία για την προμήθεια αμμωνίας που παράγεται με τη χρήση ηλιακής ενέργειας από την GHC SAOC, θυγατρική εξ ολοκλήρου της Acme Cleantech, κορυφαίας εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ινδία.

yara-and-acme-cleantech

55
0
Η τρέχουσα συμφωνία ολοκληρώνει διαπραγματεύσεις 18 μηνών κατά τις οποίες το ρυθμιστικό πλαίσιο και το καθεστώς πιστοποίησης έχουν εξελιχθεί σημαντικά, δημιουργώντας ένα κατάλληλο περιβάλλον για τέτοιες μακροπρόθεσμες συμβάσεις. 

Η μακροπρόθεσμη συμφωνία μεταξύ της Yara και της Acme καλύπτει την προμήθεια 100.000 τόνων ανανεώσιμης αμμωνίας ετησίως και πιθανώς την πρώτη στον κόσμο σύμβαση πλήρους κάλυψης για ανανεώσιμη αμμωνία τέτοιας κλίμακας. Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, το έργο θα συμβάλει στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών GHG έως και 5,0 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου CO2. Η Acme θα προμηθεύει το αγαθό από την πρώτη φάση του κατασκευαστικού της έργου στο Ομάν με αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης το 2027 και θα συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της Οδηγίας RFBNO της ΕΕ και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

«Η Yara Clean Ammonia είναι πρωτοπόρος στην ενεργοποίηση της οικονομίας υδρογόνου στους τομείς της ναυτιλίας, των τροφίμων, της ενέργειας και της βιομηχανίας. Η ανανεώσιμη αμμωνία από το Ομάν θα είναι μέρος του κλιμακούμενου συστήματος διανομής μας, αναπτύσσοντας μια αξιόπιστη, ασφαλή και οικονομικά αποδοτική αλυσίδα εφοδιασμού για αμμωνία χαμηλών εκπομπών σε διαφορετικά τμήματα της αγοράς. Αυτή η συμφωνία καταδεικνύει τη δύναμη των συνεργασιών για την ανάπτυξη αλυσίδων αξίας που μειώνουν τις εκπομπές», λέει ο Magnus Ankarstrand, Πρόεδρος της Yara Clean Ammonia. 

Ο κ. Ashwani Dudeja, Διευθυντής του Ομίλου ACME δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία με τη Yara, η οποία θα χρησιμεύσει ως πελάτης για το έργο μας για την αμμωνία με βάση την ηλιακή ενέργεια που αναπτύσσεται στο Ομάν. Αυτή η συμφωνία είναι μόνο η αρχή και θα διευκολύνει την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, διαδραματίζοντας παράλληλα ζωτικό ρόλο στην επιτάχυνση της υιοθέτησης του πράσινου υδρογόνου και των παραγώγων του. Είχαμε αρκετές πρωτιές στο ενεργητικό μας σε αυτόν τον τομέα και με την υπογραφή αυτής της σύμβασης, στοχεύουμε να γίνουμε η πρώτη μεγάλης κλίμακας παραγωγός πράσινης αμμωνίας στον κόσμο». 

Οι ευνοϊκές συνθήκες του Ομάν για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η στρατηγική του θέση και η προληπτική προσέγγιση από την κυβέρνηση, το καθιστούν ελκυστικό κόμβο για την παραγωγή πράσινης αμμωνίας. Η ACME πρωτοστατεί στην κατασκευή του έργου πράσινης αμμωνίας στο Ομάν με προγραμματισμένη δυναμικότητα 900.000 τόνων ετησίως που θα αναπτυχθεί σε φάσεις. Η Yara, γνωστή για την εξειδίκευσή της στην παγκόσμια παραγωγή και εμπορία αμμωνίας, επεκτείνει ενεργά την αγορά ανανεώσιμης αμμωνίας, απαραίτητης για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες βιομηχανίες.

 

Σχετικά με τη μονάδα καθαρής αμμωνίας της Yara 

Η μονάδα καθαρής αμμωνίας της Yara βρίσκεται σε μοναδική θέση για να επιτρέψει την οικονομία υδρογόνου σε μια αγορά που αναμένεται να αναπτυχθεί ουσιαστικά τις επόμενες δεκαετίες. Στοχεύουμε στη σημαντική ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης παγκοσμίως ως του μεγαλύτερου διανομέα αμμωνίας στον κόσμο, ξεκλειδώνοντας την πράσινη και μπλε αλυσίδα αξίας και οδηγώντας στην ανάπτυξη καθαρής αμμωνίας παγκοσμίως. 

Με βάση την κορυφαία εμπειρία της Yara στην παγκόσμια παραγωγή, εφοδιαστική και εμπορία αμμωνίας, η μονάδα καθαρής αμμωνίας της Yara εργάζεται για την αξιοποίηση ευκαιριών ανάπτυξης στα καύσιμα χαμηλών εκπομπών για τη ναυτιλία και την ισχύ, την παραγωγή τροφίμων χωρίς άνθρακα και την αμμωνία για βιομηχανικές εφαρμογές. 

Η μονάδα καθαρής αμμωνίας της Yara είναι ο διαχειριστής του μεγαλύτερου παγκόσμιου δικτύου αμμωνίας με 15 πλοία και πρόσβαση σε 18 τερματικούς σταθμούς αμμωνίας και πολλαπλές εγκαταστάσεις παραγωγής και κατανάλωσης.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία